Criteriul National

Qantas anunță că va lansa cele mai lungi zboruri fără escală din lume. Ce orașe vor lega și cât vor dura cursele

Qantas anunță că va lansa cele mai lungi zboruri fără escală din lume. Ce orașe vor lega și cât vor dura cursele
mai 02
14:23 2022

Compania aeriană australiană Qantas a anunțat luni că va lansa până la sfârșitul anului 2025 cele mai lungi zboruri comerciale fără escală din lume, care vor lega Sydney de Londra și New York în puțin peste 19 ore la bordul aeronavelor Airbus A3500-1000, transmite AFP.

Airbus 3500-1000Foto: DreamsTime

Doar câteva companii aeriene oferă zboruri fără escală pe o distanță atât de mare, deoarece acestea reprezintă o provocare în ceea ce privește capacitatea aeronavelor, viabilitatea comercială și chiar sănătatea echipajului și a pasagerilor.

Iată câteva dintre cele mai lungi zboruri din lume în ceea ce privește timpul petrecut în aer:

Singapore – New York JFK în 18 ore și 40 de minute, cea mai lungă cursă fără escală

Zborul SQ24 al companiei Singapore Airlines de la Singapore la Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York este cel mai lung zbor comercial din lume efectuat până în prezent.

Pasagerii călătoresc la bordul unui Airbus A350-900 într-o călătorie de peste 15.000 de kilometri.

De asemenea, compania aeriană din Singapore oferă al doilea cel mai lung zbor din lume. SQ22 duce pasagerii de la Aeroportul Changi din Singapore la Aeroportul Newark din New Jersey, în apropiere de New York, în 18 ore și 25 de minute.

De la Darwin la Londra în 17 ore 55 minute

În prezent, cel mai lung zbor al Qantas, QF9, este un zbor zilnic de cursă lungă între Darwin, în nordul Australiei, și Londra. Pasagerii călătoresc aproape 14.000 km la bordul unui Boeing 787 Dreamliner.

Zborul decola inițial din orașul Perth din vestul țării, dar a fost mutat la Darwin din cauza restricțiilor Covid-19 din Australia.

Qantas a declarat că va relua ruta Perth-Londra în acest an.

Singapore – Los Angeles în 17 ore și 10 minute

Zborul SQ35 al Singapore Airlines leagă orașul-stat de Los Angeles, de pe coasta de vest a SUA, o distanță de peste 14.000 km, în 17 ore și 10 minute.

Zborul San Francisco-Singapore al companiei durează 16 ore și 40 de minute.

New York-Hong Kong în 16-17 ore?

Compania Cathay Pacific din Hong Kong a anunțat în martie că intenționează să opereze cel mai lung zbor de pasageri din lume, datorită unei schimbări de rută între New York și Hong Kong.

Ruta ar fi mai lungă decât zborul SQ24 al Singapore Airlines către JFK. Traiectoria de zbor va acoperi „puțin sub 9.000 de mile marine” – sau 16.668 de kilometri – în 16-17 ore, a precizat compania aeriană într-un comunicat citat de AFP.

Aceasta a refuzat să comenteze de ce traiectoria sa de zbor evită spațiul aerian rusesc, pe care l-a mai traversat în trecut, potrivit Bloomberg. Multe companii aeriene au anulat zborurile către orașele rusești sau evită spațiul aerian rusesc din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. (foto articol © Richair | Dreamstime.com)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul