Criteriul National

RADICAL sau BENEFIC? Supermarketuri pot fi inchise duminica!

mai 13
08:03 2015

 

Astfel inchiderea supermarketurilor in zilele de duminica ar ajuta producatorul roman sa-si vanda produsele. Cel putin asa este de parere deputatul PNL Tinel Gheorghe, unul dintre initatorii unei propuneri legislative. 

inchis1

Propunerea legislativa prin care hipermarketurile sa fie inchise duminica si de sarbatorile legale, initiata de doi liberali, va conduce la concedieri masive si la pierderi uriase la bugetul de stat, sustin reprezentantii marilor magazine.

Deputatii liberali Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe, initiatorii masurii, sustin ca „prin acest act normativ sustinem revitalizarea comertului traditional, prin limitarea programului de lucru al hipermagazinelor”.

De asemenea, ei apreciaza ca „limitarea va determina consumatorul roman sa se concentreze pentru cumparaturile zilnice sau saptamanale in zilele lucratoare si in prima parte a weekendului, respectiv vineri dupa amiaza si sambata, urmand ca pentru duminica sa se reorienteze pentru familie, miscare in aer liber, cultura”.

Delia Nica, vicepresedintele AMRCR, nu este de acord cu aceste motive si condamna faptul ca parlamentarii au de gand sa le impuna romanilor ce sa faca in timpul liber.

Mie mi se pare ca e o jignire la adresa consumatorilor, care daca isi doresc sa ramana acasa si sa faca miscare, atunci au aceasta optiune, iar daca vor sa mearga la cumparaturi, au din nou aceasta optiune.

Mai mult, exista la baza acestei initiative vreun studiu extrem de bine pus la punct, care sa spuna de ce ar trebui sa inchidem magazinele? (…) Noi am salutat extrem de mult decizia Guvernului de reducere TVA la produsele alimentare si ne dorim ca prin aceasta masura sa se realizeze relansarea consumului, sa se faca o mai buna colectare a TVA, sa dispara complet evaziunea, in asa fel incat sa avem bani la buget”, a mai transmis Delia Nica.

Deputatii liberali precizeaza in expunerea de motive ca, pe plan european, s-a semnalat, in ultima vreme, o evolutie ingrijoratoare in ceea ce priveste abuzurile exercitate de marile supermarketuri, iar in aceste conditii, unele tari din UE au fost nevoite sa propuna masuri adecvate, inclusiv acte normative in privinta programului de functionare a hipermagazinelor.

In replica, vicepresedintele AMRCR a mentionat ca in tarile democratice, dezvoltate, nu exista o astfel de limitare. Delia Nica ne-a precizat ca abia s-a intors dintr-o calatorie in strainatate, iar duminica, in Olanda, magazinele sunt deschise de la ora 10.00 pana la ora 17.00.

Pe final as dori sa va-ntreb pe dumneavoastra, stimati cititori ai acestui ziar online , oare cum ramine ideea de „piata libera „? Sau, ce fel de” liberali” sunt acestia care vin cu legi comuniste ? Nu cumva ne indreptam spre comunism cu pasi mari ?

Pentru cei mai in varsta dintre Dumneavoastra, nu cred ca e prea greu sa va amintiti de „glorioasele” timpuri , atunci cind partidul hotara cit de mult televizor putem avea si ce anume se difuza .Sau ce masini pot circula in weekend ,cu sot sau fara …sau pretexte ” pentru buna aprovizionare a populatiei”, atunci cand  magazinele erau goale aproape permanent!

Am ajuns ca urmasii lor ideologici sa doreasca sa repete acele ineptii! Ne minteau pe fata fara rusine ,asa fac si acestia in frunte cu acest Sistem patronat din umbra de niste minti inguste si suflete deosebit de insensibile !

Tot mai deunazi va spuneau prin „vocea” inconfundabila a lui Ponta ca se va reduce TVA-ul si va da un anume procent alocat pensiilor, dar pe alta parte se pun taxe ascunse iar „baietii destepti” ce sunt ocrotiti de acesti mafioti cu maniere profita!

Poate ca actuala generatie de politicieni a cam uitat sa vada cum se traieste in lumea occidentala care merge inainte nu inapoi !

Retoric, cu bun simt dar si direct ii intreb daca vreodata ar fi  auzit de New York ,Tokyo etc sau alte mega-orase care nu dorm deloc , si la care ei nu incearca sa viseze (decat in vacante), acolo unde, la orice ora si in orice zi poti cumpara orice ?

 

Sursa foto : www.1asig.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo