Criteriul National

Radu Mazăre şi câteva întrebări la care ar trebuie sa răspundă

Radu Mazăre şi câteva întrebări la care ar trebuie sa răspundă
mai 05
19:49 2016

Mazare 1

În plină campanie electorală Radu Mazăre anunţă ceva bombă! Atunci când am primit vestea că fostul edil şef avea de făcut un anunţ exploziv ne-am pregătit cu toţi colegii de la Departamentul de Pamflet şi voie bună pentru un mare eveniment.

Înarmat cu tot ceea ce a trebuit, am fost gata pentru circul cu care urmaşul lui Che Guevara ne obişnuise. Colegul nostru Marian Nedelea … se pregătise pentru a-şi face prezenţa cu totul specială. Venise la faţa locului cu câteva perechi de rime gata pregătite ca să-i surprindă pe toţi cei prezenţi.

În paralel cu toate acestea, colaboratorul nostru care ne pune la dispoziţie operele sale de artă sub formă de caricaturi avea o dilemă. Nu ştia dacă era bine să schiţeze un tunel ce putea lega locaţia de unde protagonistul acestei poveşti are o serie de parteneri ce au fost complici în câteva dosare. Până la urmă s-a gândit să prezinte o imagine cu un fugar în Madagascar , pentru că vroia să-l impresioneze pe Marian ce venise cu această pereche de rimă.

După câteva momente de euforie caracteristică unui nebun aflat la bordul unui car alegoric, a renunţat şi la o astfel de idee cu fugarul in Magadascar întrucât şi-a dat seama că oricând putea sa fie învinuit de a avea o prea mare capacitate de premoniţie.

Ceilalţi colegi de redacţie erau gata şi ei să parieze că cel care se credea un fiind urmaşul de drept a lui Che Guevara este gata să joace un rol tare pentru a putea atinge anumite obiective despre care nu se pot spune! Din păcate cu toţii uitasem un amănunt foarte important despre care vă vom putea dezvălui cu altă ocazie.

Mazare 2

Până atunci, considerăm că există o serie de întrebări la care protagonistul acestei poveşti ar trebuie să răspundă. De ce a apărut în presă, servindu-ne un subiect în care din postura de învinuit a mai multor dosare penale, protagonistul pozează în consultant priceput, tocmai acum în plină campanie electorală?

Presupunând ca facem parte din lista celor pe care regizorii unei astfel de scene ne consideră ca fiind „stupid people” ,vom juca în hora lor, dar nu dansând sau cântand după partitura servită de ei din cauza motivului.

Redactorul nostru şef al acestui ziar- Criteriul National este Doctor şi profesor de muzică în Interpretare Muzicală în domeniul violonistic şi nu poate niciodată să aprobe intrarea unei material în care protagonist cântă după o partitură…falsă! Din aceste motive, chiar daca face exact ceea ce aşteaptă regizorii de care am vorbit, noi nu vom cânta niciodată la unison cu toată această lume pestriţă.

Aceste lucruri fiind lămurite ne vom duce la textul ce a fost pregătit cu multă grijă de cine a trebuit şi vom face anumite remarci :

1) În mai multe dosare în care este cercetat Radu Mazăre apare şi complicele din Israel şi se face referire la anumite transacţii financiare ce nu au putut sa fie justificate de către protagonistul nostru care are şi statutul de învinuit.

2)Israel are frontieră cu Egiptul 

3) Datorită stării de conflict între Israel şi anumite ţări arabe din regiune , Israel a câştigat în timp o expertiză deosebită în construcţia bunkerelor.

4) În articolele care au fost publicate astăzi 5 Mai 2016 , se spune că Radu Mazăre va semna un contract pe o durată de doi ani.

Mazare 3

Analizând cele prezentate mai sus,Departamentul de Pamflet şi voie bună va încheia  acest articol cu o întrebare :

Dacă israelienii  sunt  experţi în construcţia bunkerelor, a tunelelor etc şi pot realiza în câteva luni kilometrii întregi a unor astfel de construcţii, de ce contractul cu un fost stăpân a unei republici bananiere trebuie să dureze 2 ani?

Dacă este nevoie de aşa de mult timp, câţi kilometrii pătraţi vor avea construcţiile respective ? Nu cumva fiecare metru pătrat din construcţiile respective vor fi proiectate în funcţie de numărul de membrii ai găştii din fosta şi actuala Republică ce trebuie adăpostiţi în ea ?

În  speranţa că şi de data aceasta Departamentul de Pamflet şi voie bună şi-a făcut datoria,vă mulţumim pentru atenţie şi vă invităm să ne urmariţi deoarece vorba unui alt zmeu care a trecut pe la Beciul Domnesc nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Sursa foto  www.daciccool.ro

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo