Criteriul National

Raport cutremurător într-o maternitate din Anglia, unde 201 de nou născuți au murit. „E dincolo de cele mai întunecate temeri ale mele”

Raport cutremurător într-o maternitate din Anglia, unde 201 de nou născuți au murit. „E dincolo de cele mai întunecate temeri ale mele”
martie 30
17:40 2022

​Peste 200 de nou născuți și nouă mame au murit într-un spital din nord-estul Angliei, între 2000 și 2019, din cauza proastelor îngrijiri și obsesiei personalului de a nu se recurge la cezariană chiar dacă aceasta era indicată.

BebelusFoto: Pixnio.com

Este unul din cele mai mari scandaluri din sistemul de sănătate britanic, în urma unei anchete ample finalizate cu un raport după a cărui publicare guvernul britanic și-a cerut scuze public.

„Fiecare femeie care naște are dreptul să fie în siguranță. Inima mea este alături de familii, pentru durerea și suferințele îndurate”, a spus premierul Boris Johnson.

„Îmi cer scuze scuze tuturor familiilor care au suferit cumplit” a afirmat si ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid.

Jeremy Hunt, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și cel care a dispus ancheta în 2017, a spus că raportul este „dincolo de cele mai întunecate temeri ale sale”.

Bebeluși cu craniile fracturate și oase rupte

Inițial, ancheta a pornit de la 23 de cazuri în care se semnalaseră îngrijiri necorespunzătoare.

Publicat miercuri dimineață, raportul a vizat, în total, aproape 1.592 de incidente raportate la spitalul Shrewsbury, în perioada 2000-2019 și implicând 1.486 de familii.

Concluziile anchetei sunt alarmante. 201 de nou născuți ar fi putut fi în viață dacă spitalul ar fi avut condiții de îngrijire mai bune. Nouă mame și-au pierdut și ele viața din cauza tratamentelor proaste, în timp ce altele au fost forțate să nască natural deși ar fi trebuit să fie supuse unor operații de cezariană.

Spitalul nu a făcut o achetă a incidentelor, nu a învățat si erorile sale și nu a îmbunătățit situația, a afirmat Donna Ockenden, cea care a condus ancheta.

Raportul, care are 250 de pagini, relevă cazuri de nou născuți cu fracturi ale craniului, oase rupte și probleme cerebrale după ce au fost privați de oxigen în momentul nașterii.

Deficiențe semnificative sau majore au fost observate într-un sfert dintre cazurile de bebeluși morți, iar în 40% dintre cazuri spitalul nu a făcut nicio anchetă internă.

Potrivit raportului, maternitatea insista pentru o naștere naturală, recurgând la cezariană doar în cazuri foarte rare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul