Criteriul National

Raschetarea parchetului: ce este si pentru ce este?

Raschetarea parchetului: ce este si pentru ce este?
ianuarie 31
15:16 2022

Parchetul este mereu frumos intr-o casa si arata bine intretinut, la fel ca un parchet realizat din materialele moderne si la moda care apar mereu. Placile din lemn natural pot fi aranjate in diferite forme – de exemplu, un un model de sah. Si chiar daca pardoseala este foarte veche, este totusi posibil sa o actualizezi, astfel incat sa poata servi proprietarilor cat mai mult timp. Pentru aceasta, se foloseste adesea o metoda precum rachetarea parchetului. Din acest articol vei afla ce este si de ce este nevoie.

Ce este raschetarea parchetului?

Raschetarea unui parchet vechi este procesul de actualizare, de restaurare care se face dupa un anumit algoritm.

Fiecare etapa este insotita de faptul ca stratul de lrmn, care este deteriorat, este indepartat folosind o anumita tehnica.

Ultimul pas este o slefuire fina a placilor de parchet deja pregatite pentru a obtine o suprafata curata si neteda care poate fi acoperita cu ceara sau un lac special pentru parchet.

Cand sa faci?

Atunci cand iei in calcul restaurarea unui parchet, ar trebui sa te gandesti daca:

  • durata de viata a parchetului este deja foarte lunga si exista crapaturi, zgarieturi si urme de calcare care nu pot fi indepartate cu curatarea normala;
  • exista o decolorare puternica sau intunecare a stratului de lac de pe parchet;
  • observi ca podeaua incepe sa se slabeasca si incepe sa crape puternic in unele locuri;
  • cand materialul lemnos si-a pierdut culoarea normala;
  • daca in camera este asezat un parchet nou – in acest caz, este necesar sa se rascheteze astfel incat suprafata sa fie neteda si fara rugozitate;
  • obserci ca mergi pe parchet si se aude o bufnitura caracteristica dedesubt: asta inseamna ca sub parchet s-au format goluri, ceea ce este un semn al desprinderii lor iminente.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul