Criteriul National

Răspunsul Statului Islamic la mesajul celor de la Anonymous -” Îi vom vâna şi îi vom distruge! „

noiembrie 17
21:27 2015

 

 

După atacul terorist de vineri din Paris, când 129 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte sute au fost rănite, grupul de hackeri Anonymous a postat pe internet un filmuleţ în care un reprezentant spunea “Anonymous din toată lumea o să vă vâneze şi o să vă distrugă”, mesaj destinat grupării teroriste ISIS. “

anon

Într-un filmuleţ postat pe Youtube, hackerii din Anonymous au declarat război ISIS ca urmare a atentatelor din Paris şi anunţă atacuri cibernetice uriaşe împotriva teroriştilor ISIS.

Mesajul a fost transmis de o persoană purtând o mască, care susţine că moartea victimelor din Paris nu poate rămâne nepedepsită.

„Activişti Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziţii care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Aşa că pregătiţi-vă pentru o reacţie masivă din partea Anonymous. Fiţi conştienţi de faptul că nu vom renunţa niciodată. Vom lansa cea mai mare acţiune împotriva voastră, aşteptaţi-vă la foarte multe atacuri cibernetice.Războiul a fost declarat. Pregătiţi-vă! Şi ţineţi mine, poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această atrocitate şi mai puternic”, a fost mesajul transmis de Anonymus.

Pe un canal Telegram care le aparţine hackerilor ISIS, teroriştii le-au trimis susţinătorilor un mesaj cu instrucţiuni care să îi ajute să combată atacurile cibernetice. “Grupul de hackeri Anonymous a postat un nou filmuleţ în care spun că în Statul Islamic va avea loc o operaţiune masivă de atacuri cibernetice (fraierii)”, scrie ISIS. “Ce vor hackui? Nimic mai mult decât au aflat deja când ne-au spart conturile de Twitter şi e-mail.”

Islamic State In Iraq And The Levant Propaganda Pictures - Iraq

Mesajul trimis de ISIS în urma ameninţărilor primite de la Anonymous conţin câteva „instrucţiuni” ca să evite posibilele atacuri cibernetice. “Nu deschideţi niciun link decât dacă sunteţi siguri de sursa acestuia. Schimbaţi-vă IP-ul constant şi nu vorbiţi pe Telegram sau Twitter cu persoanele pe care nu le ştiţi.”

Mesajul a fost postat atât în arabă cât şi în engleză şi a fost transmis către canalele de Telegram affiliate ISIS. Grupul Anonymous a început să targeteze extremiştii islamici încă din ianuarie, imediat după atacurile teroriste care au avut loc la revista franceză, Charlie Hebdo.

Hackerii au identificat conturile din social media ale ISIS şi le-au şters site-urile. Suporterii grupării teroriste din Statul Islamic folosesc canale Telegram afiliate grupului pentru a coordona răspunsurile pentru atacul de vineri din Paris. Un grup de opt terorişti au luat ostatici, au detonat veste cu explozibil şi au omorât peste 100 de persoane. ISIS şi-a asumat responsabilitatea pentru respectivul atac. Şapte atacatori sunt deja morţi, dar poliţia crede că există şi o a opta persoană, nedescoperită încă.

Sursa foto : Bussiness Insider, jurnalul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo