Criteriul National

Răspunsul Statului Islamic la mesajul celor de la Anonymous -” Îi vom vâna şi îi vom distruge! „

noiembrie 17
21:27 2015

 

 

După atacul terorist de vineri din Paris, când 129 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte sute au fost rănite, grupul de hackeri Anonymous a postat pe internet un filmuleţ în care un reprezentant spunea “Anonymous din toată lumea o să vă vâneze şi o să vă distrugă”, mesaj destinat grupării teroriste ISIS. “

anon

Într-un filmuleţ postat pe Youtube, hackerii din Anonymous au declarat război ISIS ca urmare a atentatelor din Paris şi anunţă atacuri cibernetice uriaşe împotriva teroriştilor ISIS.

Mesajul a fost transmis de o persoană purtând o mască, care susţine că moartea victimelor din Paris nu poate rămâne nepedepsită.

„Activişti Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziţii care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Aşa că pregătiţi-vă pentru o reacţie masivă din partea Anonymous. Fiţi conştienţi de faptul că nu vom renunţa niciodată. Vom lansa cea mai mare acţiune împotriva voastră, aşteptaţi-vă la foarte multe atacuri cibernetice.Războiul a fost declarat. Pregătiţi-vă! Şi ţineţi mine, poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această atrocitate şi mai puternic”, a fost mesajul transmis de Anonymus.

Pe un canal Telegram care le aparţine hackerilor ISIS, teroriştii le-au trimis susţinătorilor un mesaj cu instrucţiuni care să îi ajute să combată atacurile cibernetice. “Grupul de hackeri Anonymous a postat un nou filmuleţ în care spun că în Statul Islamic va avea loc o operaţiune masivă de atacuri cibernetice (fraierii)”, scrie ISIS. “Ce vor hackui? Nimic mai mult decât au aflat deja când ne-au spart conturile de Twitter şi e-mail.”

Islamic State In Iraq And The Levant Propaganda Pictures - Iraq

Mesajul trimis de ISIS în urma ameninţărilor primite de la Anonymous conţin câteva „instrucţiuni” ca să evite posibilele atacuri cibernetice. “Nu deschideţi niciun link decât dacă sunteţi siguri de sursa acestuia. Schimbaţi-vă IP-ul constant şi nu vorbiţi pe Telegram sau Twitter cu persoanele pe care nu le ştiţi.”

Mesajul a fost postat atât în arabă cât şi în engleză şi a fost transmis către canalele de Telegram affiliate ISIS. Grupul Anonymous a început să targeteze extremiştii islamici încă din ianuarie, imediat după atacurile teroriste care au avut loc la revista franceză, Charlie Hebdo.

Hackerii au identificat conturile din social media ale ISIS şi le-au şters site-urile. Suporterii grupării teroriste din Statul Islamic folosesc canale Telegram afiliate grupului pentru a coordona răspunsurile pentru atacul de vineri din Paris. Un grup de opt terorişti au luat ostatici, au detonat veste cu explozibil şi au omorât peste 100 de persoane. ISIS şi-a asumat responsabilitatea pentru respectivul atac. Şapte atacatori sunt deja morţi, dar poliţia crede că există şi o a opta persoană, nedescoperită încă.

Sursa foto : Bussiness Insider, jurnalul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo