Criteriul National

RAZBOI CONTRA KURZILOR! Raidurile armatei turce s-au intensificat!

august 11
09:28 2015

In lupta sa contra rebelilor kurzi cat si pentru asa – declaratul război împotriva terorismului,aviaţia turcă nu tine cont de nimic, bombardand poziţii ale rebeliloracestei etnii ce se afla intr-o „raca” istorica de mai bine de un secol!

Escadrila turca  Criteriul National

Aviația turcă a lansat în noaptea de luni spre marți o serie de raiduri vizând poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, ca ripostă la atacurile de luni atribuite rebelilor kurzi, a anunțat armata turcă, fapt confirmat de catre agentia on-line a celor de la Agerpres.

Numai putin de 17 ținte au fost lovite cu precizie în provincia Hakkari’, a precizat Statul Major turc într-un comunicat preluat de AFP. Turcia a fost luni ținta unei serii de atentate. Cinci polițiști și un soldat au fost uciși în atacuri atribuite separatiștilor kurzi din PKK, în timp gruparea clandestină de extremă stângă DHKP-C (Partidul/Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului) a revendicat un atentat comis împotriva consulatului american la Istanbul.

Luni seara, un alt soldat a fost ucis în provincia Sirna (sud-est) de tiruri venind dinspre pozițiile PKK .

Ankara a lansat la 24 iulie un „război împotriva terorismului ” vizând simultan PKK și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria. Dar, în timp ce zeci de raiduri s-au concentrat asupra gherilei kurde, numai trei au fost semnalate oficial împotriva Statului Islamic.

Sursa foto : www.obiectivbr.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo