Criteriul National

Răzvan Burleanu: „Mirel Rădoi se bucură în continuare de susţinerea noastră” – Fotbal

Răzvan Burleanu: „Mirel Rădoi se bucură în continuare de susţinerea noastră” – Fotbal
octombrie 14
00:46 2020
​Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că selecţionerul Mirel Rădoi se bucură în continuare de susţinerea federaţiei, în ciuda rezultatelor slabe din meciurile cu Islanda şi Norvegia, informează News.ro.

„Ne doream foarte mult să ne calificăm, suntem ţară gazdă şi ne-am fi dorit să fie o adevărată bucurie pentru suporterii români, văzându-şi echipa favorită la Euro. Ăsta este lucrul care ne doare cel mai mult, că nu am reuşit să facem acest lucru. Mirel Rădoi se bucură în continuare de toată susţinerea noastră şi vom continua cu acelaşi staff tehnic. Am avut astăzi o discuţie cu el şi cred că are această capacitate să putem să reconstruim această echipă. Am simţit că îşi doreşte să continuie şi îşi doreşte să contribuie la această reconstrucţie a echipei naţionale.

Cred că nu am mai avut capacitatea de a ne reveni după înfrângerea din Islanda, cred că acesta a fost motivul care a dus la acest scor (n.r. – 0-4, cu Norvegia). În precedenta campanie de calificare au fost două meciuri de egalitate între noi şi Norvegia. Cu siguranţă, nu aceasta este diferenţa. Dar dacă ne referim la meciul din Norvegia este un rezultat corect. Cu siguranţă echipa naţională poate mult mai mult de atât.

Nu, nu m-a deranjat. (n.r. despre declaraţia lui Rădoi despre limitarea scorului cu Austria). Nu aş critica deloc acaestă declaraţie. (n.r. – depsre criticile care i-au fost adresate) La fiecare eşec al echipei naţionale, preşedintele federaţiei este criticat. dacă este să ne referim la decizia de a-l susţine pe Mirel Rădoi, nu am niciun regret. Nu am avut nici după aceste două înfrângeri şi cu siguranţă Mirel Rădoi va fi un antrenor mare pe care îl va avea România.

Acum trebuie să ne clasăm cât mai bine în această grupă de Liga Naţiunilor, astfel încât să beneficiem de o tragere la sorţi pentru campania pentru mondiale şi bineînţeles să ne calificăm la mondiale, acesta este obiectivul. Şi sunt foarte încrezător, sincer. Sunt încrezător că Mirel Rădoi va avea această capacitate continuând alături de echipa naţională.

Fotbalul românesc are nevoie de investiţii majore din punct de vedere financiar şi are nevoie de o strategie tehnică care să fie implementată la nivelul fiecărei academii de copii şi juniori. S-a văzut această diferenţă dintre noi şi ceilalţi, care vin dintr-o altă cultură fotbalistică. Avem deja o filozofie la nivel tehnic care se traduce în proceduri în zona de scouting, de competiţii, de pregătire a antrenorilor, dar aceste lucruri trebuie accelerate. Dar degeaba le vom accelera dacă nu îşi găsesc un suport financiar, iar zona de copii şi juniori suferă cel mai mult în România”, a declarat Burleanu, care a asistat la meciul de tineret România – Malta, scor 4-1, de la Giurgiu.

Întrebat cum comentează criticile formulate de Gheorghe Hagi, care spune că nu există un proiect al echipa naţională, Burleanu a răspuns: „O echipă naţională se bazează pe jucătorii care vin de la cluburi, ceea ce înseamnă că cu cât vei avea jucători care vor juca la un nivel cât mai înalt, cu atât echipa naţională va merge mai bine. Ne referim la jucători care să joace la un nivel cât mai înalt, la cele mai renumite echipe din Europa, să joace în grupele Champions League şi Europa league. Atunci când fotbalul românesc va avea un număr de jucători competitivi în ceea ce priveşte jucătorii la echipele de top, cu siguranţă şi echipa naţională va merge mult mai bine.”

Naţionala României a fost învinsă, joi, de Islanda, scor 2-1, în barajul de calificare la Euro-2021 şi duminică, scor 4-0, de Norvegia, în Liga Naţiunilor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul