Criteriul National

Răzvan Marin, după transferul la Cagliari: „Sunt pregătit să fiu un lider” – Fotbal

Răzvan Marin, după transferul la Cagliari: „Sunt pregătit să fiu un lider” – Fotbal
septembrie 11
22:09 2020
​Internaţionalul român Răzvan Marin a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este pregătit să devină liderul echipei italiene de fotbal Cagliari, la care s-a transferat recent, scrie portalul TuttoMercatoWeb.
”Sunt pregătit să fiu un lider la Cagliari. Voi munci pentru acest lucru, ca să dau maximum”, a declarat mijlocaşul venit de la Ajax, potrivit Agerpres.

”Am ales Cagliari pentru că mi-a dat posibilitatea de a juca într-un campionat de înalt nivel în Europa, nu am ezitat niciun moment”, a precizat Marin.

”Ştiam unele lucruri despre Cagliari şi despre Sardinia, dar mai multe despre Serie A de la alţi jucători români. În ceea ce priveşte experienţa de la Ajax, am învăţat multe, însă nu eram fericit, deoarece jucam puţin, însă e normal la o echipă ca aceea. Însă, sunt bucuros că am jucat acolo şi că am avut o experienţă preţioasă”, a explicat Răzvan Marin.

Marin a mai spus că s-a bucurat când a aflat că antrenorul Eusebio Di Francesco e interesat de serviciile sale: ”Am fost foarte fericit când am aflat că Mister era interesat de mine, fericit că pot să îmi aduc contribuţia la această experienţă. În ceea ce priveşte rolul meu pe teren, mă simt capabil să acopăr orice poziţie la mijlocul terenului, depinde de sistemul de joc ales de antrenor”.

Răzvan Marin a mărturisit că modelul său de jucător este tatăl său, Petre Marin, care a jucat 7 ani la Steaua. ”În ceea ce priveşte Ajax, ar fi comparaţia cu (Frenkie) de Jong, dar cred că avem caracteristici foarte diferite. Consider că putem juca împreună şi să ne completăm reciproc”, a adăugat Marin.

Fotbalistul român a precizat că a învăţat multe de la Gheorghe Hagi, atât din punct de vedere fotbalistic, cât şi uman, dorind să îi mulţumească pentru tot ce a făcut pentru el în ultimii ani.

Vorbind despre nivelul fotbalului românesc, Răzvan Marin a spus: ”Cred că este în creştere, evoluează pozitiv, sunt diverşi jucători care au ieşit din Academia Hagi, e generaţia mea, care la Under-21 a făcut o treabă bună, cu rezultate foarte bune. Cred că e bine pentru toată lumea, sunt bucuros să văd cum conaţionalii mei au şansa de a creşte la echipe din Europa”.

Marin a comentat şi faptul că va fi primul român de la Cagliari: „E o onoare să îmbrac acest tricou, sunt fericit că sunt primul român care îl îmbracă şi voi încerca să dau totul”.

Răzvan Marin a semnat pe 31 august un contract cu clubul italian Cagliari, sub formă de împrumut de la Ajax, cu drept de cumpărare definitivă. Internaţionalul român a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2025 cu rossoblu.

Răzvan Marin, fiul fostului fotbalist Petre Marin, s-a născut la Bucureşti pe 23 mai 1996 şi s-a format ca jucător la Academia Hagi, debutând în Liga I la doar 17 ani sub culorile echipei FC Viitorul. A adunat 85 de meciuri şi 10 goluri pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi în acea perioadă, contribuind la câştigarea titlului de campioană a României în sezonul 2016-17.

În ianuarie 2017 s-a transferat în Belgia, la Standard Liege, unde a avut prestaţii apreciate, câştigând Cupa Belgiei în sezonul 2017-18. În două campionate şi jumătate a strâns 104 meciuri pentru Standard în toate competiţiile, marcând 18 goluri şi furnizând 22 de pase decisive. Evoluţiile sale i-au adus transferul la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro în 2018, însă nu a reuşit să se impună la ”lăncieri”, pentru care a disputat 17 partide.

Răzvan Marin a debutat pe 8 octombrie 2018 la naţionala României, cu gol, în meciul cu Armenia (5-0). A adunat 21 de selecţii în prima reprezentativă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul