Criteriul National

RCA: un subiect mereu dezbatut. Iata de ce!

noiembrie 13
17:42 2018

Asigurarea RCA este unul dintre cele mai dezbătute și de interes subiecte pentru toți șoferii din România. Bineînțeles, asta nu este nicio noutate, întrucât pe teritoriul țării noastre este obligatoriu să ai asigurare RCA. De aici pornesc și toate discuțiile între șoferi: tu unde ai ales să-ți închei polița? Pe ce perioadă e valabilă asigurarea ta? Cât de mult a fluctuat prețul plătit pentru o asigurare RCA în ultimele luni? Cum ai procedat dacă ai fost implicat într-un accident? Și multe, multe alte întrebări de acest fel.

Când suntem puși în situația de a ne alege o nouă asigurare RCA, procesul poate să ni se pară anevoios sau inutil. În realitate însă, este doar un mic efort pe care îl depui care te asigură că în eventualitatea unui accident provocat de tine, celălalt șofer va fi despăgubit pentru daunele pe care le-ai produs. Costurile unei asigurări RCA nu sunt egale pentru fiecare dintre noi, ci se raportează la comportamentul de șofer pe care îl avem individual.

Un șofer cu un istoric exemplar va plăti un preț mai avantajos pentru o asigurare RCA față de un șofer care nu a dat dovadă de foarte multă responsabilitate în trafic. Acesta este un motiv în plus pentru care merită să fii întotdeauna atent atunci când conduci.

O asigurare RCA, în principiu, precum probabil știi, poate fi încheiată pe un termen de cel puțin o lună și cel mult 12 luni, în funcție de alegerea ta. Din fericire, astăzi avem mai mult de o singură opțiune pentru a ne încheia această poliță.

Personal, consider a fi un mare avantaj faptul că astăzi putem să ne facem asigurarea online. Economisim mult timp, multă energie și economisim chiar costurile legate de drumurile propriu-zise pe care le-am face până la diverși asiguratori. În plus, avem răgazul de a compara în liniște oferte de la diverși asiguratori, să ne facem propriile calcule, să ne documentăm și, în final, să facem alegerea cea mai potrivită pentru noi. O nouă opțiune pe care o poți avea atunci când îți închei o asigurare RCA este cea de decontare directă. Ce presupune acest lucru? În cazul unui accident nefericit, asiguratorul celuilalt șofer implicat plătește direct daunele survenite, urmând să primească ulterior banii de la asiguratorul tău. Practic, există doar o foarte mică implicare din partea ta în acest proces.

Ca să te bucuri și tu de o asigurare RCA cât mai avantajoasă pentru tine, acordă atenție comportamentului tău în trafic, analizează cu grijă ofertele pe care le poți obține și profită de toate avantajele pe care le ai la dispoziție!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu