Criteriul National

RCA: un subiect mereu dezbatut. Iata de ce!

noiembrie 13
17:42 2018

Asigurarea RCA este unul dintre cele mai dezbătute și de interes subiecte pentru toți șoferii din România. Bineînțeles, asta nu este nicio noutate, întrucât pe teritoriul țării noastre este obligatoriu să ai asigurare RCA. De aici pornesc și toate discuțiile între șoferi: tu unde ai ales să-ți închei polița? Pe ce perioadă e valabilă asigurarea ta? Cât de mult a fluctuat prețul plătit pentru o asigurare RCA în ultimele luni? Cum ai procedat dacă ai fost implicat într-un accident? Și multe, multe alte întrebări de acest fel.

Când suntem puși în situația de a ne alege o nouă asigurare RCA, procesul poate să ni se pară anevoios sau inutil. În realitate însă, este doar un mic efort pe care îl depui care te asigură că în eventualitatea unui accident provocat de tine, celălalt șofer va fi despăgubit pentru daunele pe care le-ai produs. Costurile unei asigurări RCA nu sunt egale pentru fiecare dintre noi, ci se raportează la comportamentul de șofer pe care îl avem individual.

Un șofer cu un istoric exemplar va plăti un preț mai avantajos pentru o asigurare RCA față de un șofer care nu a dat dovadă de foarte multă responsabilitate în trafic. Acesta este un motiv în plus pentru care merită să fii întotdeauna atent atunci când conduci.

O asigurare RCA, în principiu, precum probabil știi, poate fi încheiată pe un termen de cel puțin o lună și cel mult 12 luni, în funcție de alegerea ta. Din fericire, astăzi avem mai mult de o singură opțiune pentru a ne încheia această poliță.

Personal, consider a fi un mare avantaj faptul că astăzi putem să ne facem asigurarea online. Economisim mult timp, multă energie și economisim chiar costurile legate de drumurile propriu-zise pe care le-am face până la diverși asiguratori. În plus, avem răgazul de a compara în liniște oferte de la diverși asiguratori, să ne facem propriile calcule, să ne documentăm și, în final, să facem alegerea cea mai potrivită pentru noi. O nouă opțiune pe care o poți avea atunci când îți închei o asigurare RCA este cea de decontare directă. Ce presupune acest lucru? În cazul unui accident nefericit, asiguratorul celuilalt șofer implicat plătește direct daunele survenite, urmând să primească ulterior banii de la asiguratorul tău. Practic, există doar o foarte mică implicare din partea ta în acest proces.

Ca să te bucuri și tu de o asigurare RCA cât mai avantajoasă pentru tine, acordă atenție comportamentului tău în trafic, analizează cu grijă ofertele pe care le poți obține și profită de toate avantajele pe care le ai la dispoziție!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu