Criteriul National

RCA: un subiect mereu dezbatut. Iata de ce!

noiembrie 13
17:42 2018

Asigurarea RCA este unul dintre cele mai dezbătute și de interes subiecte pentru toți șoferii din România. Bineînțeles, asta nu este nicio noutate, întrucât pe teritoriul țării noastre este obligatoriu să ai asigurare RCA. De aici pornesc și toate discuțiile între șoferi: tu unde ai ales să-ți închei polița? Pe ce perioadă e valabilă asigurarea ta? Cât de mult a fluctuat prețul plătit pentru o asigurare RCA în ultimele luni? Cum ai procedat dacă ai fost implicat într-un accident? Și multe, multe alte întrebări de acest fel.

Când suntem puși în situația de a ne alege o nouă asigurare RCA, procesul poate să ni se pară anevoios sau inutil. În realitate însă, este doar un mic efort pe care îl depui care te asigură că în eventualitatea unui accident provocat de tine, celălalt șofer va fi despăgubit pentru daunele pe care le-ai produs. Costurile unei asigurări RCA nu sunt egale pentru fiecare dintre noi, ci se raportează la comportamentul de șofer pe care îl avem individual.

Un șofer cu un istoric exemplar va plăti un preț mai avantajos pentru o asigurare RCA față de un șofer care nu a dat dovadă de foarte multă responsabilitate în trafic. Acesta este un motiv în plus pentru care merită să fii întotdeauna atent atunci când conduci.

O asigurare RCA, în principiu, precum probabil știi, poate fi încheiată pe un termen de cel puțin o lună și cel mult 12 luni, în funcție de alegerea ta. Din fericire, astăzi avem mai mult de o singură opțiune pentru a ne încheia această poliță.

Personal, consider a fi un mare avantaj faptul că astăzi putem să ne facem asigurarea online. Economisim mult timp, multă energie și economisim chiar costurile legate de drumurile propriu-zise pe care le-am face până la diverși asiguratori. În plus, avem răgazul de a compara în liniște oferte de la diverși asiguratori, să ne facem propriile calcule, să ne documentăm și, în final, să facem alegerea cea mai potrivită pentru noi. O nouă opțiune pe care o poți avea atunci când îți închei o asigurare RCA este cea de decontare directă. Ce presupune acest lucru? În cazul unui accident nefericit, asiguratorul celuilalt șofer implicat plătește direct daunele survenite, urmând să primească ulterior banii de la asiguratorul tău. Practic, există doar o foarte mică implicare din partea ta în acest proces.

Ca să te bucuri și tu de o asigurare RCA cât mai avantajoasă pentru tine, acordă atenție comportamentului tău în trafic, analizează cu grijă ofertele pe care le poți obține și profită de toate avantajele pe care le ai la dispoziție!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul