Criteriul National

Reacția Rusiei la trimiterea celor două avioane F22 Raptors în România

Reacția Rusiei la trimiterea celor două avioane F22 Raptors în România
aprilie 27
13:42 2016

 

 

 

Rusia_AMENINTA_Romania

Amenințări fără precedent ale lui Dmitri Medvedev. Reacția Rusiei la trimiterea celor două  avioane F22 Raptors în România nu a  întârziat să apară!

 

Supărat că americanii își instalează scutul anti-rachetă în diferite țări europene, președintele rus a declarat că-și va dota armata cu armele necesare pentru a-l distruge. Astfel, state membre UE, precum Polonia, România și Spania, sau membre NATO, precum Turcia vor deveni țintele Rusiei daca americanii nu se așează la masa negocierilor.

„Am însărcinat forțele armate cu alcătuirea unor planuri pentru a distruge sistemele de informații, comandă și control ale scutului antirachetă (SUA/NATO – n.r.)”, a spus președintele Medvedev într-o declaratie de o duritate fără precedent, noteaza Daily Telegraph.

„Partenerii noștri din NATO nu arată deocamdată niciun fel de disponibilitate de a lua în considerare îngrijorările noastre legate de arhitectura scutului european antirachetă, ceea ce ne convinge că planurile lor sunt îndreptate împotriva Rusiei”, a declarat, miercuri, președintele Dmitri Medvedev.

ameninta

„Rusia va lua toate măsurile necesare pentru neutralizarea ameninţărilor”, a atras atenţia reprezentanţa rusă la NATO. Sursa acestei informații o constituie o știre de pe varianta online a site ului Pravda.ru

„În mod evident, instalarea acestor sisteme antibalistice în Europa are rolul contracarării Rusiei”, precizează diplomația rusă.

„Moscova intenționează să ia toate măsurile necesare pentru garantarea securității”, subliniază MAE rus.

Acestea fiind ”unele dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume”, oficial, trimiterea celor două F-22 la baza Mihail Kogălniceanu face parte dintr-un exercițiu NATO denumit Rapid Response, al cărui scop este de a testa rapiditatea cu care avioanele SUA pot ajunge la baze militare avansate.

Pe de altă parte, este vorba despre o demonstrație de forță cât și de superioritate tehnologică a aliaților în regiunea Mării Negre, acolo unde Rusia și-a intensificat considerabil influența, în mod special după ocuparea Peninsulei Crimeea.

NATO a trimis în România două avioane F-22 Raptor după incidentul în care a fost implicat distrugătorul USS Donald Cook în Marea Baltică. În urmă cu doi ani, același distrugător a fost survolat de avioane ruse în Marea Neagră, scrie CNN.

Baza de la Mihail Kogalniceanu se află aproape de frontiera ucraineană, de Crimeea și Sevastopol, unde se află flota rusă din Marea Neagră.

Transnistria cere Rusiei flota aeriană pentru că avioane românești au violat spațiul aerian al Transnistriei. Ne permitem să întrebăm, oarecum mirați și totdată retoric-„Oare așa ar sta lucrurile?” Dacă, prin absurd ar fi fost martori la acest eveniment și s-ar fi aflat în raza vizuală și ar fi identificat cele două avioane românești  rătăcite și totdată grabite ce au trecut pe deasupra Transnistriei, venind din direcția Ucrainei îndreptându-se către Nord Vest, nu se lăsau cu scandaluri și sancțiuni la nivel diplomatic?

f-raptors-a-20150826-591x330

Din sursele noastre oficiale, demne de îmcredere ținem să vă aducem amintea  un aspect deosebit de important! Culmea, acesta se leagă de faptul că România nu a avut avioane în aer la acea oră. Mai mult ca sigur, să fi fost aparatele americane, F22-rile cu tehnologie Stealth care ar fi survolat baza din Crimeea. Dar nici acest lucru nu e credibil, deoarece americanii nu își riscă echipamente militare de ultimă generație și nu consumă combustibil gratuit, numai ca să alimenteze tensiunile diplomatice.

Echipa noastră de investigații a aflat, din aceleași surse că tocmai cele doua aparate F22  au staționat doar două ore la Constanța pentru ședința foto a reporterilor de știri, dupa care s-au întors la Baza aeriană din Marea Britanie.

61797721

Iar, pe de altă parte piloții americani nu fac show-uri aeriene pe lângă nave rusești pentru că au sateliți pe orbită și pot vedea totul fără să cheltuiască fără rost combustibilul. Mai direct spus, yankeii nu își etalează ” mușchii ” în fața unor țări lipsite de apărare, deoarece cunosc aceste lucruri și au o tradiție în acest sens și totodată fac parte din super- puterile lumii.

În principiu, considerăm ca este mult mai simplu să ne atragem o populație de partea noastră, decât s-o amenințăm cu distrugeri, bombardamente, cu faptul că ei se pot „plimba ” cu bombardierul TU-160 prin România, sau mai grav cu faptul că ar trage (ferească Dumnezeu!) cu rachete în noi! Mai mult decât atât,ideea conform căreia România este o țintă pentru Rusia sau submarinele lor cu focoase nucleare ar fi poziționate strategic etc sunt doar pentru a intimida !

 

Toată lumea este realmente îngrozită pentru că “gura prostului spune întotdeauna adevărul”, așa zice un proverb românesc. Mai ales că Ucraina a fost invadată de trupe straine și i s-au anexat teritorii precum Crimeea plus o parte din estul țării. De altfel Abhazia, asemeni Georgiei a avut aceeași soartă.

Câte alte acțiuni aeriene iresponsabile cu scop de intimidare au fost făcute de către Rusia violând spațiul aerian al Poloniei, Marei Britanii sau a țarilor Baltice ?Aici, fără să enumerăm ,nu mai amintim acțiunile de spionaj asupra misiunilor românești din Marea Neagră sau cele asupra navelor americane.

Astfel opinia publică europeană și americană nu poate constata decât faptul că există acțiuni de agresiune și intimidare, iar dacă ținem cont de ceea ce se petrece în Ucraina, nu putem să nu ne pregatim o apărare colectivă în cazul unei posibile invazii!

61797722

Lumea civilizată dorește să trăiască în pace alături de Rusia și a arătat asta în ultimii 10 ani, că se pot face afaceri prospere împreună, dar nu în condiții ostile. Mai cu seamă, atunci când ești amenințat cu bombardament atomic…Nicio țară membră NATO nu a atacat sau violat spațiul aerian al Rusiei și nici apele sale teritoriale, cât despre amenințări verbale nici nu se mai pune problema!….

Nu este vina noastră, că rusilor le place să meargă în excursie, deoarece toată lumea obișnuiește să își petreacă concediile pe undeva… Numai că turismul se face în condiții de pace folosind autocarul, nu… tancul și/sau cu AK-47 la purtător. Istoria ne-a arătat că dacă rușilor le-a plăcut o anumită zonă,după o vreme s-au urcat pe tanc și au pornit în excursie, iar acolo unde au îndrăgit mai mult locurile, nu au mai plecat de acolo câte 60-70 de ani.

Conviețuire înseamnă bună înțelegere și respect reciproc, iar în plan politic extern respectarea reglementărilor și tratatelor în vigoare internaționale, inclusiv cele de la Minsk. Pentru a trăi în pace și bună vecinătate, alături de familia europeană, din punctul nostru de vedere ar trebui ca cineva să și asume greșelile trecutului, pentru a nu le repeta. Apoi,prin această desfășurare putem avea și dobândi credibilitate și încredere reciprocă.

Ori tocmai aceste probleme s-au deteriorat din cauza comportamentului agresiv asupra vecinilor. Considerăm că Cele Două Războaie Mondiale în Europa au fost lecții dure, în care strămoșii noștri au acționat greșit, la impulsul de moment!

missile_2064538b

Din această cauză, trebuie să învățăm cu toții, pentru a nu repeta greșelile lor. Altfel civilizatia europeană va avea din nou de suferit. A sosit momentul în care ar fi cazul să refacem încrederea reciprocă, atât timp cât nu este prea târziu. Dar, cu condiția că acest lucru este posibil, numai atunci când Armata Rusă nu se va mai amesteca în treburile interne ale altor popoare și oficialii lor nu vor mai duce un război al declarațiilor, din punct de vedere mediatic și diplomatic.

 

Sursa foto http://www.telegraph.co.uk/,www.antena3.ro,cultural.bzi.ro

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo