Criteriul National

Reacțiile incredibile ale Rusiei

 Breaking News
Reacțiile incredibile ale Rusiei
mai 17
07:06 2016

Reacțiile incredibile ale Rusiei au dus către amenințarea cu atac nuclear și împărțire teritorială a țării noastre între Ungaria și Rusia!…Între timp,Ungaria a pornit în excursie cu trenul direct către inima României!

received_10154152300272463

Cu ceva timp în urmă, analizam într-un tabloid rusesc o fotografie a lui Putin , cu o grimasă înfricoșătoare, pe fundalul unei explozii nucleare!… Într-adevăr inspiră teama și ne cam pune pe gânduri, însă este totuși ușor de realizat faptul că imaginea este realmente lucrată de către specialiști în imagine și propagandă special menită să inspire teama și să creeze chiar panică!

Ținând cont de faptul că ne aflăm în plin război mediatic, susținut atât în presă cât și pe toate rețelele de socializare, înclinăm să credem că aceste afirmații apocaliptice nu sunt de neluat în seamă, dar nici credibile. Și, am să vă explicăm și de ce!…
Diverși oficiali ruși sau reporteri ai unor ziare de tot felul susțin că România va fi împărțită între Rusia și Ungaria. Ei bine, aceste afirmații le-am întâlnit déjà de nenumărate ori atât în presa românească cât și în cea externă.

A sosit timpul să vă spunem de ce nu stă în picioare acest scenariu! Pentru simplu motiv că după un bombardament atomic, tot ce este viu nu numai că va muri, dar nici pământul nu mai poate fi folosit sute de ani, pentru că perioada de înjumătățire a radiațiilor izotopilor de uraniu este de 300 de ani. Deci aceste pământuri nu vor putea fi folosite 600 de ani.

putin_amenintator_76423600

Apoi datorită vitezei de rotație a planetei in jurul axei proprii de la vest către est, generează mișcările maselor de aer (vânturi), după anumite legi destule de cunoscute de specialiști în fizica atmosferică. Aceste vânturi suflă de la est către vest la altitudini joase, iar la altitudini mari exact invers. Aduceți -vă aminte cum vin valurile la mare- dinspre larg către uscat, adică de la est la vest. Observați și dumneavoastră? De aveea vrem să vă spunem că în cazul unei explozii nucleare, praful radioctiv se ridică la mii de metri în atmosferă și se va indrepta către Rusia, apoi va cădea la ei, iar numai o parte din el va fi luat de vântul de joasă altitudine și retrimis către vest.
Apoi în eventualitatea urmării exploziei va apare unda de șoc, care va extermina,va rade cu adevărat tot ce este viu și va arde absolut tot datorită unei energii degajate în reacția în lanț , care se ridica la milioane de grade Celsius. EI bine, lucrurile nu vor afecta doar România, ci și țările din jurul Romtaniei, adica Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Bielorusia și chiar Rusia. Din acest punct de vedere nu credem că va fi folosită vreodată arma nucleară în Europa, pentru că este sinucidere curată. Apoi Rusia este obișnuită să amenințe ca să inducă frica în poputlatie și să o manipuleze cu un pic de ajutor al unor “binevoitori” ,ca să declanșeze eventuale mișcări de protest.
De ce spunem ca Reacția Kremlinului este una supradimensionată?Pur și simplu, raza de acțiune a rachetelor de la Deveselu nici măcar nu pot atinge Baza navală de la Sevastopol. Despre Moscova nici gând!… Scutul are ca scop o simplă apărare antiaerienă care nu permite nici unui obiect zburător să facă incursiuni după bunul plac al unora care pretind că se vor plimba cu bombardierul său că ne tot atacă cu rachete.

received_10154152300127463 În altă ordine de idei, rușii fac acest tam-tam numai pentru simplul fapt că amenințările cu invazia și cucerirea în doar 36 de ore nu mai este posibila, deoarece orice invazie militară se bazează pe elementul surpriză, care întotdeauna vine din cer!Ori în condițiile în care România nu poate fi străpunsă prin aer, deci implicit elementul surpriză dispare iar o eventuală invazie militară, asemeni celei din Ucraina, nu mai poate fi posibilă. La nivel terestru avem capacitatea de a face față oricărui atac. Pe mare situația este alta, însă de această dată în favoarea Rusiei,pentru că are o flotă militară consistentă, cu o putere de foc considerabilă. România, Bulgaria şi Turcia la un loc nu pot egala capacitatea Rusiei. Acest aspect l-a facut public si Premierul Turciei, Domnul Erdogan.
Trebuie scos în relief că nici măcar o țară din UE sau membră a NATO, nu a amenințat RUSIA cu atac nuclear și nici nu a invadat vreun teritoriu ce aparține Federației Ruse. Ei sunt cei care invadează teritoriile altor state, ei amenință pe toată lumea și tot ei sar în sus dacă reușesc să ne sperie și să ne luăm măsuri de precauție.

received_1103374279692994

Hai sa fim serioși domnilor!… Dacă nu ați fi luat-o razna în ultimii ani, nimeni nu ar fi făcut scut antirachetă și nimeni nu ar fi cheltuit un euro pentru apărare! Toate țările UE au redus cheltuielile pe înarmare și au redus chiar și efectivele militare, iar asta pentru simplul fapt că nu era cu putință să mai apară în Europa vreun focar de război.
Chiar și statele membre NATO au capacități nucleare și armament sofisticat și totuși nu se mai laudă că ar face vreo ispravă cu acesta, cum fac rușii spre exemplu… Dar și știți de ce? Pentru că noi am înțeles că împreună putem depăși criza economică și încercăm să găsim metode viabile de a ridica nivelul de trai al populației… Dar în astfel de condiții când unii pleacă cu tancul în excursie, lucrurile iau o altă turnură.
Din punct de vedere psihologic, considerăm că numai un om bolnav psihic poate sa conceapă astfel de idei distructive!

Fără să exagerăm sau să disprețuim, mai bine ați încerca să promovați cultul muncii în Rusia și al lucrului bine făcut decât propaganda cultului războiului și al distrugerii…Daca aţi dorit să dezbinați UE pe motive entice sau de apartenență la grup, să zicem că ați reușit!…Iar asta pentru ce ?… Doar ca să vă credeți mai buni, mai deștepțiil?…Nu credem aceasta, pentru că un om deștept și cult preferă să creeze nu să intimideze și să distrugă !
Noi credem ca oamenii care îl înconjoară pe Domnul PUTIN vor să își ascundă incompetența managementului politic, pe seama unor situații ce au la bază conflicte interetnice și militare. Oricine știe că o expediție militară costă bani, iar factura o plătește poporul rus!…Considerăm că acei bani pot fi cheltuiți în scop productiv și în folosul populației ruse, pentru crearea de locuri de muncă și ridicarea nivelului de trai.
O cooperare economică UE – Rusia de tip “win – win” scoate din impas toate părțile conflictuale…Să nu uităm consecințele celui de-al Doilea Război Mondial!…

Suntem de acord că, din principiu acest șir de amenințări poate fi luat ca etalon de comparație pentru toate generațiile viitoare și că un război actual poate fi sfârșitul existenței rasei umane, sau chiar a întregii vieți pe această planetă… Trebuie să evităm astfel de conflagrații pentru că nu folosește nimănui.

received_10154152299977463 Menționăm inca o dată că orice efect are și o cauză, iar în acest moment putem spune cu tărie că apariția unui sistem de apărare colectivă în estul Europei reprezintă efectul unei cauze generate de comportamentul agresiv al Rusiei din ultimii ani… Apoi amenințările repetate și deosebit de grave la adresa integrității teritoriale a României constituie un subiect de interes național care nu poate fi trecut cu vederea. România nu a amenințat Rusia cu absolut nimic și nici nu o va face vreo dată.
În primul rând nu suntem un popor agresiv sau expansionist precum Ungaria, ci dimpotrivă , suntem un popor de sine stătător care vrea să trăiască în bună vecinătate cu toată lumea.
Însă în astfel de situații dacă vom mai fi amenințați în vreun anume fel, credem că este indicat să rupem relațiile diplomatice și eventual să ne retragem chiar ambasadele. Nu avem de gând să pornim razboi împotriva niciunui stat, însă nu ar trebui să acceptăm sub nicio formă amestecul în treburile noastre interne. Voi,oficiali ruși ați ales să trăiți izolați de Europa și de NATO.
Dorim să facem public un alt aspect al RUSIEI,care și-a botezat o rachetă nucleară cu numele cel mai rău famat din istoria omenirii. Ei bine, acesta este SATAN. Considerăm că dacă Biserica Ortodoxă Rusă binecuvântează un astfel de obiect, destinat să distrugă omenirea, înseamnă ca acea biserică nu venerează pe Dumnezeu, ci chiar pe opozantul acestuia…
Dorim din tot sufletul ca Prealuminățiile și Prefericirea sa PATRIARHUL Bisericii Ortodoxe să ia atitudine și să încerce măcar să -l lumineze la minte pe conducătorul lor, care de câțiva ani a luat-o chiar razna!…

received_10154152298067463

Nu vă mai ajunge cât de mare este Rusia?Trebuie să nu uităm că Dumnezu și-a jertfit pe unicul său Fiu, Iisus Hristos pentru că a iubit omenirea atât de mult, încât i-a trimis un Mântuitor. Rolul Bisericii este de a păstori turma Lui Dumnezeu către pace și mântuire, nu catre război și distrugere.
Astfel, credem cu desăvârșire că amenințările cu moartea prin atacuri nucleare din partea Rusiei nu sunt venite din partea lui Dumnezeu și în astfel de situații vă facem cunoscut că Biserica Ortodoxă Română se diferențiază de a voastră prin faptul că noi construim Catedrala Mântuirii Neamului Românesc. Credem în Dumnezeu, iar acesta ne va apara în orice moment.
Nu știm de ce fac ei chiar atâta caz dintr-o prăpădită de bază militară când aceasta este folosită doar într-o ultimă fază de apărare. Mai bine zis în faza a patra….Pentru că există tehnologie mult mai evoluată în situații de atac cu rachete!Iar NATO nu va sta cu mâinile încrucișate în caz de agresiune! Dar,să ne ferească Bunul Dumnezeu de asemenea sumbru scenariu!

received_10154152294747463

În primul rând să amintim că rachetele se diferențiază între ele datorită mai multor factori. Însă cel mai important la o rachetă balistică să zicem nu este încărcătură nucleară sau ce-o transporta ea, ci sistemul de ghidaj, care îi spune unde să zboare!… Adică îi dă o adresă.
Pentru publicul larg, acest sistem de ghidaj poate fi computerizat și deobicei are și un sistem electronic pentru autodistrugere comandată de la distanță prin unde electromagnetice.

Iar tehnologia și forța aliaților in frunte cu SUA nu poate fi pusă niciodată sub semnul incertitudinii…

received_10154152297307463

Ei bine nimic deosebit până acum, nu?… Însă orice astfel de sistem poate fi interceptat si reporgramat din mers. Adica îi poți schimba adresa de destinație. Spre exemplu poate fi redirecționată la locul de unde a plecat. Sau daca nu va avea suficient combustibil ca să se întoarcă acasa la ea, poate fi deviată în spațiu și plasată sa zboare până i se termină combustibilul.

Deci în cazul în care aceste sisteme nu ar merge, de-abia atunci poate intra în funcțiune sistemul antibalistic de la Deveselu și ar distruge racheta inamică deasupra României. Așa, că cea mai bună metodă de a salva omenirea și rachetele trase asupra noastră (fie ele și din Rusia), ar fi ca ele sa nu fie lansate din tuburile de lansare!…

received_10154152297627463Sistemul antibalistic din România nu afectează sub nicio formă siguranța națională a Rusiei și nici acordul de neproliferare nuclear dintre SUA și Rusia. Hai să fim serioși!… Este vorba despre cu totul și cu totul altă problemă!… Resursele de gaz din Marea Neagra care se află în apele teritoriale ale României și Ucrianei sunt râvnite de ruși. Astfel se poate obține independența Europei de gazul rusesc!… Asta este problema rușilor, nu trei rachete amărâte ale României, în timp ce ei au mii de rachete nucleare. Este vorba de cucerirea resurselor energetice din Marea Neagră.

 

Nu am mai continuat așa cum v-am obișnuit cu citatele marilor șefi de state și comandanți de armate, pe care le știți déjà pe de rost. Am hotărât să punem punctul pe I și să ne concentrăm pe o soluție viabilă în acest conflict ideologic și geopolitic.
Soluţia este una singură de respect reciproc în numele lui Dumnezeu și de cooperare bazată pe câștigul de tip win-win, din care toată lumea să fie fericită și prosperă. Escaladarea tuturor conflictelor se bazează întotdeauna pe lipsa de comunicare reală cât și a unei lipse de respect reciproc, care deseori duce la ură și situații ce se impun în astfel de propleme.
Însă dacă nu pot exista soluții pașnice, trebuie evitată orice formă de agresiune militară sau civilă. Decât duşmani, mai bine să își vadă fiecare de treaba lui și să  stea în țara lui. Fiecare este liber să aleagă drumul pe care vrea să-l urmeze în viață. Am spus toate acestea în numele păcii și a bunei înțelegeri…

received_10154152299422463
Am fi dorit să comentăm și informația referitoare la acel tren misterios care poartă un întreg sistem de lansare balistică,dar au făcut-o alți colegi de-ai noștri suficient de bine și preferăm să nu reluăm povestea.

 

rusia-razboi-nato-urss-obama-war-sua-razboi

Nu că nu ar fi de neluat în seama ci pentru simplul motiv că nu înțelegem la ce este nevoie să transporți ditamai racheta cu trenul? Nu are suficientă benzină să ajungă unde trebuie?…Este chiar o situație penibilă!…Preferăm totuși să nu mai comentăm acest aspect.

 

 

Sursa foto : http:// google.com,www.romaniatv.net, evz.ro,mediafax.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu