Criteriul National

Realitatea din cuvinte

Realitatea din cuvinte
iulie 08
14:03 2018

Opinia publică și interesele particulare sunt mai presus decât realitatea cuvintelor.

18e.mov

Articolul 30 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI este garantul libertății de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinâelor.
Vedeti, exprimarea opiniilor este o LIBERTATE inviolabila !
Opiniile care conteaza azi , generatoare de curente de opinie care influienteaza covarsitor opinia maselor, sunt cele exprimate la televizor si in presa online.
Dvs., cititorul acestor randuri, ati incercat sa va spuneti gandurile, opiniile la un post de televiziune ?
Veti fi acceptat doar atunci cand „vocea” dvs. ajuta „politica editoriala” a postului !
Pe „piata stirilor” se pun in circulatie numai ceea ce hotaraste Proprietarul postului , iar la Televiziunea publica, ce dispune conducerea, numita politic, deci tot un interes de grup exprima.
Noi, milioanele se spectatori suntem „constransi „cu dibacie sa avem credintele formatorilor de opinie, adica al acelora care sunt pusi in fata sa „se revolte”pe cineva care lezeaza interele unor grupuri de persoane.
Atata venin se injecteaza in mintile noastre , incat devenim fanatici pe chestiuni care nu ne privesc, uitand ca mentinerea noastra in ceata dauneaza grav normalitatii !
Cand veti vedea ca un subiect este dezbatut in mod repetat si cu multa „indignare” sa stiti ca efectul urmarit nu-i la vedere, iar noi, ascultand in mod repetat aceiasi „stire” sfarsim prin a o crede adevarata. „Fluviul”de stiri false curge continuu, asa incat Minciuna e luata drept Adevar.
URGENȚĂ : Sa ne informam, sa distingem graul de neghina si sa ne formam convingerea pe adevaruri !

iluzie-6_89380100

Atata vorbarie in sfera publica, incat nu mai ramane cineva care sa si auda si chiar sa inteleaga ceea ce se spune !

Sunt atent la felul cum vorbesc satenii din zona de deal a Munteniei, unul din leaganele limbii literare. Ascult si incerc sa inteleg continutul cuvintelor rostite spontan, dupa imprejurari. Predomina expresii cu putine cuvine, mai mult interjectii, fapt care imi aminteste de schita lui I.L.Caragiale din 1901 „Cum se inteleg taranii .”
Ca exemplu, predomina raspunsul : Pai Da. Pai…da !
In Moldova, raspunsul de mai sus, are si – o intaritura- : Pai…da, da pai … dar cum dar ?

Aceasta este vorbirea in doi peri, adica intentionat confuza.
Clarificarea ,chiar de la inceput ,ar incalca datoria vietii fiecarui cetatean , aceea de a nu fie prost !
Un dialog cu afirmatii pline de negatii, adica echivoc, da savoare comunicarii , mentine INDOIALA si curiozitatea pentru ceea ce va urma, daca va urma. Altfel, dialogul satenilor n-ar mai avea farmec, iar tacerea ar fi , poate, mai rodnica.
Cuvantul rostit este rodul gandului, asa cum vorbim spontan asa si gandim . Altfel spus, NEINCREDEREA in tot si in toate e felul de a gandi al satenilor. INDOIALA e numai Asteptare. Numai luarea unei decizii este inceputul actiunii. Facand putem sa traim mai bine !
Nevoia de dialog, cu denumirea „golita de continut”- de socializare, nu genereaza certitudini, dimpotriva ,lancezim in afirmatii lipste de precizie, de genul : Se zice ca…; se pare ca…am auzit ca…
Sa nu uitam : dincolo de vorbele noastre smecheresti, e REALITATEA , goala goluta, mai buna sau mai rea, asa cum am construit-o prin FAPTELE noastre !
Intelept este acela care insoteste faptele cu vorbe pline de duh , datorie de onoare a vietii pe pamant !

7

Sursa foto The Creator – IQads,Realitatea.net

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 8 Iulie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu