Criteriul National

Realitatea din cuvinte

Realitatea din cuvinte
iulie 08
14:03 2018

Opinia publică și interesele particulare sunt mai presus decât realitatea cuvintelor.

18e.mov

Articolul 30 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI este garantul libertății de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinâelor.
Vedeti, exprimarea opiniilor este o LIBERTATE inviolabila !
Opiniile care conteaza azi , generatoare de curente de opinie care influienteaza covarsitor opinia maselor, sunt cele exprimate la televizor si in presa online.
Dvs., cititorul acestor randuri, ati incercat sa va spuneti gandurile, opiniile la un post de televiziune ?
Veti fi acceptat doar atunci cand „vocea” dvs. ajuta „politica editoriala” a postului !
Pe „piata stirilor” se pun in circulatie numai ceea ce hotaraste Proprietarul postului , iar la Televiziunea publica, ce dispune conducerea, numita politic, deci tot un interes de grup exprima.
Noi, milioanele se spectatori suntem „constransi „cu dibacie sa avem credintele formatorilor de opinie, adica al acelora care sunt pusi in fata sa „se revolte”pe cineva care lezeaza interele unor grupuri de persoane.
Atata venin se injecteaza in mintile noastre , incat devenim fanatici pe chestiuni care nu ne privesc, uitand ca mentinerea noastra in ceata dauneaza grav normalitatii !
Cand veti vedea ca un subiect este dezbatut in mod repetat si cu multa „indignare” sa stiti ca efectul urmarit nu-i la vedere, iar noi, ascultand in mod repetat aceiasi „stire” sfarsim prin a o crede adevarata. „Fluviul”de stiri false curge continuu, asa incat Minciuna e luata drept Adevar.
URGENȚĂ : Sa ne informam, sa distingem graul de neghina si sa ne formam convingerea pe adevaruri !

iluzie-6_89380100

Atata vorbarie in sfera publica, incat nu mai ramane cineva care sa si auda si chiar sa inteleaga ceea ce se spune !

Sunt atent la felul cum vorbesc satenii din zona de deal a Munteniei, unul din leaganele limbii literare. Ascult si incerc sa inteleg continutul cuvintelor rostite spontan, dupa imprejurari. Predomina expresii cu putine cuvine, mai mult interjectii, fapt care imi aminteste de schita lui I.L.Caragiale din 1901 „Cum se inteleg taranii .”
Ca exemplu, predomina raspunsul : Pai Da. Pai…da !
In Moldova, raspunsul de mai sus, are si – o intaritura- : Pai…da, da pai … dar cum dar ?

Aceasta este vorbirea in doi peri, adica intentionat confuza.
Clarificarea ,chiar de la inceput ,ar incalca datoria vietii fiecarui cetatean , aceea de a nu fie prost !
Un dialog cu afirmatii pline de negatii, adica echivoc, da savoare comunicarii , mentine INDOIALA si curiozitatea pentru ceea ce va urma, daca va urma. Altfel, dialogul satenilor n-ar mai avea farmec, iar tacerea ar fi , poate, mai rodnica.
Cuvantul rostit este rodul gandului, asa cum vorbim spontan asa si gandim . Altfel spus, NEINCREDEREA in tot si in toate e felul de a gandi al satenilor. INDOIALA e numai Asteptare. Numai luarea unei decizii este inceputul actiunii. Facand putem sa traim mai bine !
Nevoia de dialog, cu denumirea „golita de continut”- de socializare, nu genereaza certitudini, dimpotriva ,lancezim in afirmatii lipste de precizie, de genul : Se zice ca…; se pare ca…am auzit ca…
Sa nu uitam : dincolo de vorbele noastre smecheresti, e REALITATEA , goala goluta, mai buna sau mai rea, asa cum am construit-o prin FAPTELE noastre !
Intelept este acela care insoteste faptele cu vorbe pline de duh , datorie de onoare a vietii pe pamant !

7

Sursa foto The Creator – IQads,Realitatea.net

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 8 Iulie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei