Criteriul National

Redefinirea standardelor de cazare – regimul hotelier, aplicat cazărilor clasice

Redefinirea standardelor de cazare – regimul hotelier, aplicat cazărilor clasice
noiembrie 24
14:29 2017

Pregătirea pentru vacanța ce urmează la finele anului înseamnă implicit și alegerea unei cazări. Credeți că hotelurile sunt singurele opțiuni? Deși piața de profil în materie de cazări este destul de generoasă, un alt trend își face tot mai simțit prezența. Este vorba de cazarea în regim hotelier, o metodă ce implică opțiuni de cazare din domenii diferite, la pachet cu o ofertă greu de refuzat.

Ce este și ce implică, dar mai ales ce beneficii aduce aflăm din rândurile ce urmează. Iată despre ce este vorba.

Cazarea în regim hotelier

Aceasta se referă la o manieră ușor distinctă de cazare, față de clasice metode. Locația în sine nu este o cameră într-un hotel, ci mai degrabă răsfățul unei zone mai extinse, de ordinul unui apartament sau garsonieră, după bunul plac. Însă serviciile în sine țin cont de profesionalism, varietate și de stilul hotelier așa cum este cunoscut la scară largă. Nu este recepție și room service, ci o libertate deplină. Nu veți găsi menajeră la ușă, așteptând să vă facă menajul, decât dacă solicitați asta.

Va exista în schimb același tip de colaborare sigură, cu check in și check out, cu nevoia de a rezerva și de a primi servicii complexe și ireproșabile.

Avantaje

Avantajul unor apartamente in regim hotelier în defavoarea camerelor clasice ține de confortul pe care oricine îl depistează la un nivel complex. Mulți se simt stingheri față de recepția unui hotel, față de nevoia de a da raport dacă se poate spune așa, de a vedea mereu o persoană care supraveghează intrarea.

Alţii se gândesc la raportul optim între servicii și prețuri. Să presupunem alegerea unui apartament din cadrul unui hotel, versus cel închiriat în regim hotelier. Pentru o familie cu copii și nu numai, a doua variantă pare să fie mai avantajoasă per total. Să ne gândim că închirierea în regim hotelier presupune un spațiu dotat complet, cu electrocasnice; indiferent că va fi vorba de un apartament sau de o garsonieră, va avea aceeași dotare, mai ales baie și bucătărie complet mobilate. Asta înseamnă posibilitatea de a găti, de a face menajul, acces oricând la astfel de zone.

Implicit asta înseamnă să se sporească nivelul de confort, să se sporească condițiile optime de cazare. Desigur, sună mai bine să deții un întreg apartament decât o singură cameră. Sună mai bine să te localizezi în zone centrale, să fii în inima unui oraș, descoperind traiul autentic al zonei. În plus, nota personală a sejurului se impune de asemenea, când cazarea în sine nu va însemna camere alăturate cu alți turiști în jur, ci cu oameni ai locului.

Nu degeaba se spune că prin călătorii se adună amintiri și se lărgește palmaresul de cunoștințe culturale. Tocmai cazarea în regim hotelier se apropie cel mai mult de acest stil, menit să redea stilul original și în modul în care se simte turistul într-un peisaj cultural nou.

Unde se aplică

Cazarea în regim hotelier este disponibilă la scară largă. Pentru moment, orașele mari aplică această metodă, existând chiar și agenții specializate pe astfel de servicii. Popularitatea acestui stil de cazare cunoaște cote tot mai înalte, deși la început atracția mare față de aceasta a fost mai mult din partea turiștilor străini. Însă în scurt timp și până la ora actuală se pare că tot mai mulți sunt cei care se orientează spre cazarea în modul său modern și cu servicii complexe, de tipul regimului hotelier.

Online-ul este foarte generos din acest punct de vedere. O simplă căutare va dezvălui cât de vast este domeniul și câte opțiuni sunt. Acest lucru ar putea ajuta la o mai bună decizie și pentru vacanța ce urmează, cea a sărbătorilor de iarnă. Se prea poate ca cei interesați să descopere că au șansa unei experiențe autentice în locația vizată până acum, în primul rând prin a se caza într-un apartament în regim hotelier.

Cât despre prețuri, acestea sunt competitive, mai ales dacă se face o corelație cu serviciile incluse sau cele ce pot fi accesibile sau prin comparație cu ceea ce hotelurile oferă în materie de zone extinse de genul suprafețelor unor apartamente sau garsoniere.

Aflaţi mai multe

Este de preferat accesarea sursei directe, mai întâi pentru informarea corectă și mai apoi pentru rezervarea dorită. O recomandare poate fi apartamente-regimhotelier.ro.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro