Criteriul National

Redescoperirea forțelor din noi

Redescoperirea forțelor din noi
februarie 27
18:24 2017
Î N Ț E L E G EM  ce se spune  

vointa-si-puterea-1_08464ef5ca5523

 
   Cunoasterea vietii societatii romanesti, ca de altfel de oriunde, presupune aflarea gandurilor tainice ale oamenilor , si aceasta, numai din reactiile  la factorii externi.
Vedem ca majoritatea dintre noi suntem preocupati de ziua de azi si , eventual, cea de maine, avand teama sa ne gandim mai departe ,bombardati ceas de ceas cu stiri alarmiste  privind evenimentele  de la noi si din lume. Nu tot ceea ce AUZIM si INTELEGEM !
 
   Caut sa aflu ce-i in sufletul si mintea mea, implicit a semenilor mei, si constat ca FRICA de a nu avea bani pentru situatii de urgenta si lipsa SPERANTEI  ca vor veni si vremuri mai bune, sunt cele doua FORTE care ne tulbura si blocheaza gasirea de solutii.
   Cu toate acestea, avem un apetit crescut pentru „distractii ” la televizor, mai ales ca „actorii”, distrubuiti in „piesa”, sunt oamenii politici imputerniciti de noi prin VOT sa ne conduca destinele .
  Foate multi sunt „multumiti” cand „echipa ” pe care o sustine, puncteaza ! Asa era si in Imperiul Roman; ” Paine si distratii ” – pentru toti !
   
   De ce am ajuns sa ne bucuram ca cei care conduc TARA nu se inteleg ? 
 
    Raspuns : Pentru ca nu am aflat ca Tara suntem chiar noi. Noi pierdem mereu cand Cei puternici se cearta ! 
 
Banii necesari distribuirii de catre Guvern si Parlament, sunt banii nostri ; taxe si impozite. Nu vor fi bani, nu vor avea ce imparti !
  Refuzam sa ascultam si sa intelegem ceea ce se spune.  Fiecare stie tot !  Altcineva trebuie sa faca. Eu in nici un caz. L-am votat , sa-mi dea !
 
   Mai putem face ceva ? 
 
Sigur ca DA . Trebuie sa ne trezim din visare si sa acceptam ca stim foarte putine din ceea ce ne imagim ca stim . Ca exemplu : Singura sursa de venit adevarat este MUNCA , oricare ar fi aceasta. Cei care au lucrat „Afara” stiu ce-i in Lume, insa uita cand ajung Acasa. Aici, e CINEVA, trebuie sa arate celorlalti ca s-a realizat. Din pacate, ce-i putin, se si termina repede.
  Dupa aceea sa facem un efort sa privim si sa ascultam ce-i in jurul noastru  si , fiecare sa intelega locul si rolul  in aceasta lume in rapida schimbare.
 
  Nu in cele din urma, sa renuntam a mai fi „ raspandacul „ vorbelor altora, pe care nu le putem ghici rostul pentru care au fost aruncarte „pe piata „. Sa nu ne mai bucuram de „luptele” dintre Cei care conduc Romania si dupa ce s-a incheiat campania electorala . Efectele le suportam numai noi.  
   Inainte de a incheia, va invit sa facem numai ceea ce depinde de noi.  ASA  vom alunga Teama si vom recladi SPERANTA !  
a
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo