Criteriul National

Redescoperirea forțelor din noi

Redescoperirea forțelor din noi
februarie 27
18:24 2017
Î N Ț E L E G EM  ce se spune  

vointa-si-puterea-1_08464ef5ca5523

 
   Cunoasterea vietii societatii romanesti, ca de altfel de oriunde, presupune aflarea gandurilor tainice ale oamenilor , si aceasta, numai din reactiile  la factorii externi.
Vedem ca majoritatea dintre noi suntem preocupati de ziua de azi si , eventual, cea de maine, avand teama sa ne gandim mai departe ,bombardati ceas de ceas cu stiri alarmiste  privind evenimentele  de la noi si din lume. Nu tot ceea ce AUZIM si INTELEGEM !
 
   Caut sa aflu ce-i in sufletul si mintea mea, implicit a semenilor mei, si constat ca FRICA de a nu avea bani pentru situatii de urgenta si lipsa SPERANTEI  ca vor veni si vremuri mai bune, sunt cele doua FORTE care ne tulbura si blocheaza gasirea de solutii.
   Cu toate acestea, avem un apetit crescut pentru „distractii ” la televizor, mai ales ca „actorii”, distrubuiti in „piesa”, sunt oamenii politici imputerniciti de noi prin VOT sa ne conduca destinele .
  Foate multi sunt „multumiti” cand „echipa ” pe care o sustine, puncteaza ! Asa era si in Imperiul Roman; ” Paine si distratii ” – pentru toti !
   
   De ce am ajuns sa ne bucuram ca cei care conduc TARA nu se inteleg ? 
 
    Raspuns : Pentru ca nu am aflat ca Tara suntem chiar noi. Noi pierdem mereu cand Cei puternici se cearta ! 
 
Banii necesari distribuirii de catre Guvern si Parlament, sunt banii nostri ; taxe si impozite. Nu vor fi bani, nu vor avea ce imparti !
  Refuzam sa ascultam si sa intelegem ceea ce se spune.  Fiecare stie tot !  Altcineva trebuie sa faca. Eu in nici un caz. L-am votat , sa-mi dea !
 
   Mai putem face ceva ? 
 
Sigur ca DA . Trebuie sa ne trezim din visare si sa acceptam ca stim foarte putine din ceea ce ne imagim ca stim . Ca exemplu : Singura sursa de venit adevarat este MUNCA , oricare ar fi aceasta. Cei care au lucrat „Afara” stiu ce-i in Lume, insa uita cand ajung Acasa. Aici, e CINEVA, trebuie sa arate celorlalti ca s-a realizat. Din pacate, ce-i putin, se si termina repede.
  Dupa aceea sa facem un efort sa privim si sa ascultam ce-i in jurul noastru  si , fiecare sa intelega locul si rolul  in aceasta lume in rapida schimbare.
 
  Nu in cele din urma, sa renuntam a mai fi „ raspandacul „ vorbelor altora, pe care nu le putem ghici rostul pentru care au fost aruncarte „pe piata „. Sa nu ne mai bucuram de „luptele” dintre Cei care conduc Romania si dupa ce s-a incheiat campania electorala . Efectele le suportam numai noi.  
   Inainte de a incheia, va invit sa facem numai ceea ce depinde de noi.  ASA  vom alunga Teama si vom recladi SPERANTA !  
a
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro