Criteriul National

Redescoperirea forțelor din noi

Redescoperirea forțelor din noi
februarie 27
18:24 2017
Î N Ț E L E G EM  ce se spune  

vointa-si-puterea-1_08464ef5ca5523

 
   Cunoasterea vietii societatii romanesti, ca de altfel de oriunde, presupune aflarea gandurilor tainice ale oamenilor , si aceasta, numai din reactiile  la factorii externi.
Vedem ca majoritatea dintre noi suntem preocupati de ziua de azi si , eventual, cea de maine, avand teama sa ne gandim mai departe ,bombardati ceas de ceas cu stiri alarmiste  privind evenimentele  de la noi si din lume. Nu tot ceea ce AUZIM si INTELEGEM !
 
   Caut sa aflu ce-i in sufletul si mintea mea, implicit a semenilor mei, si constat ca FRICA de a nu avea bani pentru situatii de urgenta si lipsa SPERANTEI  ca vor veni si vremuri mai bune, sunt cele doua FORTE care ne tulbura si blocheaza gasirea de solutii.
   Cu toate acestea, avem un apetit crescut pentru „distractii ” la televizor, mai ales ca „actorii”, distrubuiti in „piesa”, sunt oamenii politici imputerniciti de noi prin VOT sa ne conduca destinele .
  Foate multi sunt „multumiti” cand „echipa ” pe care o sustine, puncteaza ! Asa era si in Imperiul Roman; ” Paine si distratii ” – pentru toti !
   
   De ce am ajuns sa ne bucuram ca cei care conduc TARA nu se inteleg ? 
 
    Raspuns : Pentru ca nu am aflat ca Tara suntem chiar noi. Noi pierdem mereu cand Cei puternici se cearta ! 
 
Banii necesari distribuirii de catre Guvern si Parlament, sunt banii nostri ; taxe si impozite. Nu vor fi bani, nu vor avea ce imparti !
  Refuzam sa ascultam si sa intelegem ceea ce se spune.  Fiecare stie tot !  Altcineva trebuie sa faca. Eu in nici un caz. L-am votat , sa-mi dea !
 
   Mai putem face ceva ? 
 
Sigur ca DA . Trebuie sa ne trezim din visare si sa acceptam ca stim foarte putine din ceea ce ne imagim ca stim . Ca exemplu : Singura sursa de venit adevarat este MUNCA , oricare ar fi aceasta. Cei care au lucrat „Afara” stiu ce-i in Lume, insa uita cand ajung Acasa. Aici, e CINEVA, trebuie sa arate celorlalti ca s-a realizat. Din pacate, ce-i putin, se si termina repede.
  Dupa aceea sa facem un efort sa privim si sa ascultam ce-i in jurul noastru  si , fiecare sa intelega locul si rolul  in aceasta lume in rapida schimbare.
 
  Nu in cele din urma, sa renuntam a mai fi „ raspandacul „ vorbelor altora, pe care nu le putem ghici rostul pentru care au fost aruncarte „pe piata „. Sa nu ne mai bucuram de „luptele” dintre Cei care conduc Romania si dupa ce s-a incheiat campania electorala . Efectele le suportam numai noi.  
   Inainte de a incheia, va invit sa facem numai ceea ce depinde de noi.  ASA  vom alunga Teama si vom recladi SPERANTA !  
a
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo