Criteriul National

Referatul DNA confirma faptul ca deputatul Ion Ochi prezinta un real pericol public

aprilie 27
14:25 2015

  Deputatul Ion Ochi prezinta pericol public, deoarece si-a construit in mediul politic si de afaceri imaginea de persoana de neatins, aflata deasupra legii, se sustine in referatul prin care procurorii DNA solicita incuviintarea pentru retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului social-democrat.Atitudinea lui Ochi rezulta si dintr-o discutie pe care a avut-o in anul 2012 cu finul sau Todorica Serban, primarul localitatii Prejmer.

„Trebuie spus pe fata ma, ala si-a bagat bani acolo, i-am zis, dom’le, nu-i, aicea nu sunt costuri aiurea, nu sunt, sunt dosare, da-le dracu’, am aflat ca-s dosare, plangeri facute la DNA din cauza asta, ma p… pe ele, ideea este ori il blocati pe omu’ asta definitiv si-l nenorociti, ori daca nu, ii dati banii, dom’le, sau daca nu, spuneti-i ceva, sa faca un credit pe document, dati-i ceva”, a spus Ion Ochi, potrivit interceptarilor de la dosar.

ion-ochi-psd-dna

Procurorii apreciaza ca lasarea in libertate a inculpatului ar influenta negativ activitatea de urmarire penala, existand „riscul real al influentarii martorilor/suspectilor/coinculpatilor, avand in vedere calitatea sa de parlamentar si membru al unui partid aflat la guvernare, cu atat mai mult cu cat faptele au fost comise si pentru obtinerea de foloase electorale”.

In plus, DNA considera ca Ion Ochi a manifestat „un total dispret fata de lege si proceduri”. Folosindu-se de functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, pe care o detinea la momentul comiterii faptelor, el a hotarat atribuirea unor lucrarii de reparatii drumuri catre o firma administrata de un apropiat al sau, utilizand banii publici in interes propriu, „urmarind atat obtinerea de foloase materiale, cat si capital electoral”.

Deputatul Ochi se apara dupa ce DNA a cerut arestarea sa.

„Ulterior, pentru a putea deconta lucrarile, a continuat abuzurile si a manipulat intreaga procedura de achizitie publica, aceasta desfasurandu-se doar formal. In acest scop si-a folosit influenta reala avuta atat prin prisma functiei politice, cat si prin prisma celei de demnitate publica detinuta, determinand functionarii CJ Brasov, dar si oameni de afaceri, competitori cu SC CONFOREST SA, sa atribuie si sa accepte atribuirea contractului catre aceasta firma”, se mai arata in documentul citat.

Potrivit unui comunicat al DNA, in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice, Ion Ochi, in calitate de vicepresedinte CJ Brasov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatii ale unui drum judetean, DJ 112D, intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.

DNA precizeaza ca, prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012, alegeri in urma carora a si devenit deputat.

Procurorii sustin ca pentru a-i asigura folosul, Ion Ochi i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate.

DNA mentioneaza ca, pe parcursul anului 2012, pentru a evita plata unor penalitati de catre firma omului de afaceri, in baza unor adrese trimise de primarul localitatii Prejmer, Todorica Constantin Serban, la solicitarea lui Ochi si pe baza unor referate intocmite de inculpatul Costea, contractul a fost prelungit succesiv prin 4 acte aditionale, ultima data la 28 septembrie 2012, prelungindu-se fara termen.

„Pana la acea data, lucrarile respective nu au fost finalizate si nici receptionate, suferind deteriorari semnificative din cauza modului necorespunzator de efectuare a lucrarilor. In schimbul atribuirii contractului respectiv, inculpatul Ochi a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) sa fie achizitionate de la firma pe care o administra in fapt, lucru care s-a si intamplat ulterior. Mai mult, platile catre aceasta firma, totalizand 490.000 lei, au fost facute doar dupa ce societatea lui Nica a primit banii de la CJ Brasov”, au constatat anchetatorii.

Sursa citata subliniaza ca, prin acest mecanism, firma beneficiara a contractului de lucrari publice a obtinut un folos necuvenit in valoare de peste 2,5 milioane lei, suma care reprezinta totodata prejudiciu pentru CJ Brasov.

DNA mai precizeaza ca procurorii au luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de: Nicolae Blaga, director al Serviciului de Administrare Drumuri, si Viorel Costea, sef al Directiei de Administrare Drumuri din CJ, functii detinute la data faptei, Cristian Dorin Nica, director al unei societati comerciale, Todorica Constantin Serban, primar al localitatii Prejmer.

Sursa foto : www.recentnews.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo