Criteriul National

Referendumul din Ungaria privind imigranţii ar putea să nu fie validat !

Referendumul din Ungaria privind imigranţii ar putea să nu fie validat !
octombrie 02
18:34 2016

Rata de participare la acest referendumdin Ungaria pe tema cotelor de imigranţi ar putea fi de peste 40 la sută, dar este puţin probabil ca aceasta să atingă pragul necesar de 50 la sută pentru ca votul consultativ să fie declarat valid. Acest punct de vedere a fost expus de Andras Patyi, şeful Comisiei Naţionale Electorale. Votul consultativ din Ungaria pe tema cotelor de imigranţi s-a încheiat oficial la ora locală 19.00.

referendum_38795900

Cetăţenii maghiari au fost chemaţi duminică la urne, în cadrul unui referendum privind cotele obligatorii de imigranţi stabilite de Uniunea Europeană. Viktor Orban, premierul Ungariei, nu are emoţii cu privire la rezultatul votului, potrivit BBC.

Viktor Orban a votat duminică dimineaţă la referendum, declarând apoi că este extrem de important ca voturile de „nu” să le depăşească pe cele de „da”, relatează MTI.

”Un rereferndum valid este de preferat în faţa unui referendum invalid, dar vor exista oricum consecinţe legislative (…)”, a spus premierul ungar.

„Vom face asta indiferent dacă referendumul este valid sau nu”, a adăugat el. „Există o singură condiţie: este nevoie ca un voturile de ‘nu’ să fie cu unul mai numeroase decât cele de ‘da’ „, a spus el.

Orban nu a exclus posibilitatea privind adoptarea unui amendament constituţional, însă a sugerat că această opţiune va fi de importanţă secundară în cadrul discuţiilor de la Bruxelles care au rolul de a oferi asigurări că Ungaria nu ar trebui obligată să primească persoane dacă nu vrea acest lucru şi că dreptul de decizie asupra acestui aspect ar trebui acordat ţării.

„Dacă UE este o comunitate democratică, atunci trebuie să accepte opinia cetăţenilor ungari”, a adăugat el.

Orban a mai spus că este mândru că Ungaria este primul stat în care are loc un referendum pe această temă şi a adăugat că ar fi bucuros să vadă că alte state urmează acest exemplu.

Oficialul ungar a propus, de asemenea, discuţii între partidele parlamentare privind „formatul legislativ de adoptare a voinţei poporului”.

Guvernul ungar a primit autorizaţia de a apăra ţara împotriva cotelor de imigranţi impuse de Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, la puţin timp după închiderea urnelor, relatează MTI.

Semjen a spus că rata de participare la vot a fost „ridicată”, tabăra „nu” primind un sprijin copleşitor din partea votanţilor.

În cadrul referendumului, alegătorii din Ungaria vau avut  posibilitatea să răspundă la întrebarea: „Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze reinstalarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”

Planul de a organiza acest referendum a fost anunţat de prim-ministrul Orban inca de pe 24 februarie. Motivul oferit de guvern a fost acela că numai ungurii, mai degrabă decât Bruxellesul, ar putea decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria lor ţară.

Sursa foto : www.economica.net

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro