Criteriul National

Refugiaţii nedoriţi de Europa! CONTRA-EDITORIAL

Refugiaţii nedoriţi de Europa!  CONTRA-EDITORIAL
martie 04
00:25 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

Motto ”  Totul este conform ordinii . Noi suntem cei care trebuie să distingem scopul urmărit şi să alegem în cunoştinţă de cauză.” ( „Boier” Vasile Soroceanu)

Refugiati preocupati de armonia europeana

Europa este victima unei invazii determinate de ororile unor lupte fratricide din mai multe state din Orientul Mijlociu şi Africa. Aceste conflicte au provocat în ultimii ani un număr uriaş de victime, puse în pericol letal de amploarea luptelor şi a distrugerilor materiale. Consecinţele nefaste ale actualei invazii sunt bine cunoscute.

Refugiaţii au rezultat în urma războaielor şi a instabilităţii generale în anumite părţi ale planetei. Ei au căutat şi în continuare au aceeaşi ţel de a găsi, prin toate căile posibilitatea să intre în alte ţări mai bogate care să le ofere o şansă de supravieţuire,atât lor cât şi familiilor. Mai mult ca sigur, la o primă vedere, din punct de vedere uman este logic şi chiar normal să- i găzdui şi să- i ajutăm! Oare,dacă prin absurd am fi avut acest nefericit statut, lumea musulmană ar fi procedat la fel ?

Schimbarea şi acceptarea reprezintă de fapt creerea unui flux important de refugiaţi si a unor culoare de trecere spre ţări dezvoltate precum Germania,Franţa, Anglia sau Suedia. Iar acest lucru nu pare a fi deloc ceva… întâmplător.

Acum ceva vreme, în spaţiul public se tot discuta şi se tot aprobau de către conducătorii Europei anumite păreri ce repede s-au şi transformat în cote unice,cu aceşti nefericiţi, ce trebuie distribuite cât mai repede tuturor ţărilor din Europa, inclusiv şi în România. Practic, U.E nu se va interesa niciodată dacă vrem nu vrem asemenea lucru. Şi. în faţa faptului împinit suntem nevoiţi să acceptăm găzduirea unor semeni veniţi din alte locuri.

Să nu credeţi că aş fi atât de pornit dar, parca mă încearcă un anume sentiment de mirare când descopăr şi nu găsesc răspunsul la întrebarea aproape retorică…”De ce vor toți în Europa? ”

refugiati9

Trezirea la realitate nu poate veni prin urmare decât din partea … celor acreditaţi, specializaţi, din partea diplomaţilor de carieră. Numai că, din păcate nu prea se exprimă şi nu ies în evidenţă, cu atât mai mult, nedorind să apară opinii sau comentarii în contradictoriu.

Din câte se pare, această formă nu dă deloc semne că ar fi venit destul de curând. Afluxul de refugiaţi ademeniţi de discursul oficial al acceptării nelimitate şi necondiţionate a căpătat proporţii pe care nici măcar Germania nu o mai poate controla.

Momentan,poate că acum vă explicaţi de ce anume s-a atins deja limita capacităţii logistice de transport şi cazare în toate ţările U.E. Principalele gări de tranzit şi primăriile care s-au implicat cu resurse şi cu real devotament în găzduirea de imigranţi , de refugiaţi vor deveni imagini cu care vom fi familiarizaţi şi chiar ne vom obişnui în viitorul deloc îndepărtat!

Creştineşte este indicat şi totodată o faptă de milostenie aceea de a le oferi hrană, îmbrăcăminte şi adăpost temporar tuturor celor aflaţi în nevoie. Chiar dacă sunt de o altă confesiune şi sunt poate numeroşi. Este inuman să nu le poţi refuza acestor oameni nişte gesturi elementare de ajutor. Iar diplomaţia actuală are explicaţii şi anumite pretexte de genul că „decât să lăsăm peste graniţe un singur potenţial terorist, e preferabil să blocăm o mie de oameni în nevoi şi suferinţe.” Cu Germania în frunte,Bătrâna Europă ar fi avut în mod indiscutabil resursele necesare pentru a duce cu succes o asemenea politică.

Iar acum, permiteţi-mi să alunec pe firul istoriei recente. Iar nefericitul eveniment de la Charlie Hebdo, din 7  ianuarie 2015, atunci când au fost asasinaţi mai mulţi caricaturişti şi jurnalişti francezi în Paris, (deşi redacţia era păzită de poliţişti şi monitorizată de serviciile secrete) pune sub mari semne de întrebare capacitatea statelor europene de a se descurca cu acest exod de refugiaţi  de origine musulmană.

caricatura-charlie

Practic, data de 7 februarie a certificat acel comando jihadist, care  prin execuţia sumară şi punctuală a arătat Europei că jihadiştii,islamiştii de la ISIS de fapt controlează  din punct de vedere al siguranţei publice continentul. Să nu mă hazardez, dar cred că este mai clar aspectul că ei fac ce vor în Uniunea Europeană, asta în timp ce NATO se plimbă cu vapoarele pe Marea Neagră, pe banii …noştri din taxe şi impozite.

De mii de ani, prin teritoriul României au trecut popoarele migratoare, de regulă ca urmare a unor conflicte cu unii mai sălbatici şi mai puternici. Au trecut, au prădat şi au găsit acest loc pe care n-au reuşit să dezvolte nimic concret. Unii au fost poate ceva mai puternici, mai vigilenţi sau mai mulţi.Alţii şi-au construit imperii şi sute de ani a trebuit să le plătim biruri… Toti însă au fost până la urmă asimilaţi în Europa, cu bune şi rele

Nu e un vreun secret, dar tocmai urmaşii lor, aceşti musulmani şi în mod special jihadiştii duc un război asimetric împotriva Europei, iar noi răspundem cu metode învechite ca în secolele trecute!

Există o realitate indiscutabilă şi constant probată. Între lumea islamică şi cea occidental-creştină există incompatibilităţi categorice. Ele derivă din structura religiilor şi a culturilor respective. Evoluţia popoarelor islamice a determinat frustrări şi resentimente, ce explică parţial terorismul ISIS şi recursul la crimă al acestor etnii.

Europa Occidentală a fost cândva o civilizaţie, a avut putere, bogăţie şi influenţă. Toate acestea au avut darul de a asigura un statut respectabil, în cadrul căruia politicile sociale erau foarte bine puse la punct şi dezvoltate la cel mai înalt nivel, fără vreun semn de stagnare sau discriminare!

Dar, aşa cum orice în lumea aceasta este trecător, continentul bazat exclusiv pe puterea materială a început să dea semne de regres şi chiar să prindă anumite derapaje. Numai dacă ne aducem aminte de cele Două Războaie Mondiale cât şi de Războiul Rece. Unii dintre europeni încă mai simt fiori pe şira spinării când îşi amintesc aceste evenimente.Poate că unii au tras învăţămintele ce se impun.

Totuşi, pentru mulţi, locul statelor naţiune, cu etnii, limbă şi religii clar delimitate este pe punctul de a lua sfârşit. Nu ni se va mai permite să scoatem capul. să avem vreo opinie deoarece nu posedăm acea caracterizare de „politically correct!” Numai „ bîieţii deștepți” au privilegii şi chiar trebuie să conducă lumea, adică pe noi „naivii”, deoarece trebuie să ni se dea doar pâine, circ și, la nevoie, aceşti imigranţi.
Există atâtea dovezi că anumite persoane şi au exprimat public părerea confor căreia ei nu doresc o Europă puternică pentru că ar fi periculoasă şi atunci metisează cât pot acest teritoriu extraordinar, cu o veche cultură, cu indivizi din ţări extrem de inapoiate, cu o religie şi tradiţie ce au şi acea proverbială intoleranţă şi preponderent iz al înapoierii şi chiar germeni de fanatism.

stop

Totul este conform ordinii . Noi suntem cei care trebuie să distingem scopul urmărit şi să alegem în cunoştinţă de cauză.

Închei aici cu speranţa şi dorinţa expresă de a nu ne transforma într-o masă de manevră, în care noi să fim trataţi ca şi cum nu am fi stăpâni pe pământurile şi resursele noastre, iar cei pe care îi găzduim să aibe mai multe drepturi şi privilegii! În concluzie, ar merita să fim atenţi la acest sensibil subiect, deoarece sunt extrem de mulţi indivizi ce se lasă înşelaţi, realmente prostiţi de o anumită parte a mass-mediei controlate de Sistem cât mai ales de ipocrizia unora ce fac pe interesanţii, dar care contribuie la declinul acestui continent, a acestei regiuni.

Asaltul islamic actual pune în pericol echilibrul destul de fragil al ţărilor comunitare. Dacă printre emigranţi se strecoară (ca la Paris) diverşi asasini expediaţi de statul islamic, se vor înregistra şi alte drame…Ar fi multe de spus, dar, în concluzie, este de reţinut că primirea unui uriaş număr de refugiaţi ar fi mai mult decît o crimă, ar fi o mare eroare.

 

Sursa foto www.tion.rowww.ziarelive.rodamblarin.blogspot.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu