Criteriul National

Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit în familie împlinirea vârstei de 89 de ani

aprilie 21
20:33 2015

Elisabeta a II-a

Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit în familie împlinirea vârstei de 89 de ani.Suverana britanică s-a născut pe 21 aprilie 1926 şi a primit la naştere titlul de prinţesa Elizabeth Alexandra May. Ea este prima dintre cele două fiice ale ducelui şi ducesei de York – fostul rege George al VI-lea, respectiv regina consoartă, cunoscută şi sub numele de „Regina mamă”.

Suverana britanică şi-a petrecut ziua de naştere într-un cadru privat, în familie, în contextul în care aniversarea ei este celebrată în mod tradiţional prin intermediul unor evenimente publice în luna iunie, informează site-ul dw.de.

Regina Elizabeth a II-a şi-a petrecut ziua de naştere alături de soţul ei, ducele de Edinburgh, cu care este căsătorită de aproape 68 de ani, şi de membrii familiei regale britanice, la Castelul Windsor.

Militarii din batalionul regal de cavalerie şi artilerie au participat la o paradă călare, în jurul prânzului, în onoarea suveranei. La aceeaşi oră, 41 de salve de tun au fost trase din Hyde Park din Londra.

La doar câteva ore după aceea, alte 62 de salve de tun au fost trase de Honourable Artillery Company în onoarea reginei din faţa celebrului Turn al Londrei.

Ziua de naştere a reginei a fost sărbătorită în mod oficial cu ocazia evenimentului „Trooping the Color” în luna iunie, când trupele din Household Division vor aduce un omagiu special suveranei britanice. Regina Elizabeth a II-a a participat la sărbătoarea „Trooping the Color” în fiecare dintre cei 63 de ani ai domniei sale, cu o singură excepţie – în 1955, parada a fost anulată, din cauza unei greve a muncitorilor de la căile ferate britanice.

Presa britanică a lansat în ultima vreme o serie de speculaţii despre posibilitatea ca regina Elizabeth a II-a să îşi împartă ziua de naştere cu cel de-al cincilea strănepot al ei. Ducele şi ducesa de Cambridge aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil al lor, care se va naşte până la sfârşitul lunii aprilie. Fratele sau sora prinţului George va ocupa locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul britanic.

Pe 9 septembrie, regina Elizabeth a II-a poate doborî un record istoric, stabilit de regina Victoria, şi poate deveni monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic. Regina Victoria a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni şi 2 zile.

Sursa stire : www.romanialibera.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo