Criteriul National

Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit în familie împlinirea vârstei de 89 de ani

aprilie 21
20:33 2015

Elisabeta a II-a

Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit în familie împlinirea vârstei de 89 de ani.Suverana britanică s-a născut pe 21 aprilie 1926 şi a primit la naştere titlul de prinţesa Elizabeth Alexandra May. Ea este prima dintre cele două fiice ale ducelui şi ducesei de York – fostul rege George al VI-lea, respectiv regina consoartă, cunoscută şi sub numele de „Regina mamă”.

Suverana britanică şi-a petrecut ziua de naştere într-un cadru privat, în familie, în contextul în care aniversarea ei este celebrată în mod tradiţional prin intermediul unor evenimente publice în luna iunie, informează site-ul dw.de.

Regina Elizabeth a II-a şi-a petrecut ziua de naştere alături de soţul ei, ducele de Edinburgh, cu care este căsătorită de aproape 68 de ani, şi de membrii familiei regale britanice, la Castelul Windsor.

Militarii din batalionul regal de cavalerie şi artilerie au participat la o paradă călare, în jurul prânzului, în onoarea suveranei. La aceeaşi oră, 41 de salve de tun au fost trase din Hyde Park din Londra.

La doar câteva ore după aceea, alte 62 de salve de tun au fost trase de Honourable Artillery Company în onoarea reginei din faţa celebrului Turn al Londrei.

Ziua de naştere a reginei a fost sărbătorită în mod oficial cu ocazia evenimentului „Trooping the Color” în luna iunie, când trupele din Household Division vor aduce un omagiu special suveranei britanice. Regina Elizabeth a II-a a participat la sărbătoarea „Trooping the Color” în fiecare dintre cei 63 de ani ai domniei sale, cu o singură excepţie – în 1955, parada a fost anulată, din cauza unei greve a muncitorilor de la căile ferate britanice.

Presa britanică a lansat în ultima vreme o serie de speculaţii despre posibilitatea ca regina Elizabeth a II-a să îşi împartă ziua de naştere cu cel de-al cincilea strănepot al ei. Ducele şi ducesa de Cambridge aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil al lor, care se va naşte până la sfârşitul lunii aprilie. Fratele sau sora prinţului George va ocupa locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul britanic.

Pe 9 septembrie, regina Elizabeth a II-a poate doborî un record istoric, stabilit de regina Victoria, şi poate deveni monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic. Regina Victoria a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni şi 2 zile.

Sursa stire : www.romanialibera.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro