Criteriul National

Regulatoarele de aer – intrebuintare si particularitati

Regulatoarele de aer – intrebuintare si particularitati
octombrie 23
13:44 2018

In toate sectoarele de activitate, incepand de la cel industrial si pana la cel ce vizeaza transporturile de gaze, un rol important il joaca instalatiile de aer comprimat. Buna functionare a acestora este influentata de catre parametrii specifici. Cand nu sunt intocmai, nici functionarea nu va fi una optima.

Tehnovest, magazin online specializat in solutii si accesorii pentru retelele de aer comprimat, pentru cele hidraulice, mecanice, etc., vine in intampinarea celor care doresc sa proiecteze si sa intretina instalatii care sa promita o utilizare de durata cu raspunsurile potrivite. Regulatoarele de aer reprezinta fara doar si poate o necesitate in cadrul acestora, una indispensabila.

Rolul regulatoarelor de aer

Rolul pe care il joaca un regulator aer in cadrul sistemelor de aer comprimat este unul precis. Oricare ar fi tipul instalatiei, respectiv a sistemului in dotarea caruia intra, acesta vizeaza un parametru care trebuie sa fie tinut sub control. Este vorba despre presiunea la iesire a aerului. Poate sa difere, de la un sistem la altul, din mai multe cauze.

Conteaza ce fel de sistem de pompare prezinta pentru ca acesta va fi unul diferit in cadrul fiecarei instalatii. De asemenea, de avut in vedere sunt ciclurile de admisie si regulare repetate, pentru ca acestea au la randul lor influenta vizavi de presiunea la iesire. Nu in cele din urma, sunt necesare acestea in dotarea sistemelor pentru ca instalatia, respectiv functionarea ei sunt suprasolicitate uneori de beneficiari.

Iata ca regulatoarele reprezinta o necesitate in solutionarea fluctuatiilor, acolo unde este cazul. Compenseaza cu succes variatiile de presiune si tin sub control fluctuatiile care se inregistreaza la nivelul lor, respectiv la presiunea de iesire. Este valabil indiferent de tipul instalatiei cu aer comprimat.

Rolul unui regulator aer este bine definit – pastreaza liniaritatea vizavi de presiunea la iesire. Trebuie sa existe si este esential acolo unde instalatia de aer sub presiune necesita o presiune maxima.

Recomandari pentru alegere unui regulator de aer potrivit

Nu este intocmai usoara alegerea unui astfel de articol, mai ales cand particularitatile sunt pretentioase. Piata vine cu sute de solutii, insa fara a cunoaste parametrii specifici fiecarei aplicatii nu se poate bifa o achizitie corespunzatoare. Iata care sunt acele aspecte ce trebuie verificate inainte de a cauta un regulator aer.

Cumparatorul trebuie sa fie atent la natura aplicatiei in care intentioneaza sa monteze regulatorul, dimensiunile acesteia pentru o potrivite perfecta, precizia necesara, presiunea specifica structurii, precum si accesoriile pe care procesul de montare si intrebuintare le presupune.

Multi se trezesc in dificultate cand au de facut o asemenea alegere din cauza ca nu cunosc detaliile la care trebuie sa se raporteze. In orice caz, magazinele de specialitate precum Tehnovest vor sta la dispozitie celor ce intentioneaza sa realizeze o achizitie in acest sens cu sfaturi si recomandari. Acestia dispun de altfel si de solutii pentru aplicatii diferite care folosesc aer sub presiune.

Incepand de la accesorii si pana la diverse accesorii necesare pentru a realiza inlocuirea sau pentru a echivala acele componente mai mult sau mai putin eficiente, magazinul mentionat vine cu solutii calitative si rentabile. Cei interesati pot accesa site-ul tehnovest.ro pentru a beneficia de produsele necesare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei