Criteriul National

Regulatoarele de aer – intrebuintare si particularitati

Regulatoarele de aer – intrebuintare si particularitati
octombrie 23
13:44 2018

In toate sectoarele de activitate, incepand de la cel industrial si pana la cel ce vizeaza transporturile de gaze, un rol important il joaca instalatiile de aer comprimat. Buna functionare a acestora este influentata de catre parametrii specifici. Cand nu sunt intocmai, nici functionarea nu va fi una optima.

Tehnovest, magazin online specializat in solutii si accesorii pentru retelele de aer comprimat, pentru cele hidraulice, mecanice, etc., vine in intampinarea celor care doresc sa proiecteze si sa intretina instalatii care sa promita o utilizare de durata cu raspunsurile potrivite. Regulatoarele de aer reprezinta fara doar si poate o necesitate in cadrul acestora, una indispensabila.

Rolul regulatoarelor de aer

Rolul pe care il joaca un regulator aer in cadrul sistemelor de aer comprimat este unul precis. Oricare ar fi tipul instalatiei, respectiv a sistemului in dotarea caruia intra, acesta vizeaza un parametru care trebuie sa fie tinut sub control. Este vorba despre presiunea la iesire a aerului. Poate sa difere, de la un sistem la altul, din mai multe cauze.

Conteaza ce fel de sistem de pompare prezinta pentru ca acesta va fi unul diferit in cadrul fiecarei instalatii. De asemenea, de avut in vedere sunt ciclurile de admisie si regulare repetate, pentru ca acestea au la randul lor influenta vizavi de presiunea la iesire. Nu in cele din urma, sunt necesare acestea in dotarea sistemelor pentru ca instalatia, respectiv functionarea ei sunt suprasolicitate uneori de beneficiari.

Iata ca regulatoarele reprezinta o necesitate in solutionarea fluctuatiilor, acolo unde este cazul. Compenseaza cu succes variatiile de presiune si tin sub control fluctuatiile care se inregistreaza la nivelul lor, respectiv la presiunea de iesire. Este valabil indiferent de tipul instalatiei cu aer comprimat.

Rolul unui regulator aer este bine definit – pastreaza liniaritatea vizavi de presiunea la iesire. Trebuie sa existe si este esential acolo unde instalatia de aer sub presiune necesita o presiune maxima.

Recomandari pentru alegere unui regulator de aer potrivit

Nu este intocmai usoara alegerea unui astfel de articol, mai ales cand particularitatile sunt pretentioase. Piata vine cu sute de solutii, insa fara a cunoaste parametrii specifici fiecarei aplicatii nu se poate bifa o achizitie corespunzatoare. Iata care sunt acele aspecte ce trebuie verificate inainte de a cauta un regulator aer.

Cumparatorul trebuie sa fie atent la natura aplicatiei in care intentioneaza sa monteze regulatorul, dimensiunile acesteia pentru o potrivite perfecta, precizia necesara, presiunea specifica structurii, precum si accesoriile pe care procesul de montare si intrebuintare le presupune.

Multi se trezesc in dificultate cand au de facut o asemenea alegere din cauza ca nu cunosc detaliile la care trebuie sa se raporteze. In orice caz, magazinele de specialitate precum Tehnovest vor sta la dispozitie celor ce intentioneaza sa realizeze o achizitie in acest sens cu sfaturi si recomandari. Acestia dispun de altfel si de solutii pentru aplicatii diferite care folosesc aer sub presiune.

Incepand de la accesorii si pana la diverse accesorii necesare pentru a realiza inlocuirea sau pentru a echivala acele componente mai mult sau mai putin eficiente, magazinul mentionat vine cu solutii calitative si rentabile. Cei interesati pot accesa site-ul tehnovest.ro pentru a beneficia de produsele necesare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei