Criteriul National

Reguli de intretinere a fosei septice ecologice

Reguli de intretinere a fosei septice ecologice
martie 22
12:20 2017

Toti proprietarii de case care detin o fosa septica ecologica ar trebui sa stie ca o intretinere regulata a sistemul septic reprezinta cea mai buna modalitate de a preintampina eventuale probleme care pot aparea. Stiind si monitorizand ce ajunge in interiorul sistemului septic va ajuta sa prelungiti durata de viata a acestuia.

Intretinerea corespunzatoare implica mai mult decat pomparea bianuala a sistemului. Pe langa aceasta, este nevoie de conservarea apei, de utilizarea corecta a rezervorului in interiorul casei si de evitarea construirii sau plantarii in jurul rezervorului.

Venim in sprijinul dumneavoastra cu sfaturi importante de intretinere a fosei septice, de care ar trebui sa tineti cont.

Intretinerea in interiorul casei
Atunci cand este intretinut corespunzator in interiorul locuintei, un rezervor septic nu va cauza probleme proprietarului. Intretinerea nu implica eforturi semnificative din partea dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa monitorizati ce ajunge in fosa septica ecologica.

Singurele 3 lucruri care ar trebui sa ajunga in interiorul rezervorului septic sunt: deseuri umane, servetele de hartie si apa reziduala, inclusiv apa gri si neagra. Desigur, mai exista si momente in care sunt aruncate accidental betisoare de urechi sau absorbante in fosa septica, insa ar fi bine sa evitati acest lucru pe viitor.

Reducerea cantitatii de apa care ajunge in fosa septica ecologica
Elementele solide din interiorul foselor septice lucreaza pentru a absorbi lichidele ajunse in rezervor. Pentru a reduce cantitatea de lichide care ajunge in interiorul fosei, elaborati un plan de conservare a apei, deoarece este cel mai rentabil si mai eficient mod de a va asigura cafosa septica ecologica va functiona in parametrii optimi pentru mult timp.

Printre modalitatile de reducere a volumului de apa, pe care le puteti lua in considerare, se numara:
– reducerea duratei dusurilor;
– inchiderea robinetului atunci cand va sapuniti mainile sau in intervalul cand va spalati pe dinti, pana va clatiti;
– inchiderea robinetului atunci cand curatati vasele, inainte sa le clatiti;
– folosirea masinii de spalat vase sau de rufe, doar atunci cand ajunge la capacitatea maxima, nu cand este pe jumatate plina.

Luati in considerare instalarea unor dispozitive de economisire a apei pe capetele de dus sau in rezervorul de toaleta si reparati orice defectiune care duce la scurgerea inutila a apei in fosa septica ecologica.

Reducerea cantitatii de elemente solide care ajunge in fosa septica
Pentru a reduce cantitatea de elemente solide care ajunge in rezervorul septic, tineti cont de urmatoarele aspecte:
– nu aruncati grasime sau untura in chiuveta. Mai bine o depozitati intr-un borcan, pe care il aruncati la gunoi atunci cand este plin.
– nu aruncati alte lucruri in afara de hartia igienica in vasul de toaleta.
– nu aruncati in rezervorul septic insecticide, vopsea sau orice alte produse toxice.

Intretinerea in exteriorul casei
Cand vorbim de intretinerea fosei septice in exteriorul casei, trebuie sa aveti in vedere ca zona din imediata vecinatate a rezervorului sa nu aiba constructii sau plantari. Evitati amenajarea zonei din jurul unui rezervor septic sau a unei scurgeri. Radacinile plantelor pot infunda gaurile de scurgere ale fosei septice ecologice si pot provoca defectiuni ale acesteia.

Totodata, campul de scurgere al sistemul septic nu ar trebui sa fie acoperit la nivelul solului cu beton, caramida sau orice alt tip de structura permanenta. In caz contrar, rata de evaporare a apei ar putea fi afectata.

Avand grija si monitorizand ceea ce ajunge intr-o fosa septica ecologica, dar si permitand lichidelor sa se evapore eficient, va veti asigura ca nu vor aparea defectiuni pe termen lung ale fosei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo