Criteriul National

Reguli de intretinere a fosei septice ecologice

Reguli de intretinere a fosei septice ecologice
martie 22
12:20 2017

Toti proprietarii de case care detin o fosa septica ecologica ar trebui sa stie ca o intretinere regulata a sistemul septic reprezinta cea mai buna modalitate de a preintampina eventuale probleme care pot aparea. Stiind si monitorizand ce ajunge in interiorul sistemului septic va ajuta sa prelungiti durata de viata a acestuia.

Intretinerea corespunzatoare implica mai mult decat pomparea bianuala a sistemului. Pe langa aceasta, este nevoie de conservarea apei, de utilizarea corecta a rezervorului in interiorul casei si de evitarea construirii sau plantarii in jurul rezervorului.

Venim in sprijinul dumneavoastra cu sfaturi importante de intretinere a fosei septice, de care ar trebui sa tineti cont.

Intretinerea in interiorul casei
Atunci cand este intretinut corespunzator in interiorul locuintei, un rezervor septic nu va cauza probleme proprietarului. Intretinerea nu implica eforturi semnificative din partea dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa monitorizati ce ajunge in fosa septica ecologica.

Singurele 3 lucruri care ar trebui sa ajunga in interiorul rezervorului septic sunt: deseuri umane, servetele de hartie si apa reziduala, inclusiv apa gri si neagra. Desigur, mai exista si momente in care sunt aruncate accidental betisoare de urechi sau absorbante in fosa septica, insa ar fi bine sa evitati acest lucru pe viitor.

Reducerea cantitatii de apa care ajunge in fosa septica ecologica
Elementele solide din interiorul foselor septice lucreaza pentru a absorbi lichidele ajunse in rezervor. Pentru a reduce cantitatea de lichide care ajunge in interiorul fosei, elaborati un plan de conservare a apei, deoarece este cel mai rentabil si mai eficient mod de a va asigura cafosa septica ecologica va functiona in parametrii optimi pentru mult timp.

Printre modalitatile de reducere a volumului de apa, pe care le puteti lua in considerare, se numara:
– reducerea duratei dusurilor;
– inchiderea robinetului atunci cand va sapuniti mainile sau in intervalul cand va spalati pe dinti, pana va clatiti;
– inchiderea robinetului atunci cand curatati vasele, inainte sa le clatiti;
– folosirea masinii de spalat vase sau de rufe, doar atunci cand ajunge la capacitatea maxima, nu cand este pe jumatate plina.

Luati in considerare instalarea unor dispozitive de economisire a apei pe capetele de dus sau in rezervorul de toaleta si reparati orice defectiune care duce la scurgerea inutila a apei in fosa septica ecologica.

Reducerea cantitatii de elemente solide care ajunge in fosa septica
Pentru a reduce cantitatea de elemente solide care ajunge in rezervorul septic, tineti cont de urmatoarele aspecte:
– nu aruncati grasime sau untura in chiuveta. Mai bine o depozitati intr-un borcan, pe care il aruncati la gunoi atunci cand este plin.
– nu aruncati alte lucruri in afara de hartia igienica in vasul de toaleta.
– nu aruncati in rezervorul septic insecticide, vopsea sau orice alte produse toxice.

Intretinerea in exteriorul casei
Cand vorbim de intretinerea fosei septice in exteriorul casei, trebuie sa aveti in vedere ca zona din imediata vecinatate a rezervorului sa nu aiba constructii sau plantari. Evitati amenajarea zonei din jurul unui rezervor septic sau a unei scurgeri. Radacinile plantelor pot infunda gaurile de scurgere ale fosei septice ecologice si pot provoca defectiuni ale acesteia.

Totodata, campul de scurgere al sistemul septic nu ar trebui sa fie acoperit la nivelul solului cu beton, caramida sau orice alt tip de structura permanenta. In caz contrar, rata de evaporare a apei ar putea fi afectata.

Avand grija si monitorizand ceea ce ajunge intr-o fosa septica ecologica, dar si permitand lichidelor sa se evapore eficient, va veti asigura ca nu vor aparea defectiuni pe termen lung ale fosei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo