Criteriul National

Reguli de siguranta in trafic pentru detinatorii de biciclete

Reguli de siguranta in trafic pentru detinatorii de biciclete
august 10
16:19 2017

In momentul de fata, in Romania nu exista foarte multe piste pentru biciclisti, acestia fiind nevoiti sa pedaleze de multe ori pe strazi periculoase, nepotrivite pentru vehiculele pe doua roti. Prin urmare, atunci cand pornesti cu bicicleta la drum trebuie sa fii foarte atent si sa cunosti cateva reguli care iti pot salva viata!

Evita strazile aglomerate

Una dintre cele mai frecvente greseli facute de persoanele care folosesc biciclete este faptul ca pedaleaza pe aceleasi rute pe care obisnuiesc sa isi conduca masina. In general, este recomandat sa eviti strazile aglomerate. Desigur, ai dreptul sa folosesti aceleasi strazi, insa nu este un risc care merita, avand in vedere ca viata ta se afla la mijloc. In plus, vei constata singur ca vei putea sa calatoresti mult mai rapid daca vei folosi strazile principale doar ca punct de legatura intre aleile mai putin populate.

Mergi pe toata banda atunci cand este necesar

Majoritatea persoanelor ce folosesc biciclete au tendinta sa circule pe partea dreapta a benzii, fara sa constientizeze faptul ca este mult mai sigur sa profiti de intreaga banda sau macar sa circuli pe partea stanga a acesteia. In acest mod, masinile care se afla la intersectie vor putea sa te vada mult mai usor si vei preveni in acelasi timp riscul de a fi lovit de un sofer care isi deschide usa.
Probabil ca deja te gandesti ca in acest mod vei incetini traficul, dar daca te afli pe o strada unde masinile sunt blocate in spatele tau sau schimba frecvent benzile ca sa te poata depasi, inseamna ca nu pedalezi unde trebuie si este necesar sa gasesti un alt drum, mai linistit si mai potrivit pentru biciclete.

Semnalizeaza!

Este mult mai putin probabil sa fii lovit atunci cand miscarile tale nu iau prin surprindere soferii. Semnalizeaza cu mana pentru fiecare miscare pe care o faci: ridica mana stanga cand vrei sa pedalezi la stanga si cealalta mana cand vrei sa mergi la dreapta. Nu incerca sa folosesti semne pe care doar detinatorii de biciclete le cunosc, pentru ca acestea sunt inutile in trafic si nu vei face decat sa induci in eroare soferii. Desigur, inainte sa semnalizezi, asigura-te ca nu se afla nicio masina prea aproape de tine, pentru a nu exista riscul sa te loveasca sau, in cel mai rau caz, sa iti rupa mana.

Fii concentrat la drum!

Atunci cand pedalezi este mult mai important sa auzi ceea ce se intampla in jurul tau decat atunci cand mergi cu masina. Este alegerea ta daca doresti sa asculti muzica la casti, dar acest lucru va spori riscurile de orice fel. Acelasi lucru putem spune si despre persoanele care obisnuiesc sa scrie mesaje sau sa vorbeasca la telefon in timp ce se afla pe bicicleta. Cu cat exista mai putini factori de distragere a atentiei, cu atat vei fi mai atent la drum. In plus, ia in considerare faptul ca ai nevoie de ambele maini in cazul in care trebuie sa franezi brusc.

Pedaleaza ca si cum ai fi invizibil

De cele mai multe ori este indicat sa pedalezi in asa fel incat sa eviti sa fii lovit, indiferent daca soferii te pot vedea sau nu in trafic. Cel mai sigur mod a te feri de pericolul unei coliziuni este sa fii cu un pas inaintea soferilor si sa te asiguri in mod suplimentar ca nu vei fi lovit. Pana la urma, un biciclist este mult mai vulnerabil decat un sofer, iar in cazul unui accident, urmarile sunt intotdeauna mai grave pentru cel care pedaleaza decat pentru cel care conduce o masina.

Asadar, daca nu stai in calea masinilor, nu vei fi lovit chiar daca nu ti se va observa prezenta in trafic.

Pe strazile foarte circulate, soferii au foarte putin timp la dispozitie sa observe bicicletele care se afla in apropiere. Incearca pe cat posibil sa eviti astfel de strazi sau sa mergi pe acolo doar in cazul in care exista biciclete ,,bara la bara”.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul