Criteriul National

Relansareresponsabila.ro: cum poate contribui fiecare persoana la reducerea raspandirii de Covid-19?

Relansareresponsabila.ro: cum poate contribui fiecare persoana la reducerea raspandirii de Covid-19?
iunie 20
15:21 2020

Noul Coronavirus a afectat o lume intreaga, schimband stilul de viata al oamenilor din toate colturile Pamantului. Este vorba despre un virus despre care nici macar specialistii in domeniu nu cunosc toate detaliile necesare si care a infectat pana in iunie 2020 peste 9 milioane de oameni. Cu toate acestea, conform Relansareresponsabila.ro exista o serie de masuri cu ajutorul carora populatia poate contribui la diminuarea riscului de infectare. Care sunt acestea? Raspunsul se regaseste in randurile ce urmeaza!

Distantarea sociala, primul pas

Pentru inceput, foarte important de mentionat este faptul ca distantarea fizica este un pas foarte important catre impiedicarea raspandirii noului Coronavirus. Avand in vedere ca acest virus se transmite pe cale aeriana, atunci cand oamenii evita sa stea foarte aproape unii de altii, se protejeaza atat pe ei, cat si pe cei dragi. Este vorba despre o masura simpla, care poate fi respectata de toata lumea si care poate aduce rezultate extraordinare pe termen lung in ceea ce priveste Covid-19.

Relansareresponsabila.ro: masca de protectie, un adjuvant de nadejde

Un alt mod in care oamenii se pot proteja de infectarea cu noul Coronavirus este acela de a purta masca de protectie in spatiile inchise. De exemplu, mastile sunt obligatorii in supermarketurile aglomerate, in magazinele cu piese de mobilier, in showroom-urile de masini, in cabinetele medicale, dar si in magazinele mici de cartier. S-a dovedit faptul ca cei ce poarta masti sunt mai putin predispusi sa se contamineze, reusind astfel sa ii protejeze si pe cei dragi.

Utilizarea dezinfectantilor

Imediat dupa atingerea unor zone care au mai fost atinse si de alte persoane, indicat este ca oamenii sa se dezinfecteze pe maini, pentru a distruge eventualele bacterii cu care au intrat in contact. Avand mereu in buzunar sticlute de spirt sau dezinfectanti, copiii si adultii reusesc sa se protejeze cat mai bine cu putinta.

Reducerea numarului de iesiri din casa

Pe lista masurilor de protectie, care pot conduce la reducerea numarului de infectari se numara si reducerea iesirilor din casa. Ideal este ca toata lumea sa paraseasca domiciliul personal numai atunci cand este nevoie, pentru a rezolva diverse treburi administrative. In ciuda masurilor de relaxare anuntate de autoritati, pericolul nu a trecut cu totul si ramane in mana fiecaruia sa ia deciziile potrivite pentru propria persoana.

Luand in considerare toate masurile de protectie de pe Relansareresponsabila.ro, oamenii se pot uni intr-o singura forta si pot contribui la reducerea nivelului de infectare cu Covid-19. Este esential ca cel putin pentru urmatoarea perioada, copiii si adultii sa respecte ideile recomandate de autoritati, sa fie cu bagare de seama atunci cand sunt nevoiti sa mearga in locuri aglomerate, asa cum sunt, de exemplu supermarketurile si, in acelasi timp sa acorde o atentie sporita igienei personale. Intre timp, medicii de specialiate lucreaza asiduu pentru a gasi un vaccin, care sa fie folosit la scara larga impotriva noului Coronavirus si cu ajutorul caruia sa fie extirpata pandemia de Covid-19!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul