Criteriul National

Relația dintre neștiința noastră și purtarea măștii de protecție

Relația dintre neștiința noastră și purtarea măștii de protecție
aprilie 13
02:36 2020

integral-ordonanta-militara-nr-8-noi-masuri-de-prevenire-a-raspandirii-covid-19
Prin art secund din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei , au fost restranse un numar de opt de drepturi si libertati fundamentale , prevazute in Constitutie.
Constantand ca : libertea de exprimare(prev.de art.30) si dreptul la informatie (art.31) nu au fost restranse, inteleg sa le exercit , prin ceea ce voi scrie in continuare, din solidaritate fata de semenii mei , despre obligativitatea purtarii masilor de protectie in judetul Prahova, si nu numai…
Prin Hotararea nr.27/07.04. 2020 a Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova, s-a aprobat , incepand din data de 10 aprilie a.c, instituirea obligativitatii purtarii mastilor de protectie in spatiile publice, respectiv in mijloacele de transport in comun, exemplificandu-se ce se intelege prin spatii publice :institutii publice, spatii comerciale, piete agroalimentare, gari, autogari etc. Autoritatile administratiei locale, respectiv Primarul(in comuna unde locuiesc) au preluat corect continutul Hotararii nr.27/07.04.2020, si , intr-o exprimare clara, la afisat in locuri publice vizibile.
Populatia de la orase si sate, dezvatata sa citeasca personal si sa inteleaga chiar si ceea ce Primariile au afisat privitor la purtarea mastii de protectie, s-au considerat lamuriti ce-au vazut au la televizor, referitor la portul masti de protectie. Asa au inteles ca masca trebuie purtata imediat ce-ai iesit din casa sau din curte,oriunde s-ar afla in judetul Prahova,pe camp, pe ulite, pe strazi, inclusiv in autoturismul personal.
Este trist ca zeci de mii de oameni ,care s-au luat unii dupa altii, merg cu masca pe figura pe ulitele satelor, pe camp, pe strazile din orase,in autoturisme, fara ca autoritatile , respectiv agentii de politie, sa le explice pe intelesul lor, locurile unde trebuie purtata masca, si,sa o poarte numai in acele locuri , nu in deplasarile pe drumul public. Ulterior, m-am convins ca nici agentii, in majoritatea lor, nu-au cititit , ori daca au citit, n-au inteles ce se intelege prin spatii publice. Am incercat sa explic la cativa oameni, care mergeau pe jos prin sat ,ca masca de protectie pusa, insa au refuzat sa asculte, fiindca asa s-a spus la televizor,asa fac, nu-i nevoie sa citeasca ei ce-a afisat primarul prin sat.
Drumurile si strazile sunt publice, insa spatiile publice ,desi au accesul din drumul public, nu se confunda cu drumul, au un statut bine reglementat. Atunci cand te indrepti catre intrarea in acele spatii, in interiorul lor, trebuie sa porti masca de protectie. Acest lucru nu l-au inteles nici majoritatea agentilor de politie, care se uita curiosi la tine , fiind pe drum fara masca,te opresc si poti fi amendat cu toata cunoasterea ta si cu respectarea stricta a legii. Daca multimea e cu masca, poarta masca, n-ai nici o sansa sa scapi de amenda !
De ce am ajuns sa refuzam cunoasterea lucrurilor simple si clare, a Adevarului ? De ce te considera cel putin contravenient, pentru faptul ca stii si intelegi corect termenii folosi in actele normative ? Situatia este foare grava daca am ajuns sa luam ca ADEVAR zvonul public,ne este frica sa mai gandim, ignoranta se va revarsa, cu certitudine, peste toti, ca un tunami, in viitorul apropiat. Cand vom vedea efectele, acestea s-au si produs de mult !!!
Viitorul ni-l facem noi. Viitorul este exact in felul in care noi vrem si putem sa cunoastem ADEVARUL, iar odata gasit, sa actionam in raport de acesta. Am ajuns pana acolo sa refuzam sa si citim Adevarul dat spre stiinta, pe intelesul tuturor ,de catre puterea statului, concretizat intr-un act normativ. Nici cei care sunt pusi sa pazeasca respectarea masurilor in vremea starii de urgenta , agentii de politie, ori n-au citit sau daca au citit n-au inteles, sigur au fost instruiti verbal, si, fiecare aplica legea dupa nivelul lui de intelegere. Dovada ca si agentii de politie poarta masca in afara spatiilor publice si a mijloacelor de transport, confundand notiunea de drum public cu aceea de spatiu public.
Cui foloseste lasarea in ignoranta a majoritatii populatii judetului Prahova ? Tu , care ai inteles continutul masurii si porti masca in mod corect, numai in spatiile publice, esti privit ca suspect si risti sa fii sanctionat , mai ales ca agentul de politie confunda notiunea de drum public cu aceea de spatiu public.
*
S.O.S Ministerul de Interne ! Faceti ca legea sa fie cunoscuta si inteleasa corect de agentii de politie si de catre oamenii acestei tari, plecand de la explicarea , pe intelesul tuturor, a termenilor folositi in actele normative .

Sursa foto: https://google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 13 Aprilie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul