Criteriul National

Relaţia Nato – Rusia în perioada 10-20 Iulie 2016

Relaţia Nato – Rusia în perioada 10-20 Iulie 2016
iulie 19
22:42 2016

1

Scriind sub titlul Relaţiei NATO – Rusia  v-am obişnuit să primiţi din partea noastră cele mai interesante, obiective şi temerare puncte de vedere jurnalistice, cu privire la relaţia dintre NATO şi Rusia. Sub atenta lupă a jurnaliştilor constănţeni ai ziarului Criteriul Naţionual , dumneavoastră aţi fost informaţi temeinic despre idei şi puncte de vedere, pe care ceilalţi colegi din presa locală sau naţională, nu vi le-au putut expune.

Motivele sunt dintre cele mai clare şi evidente, astfel că fără să încercăm a deveni rău intentionati, dorim să vă facem cunoscut şi de această dată că lucrurile stau puţin altfel decât sunt prezentate în majoritatea centrelor de presă din România. Aproape de fiecare dată am expus evoluţia Relaţiei NATO –Rusia pe etape periodice şi aproximativ săptămânale. Aşa că suntem obligaţi din punct de vedere moral să continuăm această analiză şi să vă spunem cum anume au evoluat lucrurile în ultima perioada de timp ce s-a scurs de la Summit-ul de la Varşovia şi până în prezent.

2

 

Ştiţi bine că la acest Summit s-au semnat principalele puncte de lucru ale Alianţei, care au la bază întărirea Alianţei pe flancul Estic al UE datorită atitudinii expansioniste ale Rusiei lui Vladimir Putin, iar al doilea punct reprezintă Ucraina şi impunerea respectării acordurilor internaţionale semnate de Rusia cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei. Acest lucru s-a întâmplat la numai trei zile după Summitul de la Varşovia, adică la 13 iulie 2016.

Imediat a doua zi după reuniunea Consiliului NATO – Rusia în data de 14 iulie 2016 s-a petrecut atacul terorist de la Nisa , exact de ziua naţională a Franţei. Nu vom continua cu detaliile nefaste ale acelei zile pentru că se ştiu foarte bine şi au dus la nenumărate victime.

Apoi, în 15 iulie 2016 are loc lovitura de stat din Turcia, care şi azi este mediatizată la nivel internaţional, iar Preşedintele Turciei Erdogan scapă cu viaţă de acţiunile teroriste ale puciştilor şi reuşeşte cu ajutorul poporului să restabilească ordinea în ţara pe care o conduce. Mulţi dintre colegii de presă au făcut din nou greşeala de a prelua informaţii neverificate pe care le-au publicat mai departe, realizând astfel un deserviciu mediatic domnului Erdogan. Este şi normal ca anumite voci ale oamenilor de afaceri turci din România să greşească şi ei la rândul lor, acuzând mass media românească de rele intenţii şi chiar mai rău că ar fi sub solda domnului Gullen.

3

 

Părerea noastră este că nimeni din România nu doreşte să strice relaţia fructuoasă dintre ţări şi nici celelalte relaţii la nivel UE sau NATO. România şi Turcia sunt parteneri importaţi în NATO şi mai ales în cooperarea aero-navală din Marea Neagră. Chiar în acest moment are loc Operaţiunea aero-navală Sea Shield din cadrul NATO.

De această dată vom încerca să penetrăm aspectele ascunse presei referitoare la relaţia Turciei cu Rusia. Ştim foarte bine déjà că noi am fost cei care am descoperit implicaţiile Rusiei în amplificarea ultranaţionalismului britanic care a dus la BREXIT. Noi credem că Rusia a reuşit să păcălească cumva Turcia pentru a da o nouă lovitură organizaţiei nord-atlantice, însă de data aceasta în flancul estic, unde forţa maritimă a Rusiei din Marea Neagră este demnă de luat în seamă.

4

 

Acum când în Turcia se petrec anumite lucruri care nu se pot confirma în totalitate, cu excepţia faptelor déjà consumate acolo şi de care s-a văzut că lovitura este una reală,Preşedintele Erdogan este oarecum îndreptăţit să pedepsească pe cei vinovaţi. În Turcia trebuie să se ţină cont de legislaţie şi statul de drept. Suntem nevoiţi să credem că domnia sa nu va exagera şi nu va trage avantaje personale şi nici de natură religioasă.

De asemenea, considerăm că Vladimir Putin a marjat pe varianta energetică şi probabil pentru un ajutor direct de a ajuta la refacerea zonei de influenţă turcă din perioada Imperiului Otoman. Este adevărat că Imperiul Otoman avea influenţă în toată zona de sud a Europei. Ţinând cont de acest aspect, trebuie să arătăm că sunt părţi din sudul Europei continentale care sunt déjà parte a Uniunii Europene, iar asta ar duce la conflicte între Turcia şi UE.

 

Acum privind ISIS, ştim că intre Turcia şi ISIS există o legătură puternică din punct de vedere religios şi că mulţi oameni împărtăşesc acelaşi cult religios. Pe această carcateristică religioasă, marşează şi Vladimir Putin, pentru a implementa sămânţa discordiei şi a neîncrederii la nivel de alianţă NATO. Astfel se loveşte la nivel subtil tocmai pentru a se scoate din alianţă cele mai puternice state ale NATO (Marea Britanie şi Turcia). Spunem asta deoarece planurile Rusiei erau iniţial de a elimina ţările vest europene din UE, pentru a separa Europa de Vest de Europa de Est, asemeni acelei situaţii geo-politice de dupa cel de-al Doilea Război Mondial, deoarece Rusia doreşte refacerea URSS şi a zonei sale de influenţă.

5

Este posibil ca Rusia să fi avut o înţelegere secretă cu Erdogan referitor la împărţirea Europei de Est pentru a distruge UE şi NATO, adică alungarea SUA din UE. DACA ESTE ADEVĂRAT ACEST ASPECT, VOM OBSERVA ÎN MOD CERT EVOLUŢIA GEO-POLITICĂ DIN REGIUNE.

Aceasta este necesară şi deosebit de importantă pentru existenţa unei Uniuni Europene democratice. Căderea Europei de Est în mâna Turciei şi Rusiei, va influenţa în mod direct chiar şi existenţa ţărilor vest europene. Ştim că acest scenariu pare a fi unul desprins din filmele cele mai proaste, dar dacă ne vom lua măsurile necesare pentru a nu prinde contur acest scenariu, vom putea reduce considerabil factorul de risc.

7

Totuşi, pe de altă parte ideologul Kremlinului și al mișcării euroasiatice, Alekandr Dughin, se afla la Ankara în momentul puciului ratat de vinerea trecută. Domnia sa a intrat în direct la televiziunea Tsar TV finanțată de un om de afaceri care susține financiar și grupurile de rebeli din Donbas și a spus că America a vrut să dea o lovitură de stat în Turcia și că de acum Ankara a trecut de partea Moscovei.

În timpul vizitei s-a întâlnit cu înalți funcționari în politica turcă și, în special, cu primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gökçek, iar imaginea de ansamblu a alinierii politice a forțelor în Turcia în ajunul puciului părea să-i fie complet limpede, a afirmat Dughin într-o relatare video în limba engleză, recunoscând astfel că se știa că va urma o încercare de lovitură de stat.

 

În încheiere vă dorim o lectură plăcută și să nu uitați că noi vom fi mereu alături de cititorii noștrii și promitem că vom face tot ce este posibil pentru a fi bine informați în orice moment. Vă dorim o săptămână plăcută în continuare ! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Sursa foto : www.google.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo