Criteriul National

Relaţia Nato – Rusia în perioada 10-20 Iulie 2016

Relaţia Nato – Rusia în perioada 10-20 Iulie 2016
iulie 19
22:42 2016

1

Scriind sub titlul Relaţiei NATO – Rusia  v-am obişnuit să primiţi din partea noastră cele mai interesante, obiective şi temerare puncte de vedere jurnalistice, cu privire la relaţia dintre NATO şi Rusia. Sub atenta lupă a jurnaliştilor constănţeni ai ziarului Criteriul Naţionual , dumneavoastră aţi fost informaţi temeinic despre idei şi puncte de vedere, pe care ceilalţi colegi din presa locală sau naţională, nu vi le-au putut expune.

Motivele sunt dintre cele mai clare şi evidente, astfel că fără să încercăm a deveni rău intentionati, dorim să vă facem cunoscut şi de această dată că lucrurile stau puţin altfel decât sunt prezentate în majoritatea centrelor de presă din România. Aproape de fiecare dată am expus evoluţia Relaţiei NATO –Rusia pe etape periodice şi aproximativ săptămânale. Aşa că suntem obligaţi din punct de vedere moral să continuăm această analiză şi să vă spunem cum anume au evoluat lucrurile în ultima perioada de timp ce s-a scurs de la Summit-ul de la Varşovia şi până în prezent.

2

 

Ştiţi bine că la acest Summit s-au semnat principalele puncte de lucru ale Alianţei, care au la bază întărirea Alianţei pe flancul Estic al UE datorită atitudinii expansioniste ale Rusiei lui Vladimir Putin, iar al doilea punct reprezintă Ucraina şi impunerea respectării acordurilor internaţionale semnate de Rusia cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei. Acest lucru s-a întâmplat la numai trei zile după Summitul de la Varşovia, adică la 13 iulie 2016.

Imediat a doua zi după reuniunea Consiliului NATO – Rusia în data de 14 iulie 2016 s-a petrecut atacul terorist de la Nisa , exact de ziua naţională a Franţei. Nu vom continua cu detaliile nefaste ale acelei zile pentru că se ştiu foarte bine şi au dus la nenumărate victime.

Apoi, în 15 iulie 2016 are loc lovitura de stat din Turcia, care şi azi este mediatizată la nivel internaţional, iar Preşedintele Turciei Erdogan scapă cu viaţă de acţiunile teroriste ale puciştilor şi reuşeşte cu ajutorul poporului să restabilească ordinea în ţara pe care o conduce. Mulţi dintre colegii de presă au făcut din nou greşeala de a prelua informaţii neverificate pe care le-au publicat mai departe, realizând astfel un deserviciu mediatic domnului Erdogan. Este şi normal ca anumite voci ale oamenilor de afaceri turci din România să greşească şi ei la rândul lor, acuzând mass media românească de rele intenţii şi chiar mai rău că ar fi sub solda domnului Gullen.

3

 

Părerea noastră este că nimeni din România nu doreşte să strice relaţia fructuoasă dintre ţări şi nici celelalte relaţii la nivel UE sau NATO. România şi Turcia sunt parteneri importaţi în NATO şi mai ales în cooperarea aero-navală din Marea Neagră. Chiar în acest moment are loc Operaţiunea aero-navală Sea Shield din cadrul NATO.

De această dată vom încerca să penetrăm aspectele ascunse presei referitoare la relaţia Turciei cu Rusia. Ştim foarte bine déjà că noi am fost cei care am descoperit implicaţiile Rusiei în amplificarea ultranaţionalismului britanic care a dus la BREXIT. Noi credem că Rusia a reuşit să păcălească cumva Turcia pentru a da o nouă lovitură organizaţiei nord-atlantice, însă de data aceasta în flancul estic, unde forţa maritimă a Rusiei din Marea Neagră este demnă de luat în seamă.

4

 

Acum când în Turcia se petrec anumite lucruri care nu se pot confirma în totalitate, cu excepţia faptelor déjà consumate acolo şi de care s-a văzut că lovitura este una reală,Preşedintele Erdogan este oarecum îndreptăţit să pedepsească pe cei vinovaţi. În Turcia trebuie să se ţină cont de legislaţie şi statul de drept. Suntem nevoiţi să credem că domnia sa nu va exagera şi nu va trage avantaje personale şi nici de natură religioasă.

De asemenea, considerăm că Vladimir Putin a marjat pe varianta energetică şi probabil pentru un ajutor direct de a ajuta la refacerea zonei de influenţă turcă din perioada Imperiului Otoman. Este adevărat că Imperiul Otoman avea influenţă în toată zona de sud a Europei. Ţinând cont de acest aspect, trebuie să arătăm că sunt părţi din sudul Europei continentale care sunt déjà parte a Uniunii Europene, iar asta ar duce la conflicte între Turcia şi UE.

 

Acum privind ISIS, ştim că intre Turcia şi ISIS există o legătură puternică din punct de vedere religios şi că mulţi oameni împărtăşesc acelaşi cult religios. Pe această carcateristică religioasă, marşează şi Vladimir Putin, pentru a implementa sămânţa discordiei şi a neîncrederii la nivel de alianţă NATO. Astfel se loveşte la nivel subtil tocmai pentru a se scoate din alianţă cele mai puternice state ale NATO (Marea Britanie şi Turcia). Spunem asta deoarece planurile Rusiei erau iniţial de a elimina ţările vest europene din UE, pentru a separa Europa de Vest de Europa de Est, asemeni acelei situaţii geo-politice de dupa cel de-al Doilea Război Mondial, deoarece Rusia doreşte refacerea URSS şi a zonei sale de influenţă.

5

Este posibil ca Rusia să fi avut o înţelegere secretă cu Erdogan referitor la împărţirea Europei de Est pentru a distruge UE şi NATO, adică alungarea SUA din UE. DACA ESTE ADEVĂRAT ACEST ASPECT, VOM OBSERVA ÎN MOD CERT EVOLUŢIA GEO-POLITICĂ DIN REGIUNE.

Aceasta este necesară şi deosebit de importantă pentru existenţa unei Uniuni Europene democratice. Căderea Europei de Est în mâna Turciei şi Rusiei, va influenţa în mod direct chiar şi existenţa ţărilor vest europene. Ştim că acest scenariu pare a fi unul desprins din filmele cele mai proaste, dar dacă ne vom lua măsurile necesare pentru a nu prinde contur acest scenariu, vom putea reduce considerabil factorul de risc.

7

Totuşi, pe de altă parte ideologul Kremlinului și al mișcării euroasiatice, Alekandr Dughin, se afla la Ankara în momentul puciului ratat de vinerea trecută. Domnia sa a intrat în direct la televiziunea Tsar TV finanțată de un om de afaceri care susține financiar și grupurile de rebeli din Donbas și a spus că America a vrut să dea o lovitură de stat în Turcia și că de acum Ankara a trecut de partea Moscovei.

În timpul vizitei s-a întâlnit cu înalți funcționari în politica turcă și, în special, cu primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gökçek, iar imaginea de ansamblu a alinierii politice a forțelor în Turcia în ajunul puciului părea să-i fie complet limpede, a afirmat Dughin într-o relatare video în limba engleză, recunoscând astfel că se știa că va urma o încercare de lovitură de stat.

 

În încheiere vă dorim o lectură plăcută și să nu uitați că noi vom fi mereu alături de cititorii noștrii și promitem că vom face tot ce este posibil pentru a fi bine informați în orice moment. Vă dorim o săptămână plăcută în continuare ! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Sursa foto : www.google.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu