Criteriul National

RELAXARE CU SCÂNTEI (PARTEA A II-A) PAMFLET

RELAXARE CU SCÂNTEI (PARTEA A  II-A) PAMFLET
mai 15
22:12 2020

received_248397429566935

Una caldă una rece! Relaxare cu scântei…
Dar liber la muzee, să fim înţeleşi! Şi precum v-am atenţionat: Aveţi grijă! Nu vă călcaţi pe bombeuri, da?! La biserici, cimitire, liber, de asemenea, ca de la Bibescu-vodă! Poate nu vă mai întoarceţi! Doamne, ce-mi trece prin cap! Să îmi iau temperatura? Nu cumva?… Nu, nu cred. La mine nu se prinde, cum nu se prinde apa de gâscă! Soi rău.
Dar păstraţi distanţa de două braţe întinse, precum a zis prezidentul într-un mesaj inspirat. În felul acesta, vă protejaţi pe voi, pe aproapele vostru, dar mai ales pe cei aflaţi în linia întâi în lupta cu virusul letal de care, se pare, nu e rost să scăpăm curând.
Să trecem, însă, la subiect. Scrisesem în partea I despre modul în care PSD, din dorinţa de a câştiga capital electoral, desigur, l-a faultat pe PNL, minimalizând intenţionat gravitatea PANDEMIEI. O vorbă din popor zice să nu te pui cu prostul că are mintea odihnită. Aşa şi al nostru PSD. Majoritar în parlament, precum ştiţi, nu pierde niciun prilej să joace pe degete guvernul minoritar.
Aflat în faţa proiectului de lege prin care se hotăra starea de alertă, nu a votat-o pe motiv că ar fi proastă, cum ar zice prezidentul, deşi eu n-aş folosi acest apelativ, dar, mă rog, n-am altul la îndemână. Apoi, de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, pentru ca totul să se ducă de râpă, l-au respins şi PNL-iştii.
Se înţelege că s-a creat un VID LEGISLATIV, astfel că timp de trei zile nu ştiu cum vor reacţiona autorităţile în cazul în care populaţia va da buzna în parcuri, pe străzi sau în magazine, metrou, autobuze etc.
Dar nici PSD nu s-a lăsat mai prejos şi prin purtătorul său de cuvânt, Lucian Romaşcanu, a cerut preşedintelui să facă demersurile legale pentru ca următoarele trei zile să nu fie lipsite de un cadru legislativ. În opinia sa, doar şeful statului poate găsi o soluţie constituţională şi funcţională care să acopere perioada de la expirare a stării de urgenţă până la intrarea în vigoare a noilor acte normative care reglementează starea de alertă. Social-democratul, în ton cu partidul pe care îl reprezintă, a criticat guvernul, pe care-l consideră responsabil pentru această situaţie, întrucât a transmis foarte târziu legislaţia în Parlament pentru adoptare.
Juristul liberal Alina Gorghiu a găsit de cuviinţă să-i dea replica nu tocmai potrivită, desigur, că uneori, în politică, se pot folosi asemenea artificii. Ce artificii, madam Gorghiu? Vezi să nu fie ca cele de la Colectiv, că v-aţi dat foc la valiză?! Aţi înţeles ce vreau să spun, da?!
Numai că, pentru a drege busuiocul, desigur, premierul nostru a ieşit pe sticlă, flancat de cei trei gardieni permanenţi – Arafat, Vela şi Tătaru – înainte de miezul nopţii şi au specificat instituirea pe parcursul acestor trei zile, rămase descoperite, a ordonanţei de urgenţă cu numărul 21, ordonanţă care specifică în ce condiţii se poate ieşi din casă, ce restricţii avem, care sunt recomandările etc. Nu le mai enumăr, pentru că sunt, de fapt, aceleaşi ca cele prezentate de preşedinte pe toate canalele media ieri.
Aşadar, trebuie să tratăm cu maximă precauţie RELAXAREA. Fiţi, vă rog, reticenţi şi nu daţi năvală afară dacă nu aveţi urgenţe care nu suportă amânare, pentru că s-ar putea să daţi nas în nas cu inamicul pre numele său de botez COVID-19.
Dar mai ales rămâneţi impasibili la războiul dintre reprezentanţii unui partid sau altul, pentru că de ochii lumii se bălăcăresc, iar apoi se dreg la una mică râzând pe seama noastră, la bufetul parlamentului, că doar este ieftină o cinzeacă de rachiu. De whisky? Mă rog!
De gustibus non disputandum!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul