Criteriul National

RELAXARE CU SCÂNTEI (PARTEA I) PAMFLET

RELAXARE CU SCÂNTEI (PARTEA I) PAMFLET
mai 14
22:22 2020

received_254287538962026

Ce-au făcut, ce n-au făcut autorităţile noastre, că iar au dat cu bâta în baltă. Nu că ar fi o noutate, Doamne fere’, dimpotrivă, dar speram ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, când e vorba de viaţa noastră a tuturor, guvernanţii şi parlamentarii să cadă de acord asupra unui lucru fundamental: RELAXAREA.
Preşedintele, consecvent cu sine însuşi, a anunţat intrarea în stare de alertă şi a punctat necesitatea purtării măştii obligatorii în spaţiile închise şi a declaraţiei pe propria răspundere în afara localităţii de domiciliu, numai că în acest moment simpla sa enunţare nu este suficientă. Era valabilă în starea de urgenţă, dar cum am ieşit din acea stare, este nevoie de promulgarea legii de către parlament.
Or, onor parlamentul nostru, majoritar PSD, având mintea odihnită (sic!), n-a catadicsit să voteze proiectul de lege, mutând războiul pe care guvernul îl duce cu virusul pe un teren politic, juridic abstract, din care oamenii nu mai înţeleg nimic. În felul acesta, politicienii pun sub semnul întrebării inclusiv gravitatea pandemiei.
Sigur, bănuiţi care este scopul (doar asta ştiu şi asta fac de când se află în opoziţie PSD-iştii!), şi anume acela de a mai câştiga ceva capital electoral, dar momentul ales chiar că e total nepotrivit. Ba chiar această poziţie este de-a dreptul ridicolă, dar având în vedere că nici senatorii PNL nu s-au înghesuit să voteze legea, putem trage o singură concluzie: legea a fost una proastă, cum ar zice prezidentul.
Motivaţia parlamentarilor PSD a fost, însă, aceea că guvernul n-a trimis la timp proiectul de lege, aşa că trei zile (15-18.05 2020) vom avea un vid legislativ în care nu ne aflăm nici în căruţă nici în teleguţă şi practic, unii românaşi, fără minte, desigur, ar putea face tot ce vor muşchii lor fără a putea fi traşi la răsundere, ceea ce este grav, foarte grav.
Mă întreb, însă, pe bună dreptate, ce treabă a avut guvernul PNL în tot acest timp. Să se spargă în figuri la televizor cu măsuri, analize şi alte iz(e)? Iar PSD ce face? Ţinut la cutie două luni, cum vine la butoane, cum îşi dă arama pe faţă?
Simpla enunţare a stării de alertă de către preşedinte fără promulgarea legii este nulă, iar promulgarea durează, mai ales că, precum vedeţi, unii trag hăis, iar alţii cea.
Hotărârea de a înlocui starea de urgenţă cu cea de alertă a fost luată ca urmare a scăderii numărului infectaţilor cu noul coronavirus, se spune. Dă Doamne, să fie aşa, dar tare mă îndoiesc. De ce? Pentru că bănuiesc că mai degrabă este foarte mic numărul persoanelor testate, deoarece statul nu dispune de kit-urile necesare şi, pe deasupra, este arhicunoscută teama omului faţă de ac şi seringă, în general. Ba chiar am citit nu demult că unii oameni presupun că o simplă injecţie acum poate însemna implementarea virusului COVID -19. Vă închipuiţi gogomănie, dar ce să-i faci? Imaginaţia lucrează.
received_307118233630819
Aşadar, având în vedere cele menţionate, căutaţi mijloace de relaxare care să vă expună cât mai puţin, pentru că pericolul infectării încă nu a trecut. Nu daţi buzna în parcuri şi Mall-uri, pentru că nu e cazul să ne îmbătăm cu apă rece şi să considerăm că dacă se proclamă din Cotroceni sau de la Victoria relaxarea, primejdia a trecut! Şi nu cumva să vă călcaţi pe bombeuri în muzee, da?! În biserici, cimitire, pe riscul vostru, s-a-nţeles?!
Oricum, părerea mea sinceră este că ar trebui să fim mult mai reticenţi şi să evităm locurile aglomerate, pentru că s-ar putea să ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, şi anume AL DOLEA VAL. Deşi preconizat în toamnă, este posibil ca din nesăbuinţa noastră să izbucnească foarte bine şi în vară. De ce mă bântuie acest gând? Pentru simplul fapt că sunt foarte mulţi asimptomatici printre noi, care pot răspândi boala.
Aşadar, prudenţă! Mare prudenţă!

P.S. În această după-amiază, se pare că s-a schimbat… modificarea, cum ar zice nene Iancu. Articolul a fost demantelat de informaţia de ultimă oră, potrivit căreia Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care vine să acopere vidul legislativ din cele trei zile. Rău am ajuns, nu-i aşa?! Stăm în trei zile. Daţi-mi palme să mă dezmeticesc!

P.P.S. Articolul rămâne însă articol, să fim înţeleşi?! A imortalizat o stare de fapt, care nu poate fi trecută aşa de uşor cu vederea. Am zis!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul