Criteriul National

RELAXAREA LA CUCUIEŢII DIN DEAL SCHECI A LA NEA MĂRIN

RELAXAREA LA CUCUIEŢII DIN DEAL  SCHECI A LA NEA MĂRIN
iunie 06
21:10 2020

received_1425366210983852

Mă nepoate, i-auz’ una. Ce-mi vine mie aşa, când cu RELAXAREA, după Starea de urgenţă care ne-a proţăpit în curţi şi în case, îmi pusăi frumuşel masca (deh, paza bună trece primejdia rea!) şi ieşi să dau o raită pin sat. Dă-mi, Veto, şi lista cu ce ai nevoie de la magazân, că, de obicei, ea cumpără, ştii.
Da’ n-avusăi de lucru, mă nepoate, zău că n-avusăi. Puhoi de lume în magazân, de să dai cu acu-n sus şi cădea în cap de om, auz’! Zâsăi la iepure puturosule, vă daţi sama. O-ntrebai pe da’ Lena ce să dă, da’ cum nu prea aude, mă lămuri buştean. Au, zâce, adusără! Ce-or fi adus, numai ea ştie?!
Dedei s-o mai întreb pe una coconeaţă, cu ditai pălăria, da’ nici că să uită la mine. Cre’ că nu mă văzu de pălărie, ştii. Se mai întâmplă, îmi zâsăi. Da’ de unde-o fi aterizat asta pe-aci, mă întrebai. O fi vreuna din ăi rămaşi în izolare la domiciliu şi făcu un pustiu de bine să răspândească GUVIDU’? Că n-avea nici mască, ştii.
Vrusăi să mă întorc, da’ dedei nas în nas cu nea Ion a lu’ Mociofleacă. Şi ăsta fără mască. Ce să dă, nea Ioane? Ce să dă? repetai eu, că nici el n-auzî, de mă făcu să mă întreb : Le-o fi luat Guvidu’ auzu’? A, zâce, carne de porc. Proaspătă. Băgară azi-dimineaţă. Nouă ne luaseră porcii când cu GRIPA PORCINĂ, aşa că uaminii cumpărau acuma de la magazân.
Mare pacoste şi cu gripa aia. Noroc că porcul nostru nu fu prea mare şi ne fu mai mică paguba, da’ câte unii pierdură scroafe de câte 200 de kile cu purcei cu tot. Mare jale fu atunci.
Vorba ăluia, nu scăpasăm bine de AVIARĂ, că altă pacoste veni peste noi. Iar GUVIDU’ le puse moţ, de parc-am fi blestemaţi, Doamne iartă-mă!
Da’ nici cu uaminii nu mi-e ruşine. Când trecui pin dreptul restaurantului, terasa – plină ochi. Ce distanţare? Ce protecţie? Stau ciucur la mese, nas în nas. Să vez’ acuma relaxarea dracilor, îmi zâsăi şi o întinsăi iute acas’.
Nu vă mai spui ce fu la gura Vetii când mă văzu cu mâna goală. Degeaba încercai să-i explic, că orice zâsăi, concluzia ei fu: « Mă miram eu să faci treabă! Cine ştie pen’ ce plecaşi?! »
Aşadar, dac-o văzui aşa otrăvită, o lăsai într-ale ei şi venii la iuţală să vă povestesc tărăşenia.
Şi mai rămâneţi sănătoşi! La bună vedere!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul