Criteriul National

REMEMBER CORNELIU COPOSU! Coposu a fost torturat de Alexandru Vișinescu! DOVADA o aveti aici!

iulie 24
16:18 2015

 In numele unei tardive asa-zise „reparatii” morale, Justitia romaneasca a dat astazi o condamnare de 20 de ani de inchisoare unui tortionar, unui om fara de principii si fara de Dumenzeu…Alexandru Visinescu!

Corneliu-Coposu

Judecătorii au admis şi cererea pentru degradare militară.Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi contestată de ambele părţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Termenul de astăzi a fost unul de lungă durată, mai multe rude ale torţionarului fiind chemate să dea declaraţii.

La ultimul termen, procurorii au cerut, iniţial, detenţie pe viaţă pentru Alexandru Vişinescu, însă judecătorii au susţinut că, având în vedere vârsta înaintată a torţionarului, peste 65 de ani, nu poate fi acceptată propunerea.

Anchetatorii au arătat că torţionarul îi înfometa pe deţinuţi, dar şi că nu le dădea voie să discute între ei, fapt pentru care unii dintre aceştia începuseră să vorbească cu gândacii. Mai mult, aceştia erau ţinuţi în picioare pentru foarte mult timp, nu primeau tratament medical, iar celulele nu erau încălzite pe timp de iarnă. Oamenii legii mai spun că aceştia ajungeau să ştie cum era vremea afară în funcţie de gândacii care intrau la ei în celule. Parchetul instanţei supreme arată că acest regim impus de inculpat a urmărit exterminarea fizică a persoanelor încarcerate în Penitenciarul Comunist de la Rîmnicul Sărat.

Vişinescu este acuzat de crime împotriva umanităţii. Oamenii legii susţin că, sub comanda sa, 12 deţinuţi de la Penitenciarul Râmnicu Sărat şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost supuşi la rele tratamente.

Printre acesti detinuti politici ce au sfarsit de mana acestei bestii se numara unul din liderii fondatori ai Partidului Taranesc- Ion Mihalache.
Tot din aceasta categorie rara, a oamenilor de inalta tinuta morala s-a numarat, din pacate si regretatul Corneliu Coposu.
Ca un arc peste timp, ca o mica ofranda adusa memoriei domniei sale, ca un gest plin de autentica demnitate invaluit intr-un corolar de emotii, intreg corpul redactional al ziarului Criteriul National va pune la dispozitie tot filmul in care domnul Corneliu Coposu marturiseste.
Tot pe aceasta cale, cu multumirile de rigoare indreptate sursei de pe youtube.com cat si virtuţilor creştinesti si umane relevate in acest scurt interviu acordat de Corneliu Coposu, prin bunavoinţa editurii Anastasia.
(…)

-I-aţi iertat?

- Da. Am întâlnit, pe un torționar, cu un grad mare, colonel de securitate care personal, cu mâna lui m-a chinuit cu bătăi, cu saci de nisip, cearceafuri ude în baie care, nici măcar în procesul meu, în procesul Pătrășcanu, încercând să mă transforme într-un martor mincinos, împotriva lui Pătrășcanu. Lucru pe care l-am refuzat cu îndârjire, cu toate chinurile prin care am trecut. Omul ăsta, după Revoluție, l-am întâlnit, trăiește foarte bine, are o pensie mare. Fiind o figură ușor de reținut, când a văzut a încercat să treacă pe trotuarul celălalt și l-am oprit (…) Când am ieșit din pușcărie, biata mamă care mai trăia nu m-a recunoscut. La un moment dat, m-a întrebat dacă m-am gândit la ea. Zic, mamă, m-am gândit ceas de ceas la tine, dar chiar dacă nu aș fi vrut să mă gândesc, torționarii îmi aduceau aminte că te înjurau în fiecare minut.  

Va rog sa urmariti intreg materialul, aici:

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo