Criteriul National

REMEMBER CORNELIU COPOSU! Coposu a fost torturat de Alexandru Vișinescu! DOVADA o aveti aici!

iulie 24
16:18 2015

 In numele unei tardive asa-zise „reparatii” morale, Justitia romaneasca a dat astazi o condamnare de 20 de ani de inchisoare unui tortionar, unui om fara de principii si fara de Dumenzeu…Alexandru Visinescu!

Corneliu-Coposu

Judecătorii au admis şi cererea pentru degradare militară.Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi contestată de ambele părţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Termenul de astăzi a fost unul de lungă durată, mai multe rude ale torţionarului fiind chemate să dea declaraţii.

La ultimul termen, procurorii au cerut, iniţial, detenţie pe viaţă pentru Alexandru Vişinescu, însă judecătorii au susţinut că, având în vedere vârsta înaintată a torţionarului, peste 65 de ani, nu poate fi acceptată propunerea.

Anchetatorii au arătat că torţionarul îi înfometa pe deţinuţi, dar şi că nu le dădea voie să discute între ei, fapt pentru care unii dintre aceştia începuseră să vorbească cu gândacii. Mai mult, aceştia erau ţinuţi în picioare pentru foarte mult timp, nu primeau tratament medical, iar celulele nu erau încălzite pe timp de iarnă. Oamenii legii mai spun că aceştia ajungeau să ştie cum era vremea afară în funcţie de gândacii care intrau la ei în celule. Parchetul instanţei supreme arată că acest regim impus de inculpat a urmărit exterminarea fizică a persoanelor încarcerate în Penitenciarul Comunist de la Rîmnicul Sărat.

Vişinescu este acuzat de crime împotriva umanităţii. Oamenii legii susţin că, sub comanda sa, 12 deţinuţi de la Penitenciarul Râmnicu Sărat şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost supuşi la rele tratamente.

Printre acesti detinuti politici ce au sfarsit de mana acestei bestii se numara unul din liderii fondatori ai Partidului Taranesc- Ion Mihalache.
Tot din aceasta categorie rara, a oamenilor de inalta tinuta morala s-a numarat, din pacate si regretatul Corneliu Coposu.
Ca un arc peste timp, ca o mica ofranda adusa memoriei domniei sale, ca un gest plin de autentica demnitate invaluit intr-un corolar de emotii, intreg corpul redactional al ziarului Criteriul National va pune la dispozitie tot filmul in care domnul Corneliu Coposu marturiseste.
Tot pe aceasta cale, cu multumirile de rigoare indreptate sursei de pe youtube.com cat si virtuţilor creştinesti si umane relevate in acest scurt interviu acordat de Corneliu Coposu, prin bunavoinţa editurii Anastasia.
(…)

-I-aţi iertat?

- Da. Am întâlnit, pe un torționar, cu un grad mare, colonel de securitate care personal, cu mâna lui m-a chinuit cu bătăi, cu saci de nisip, cearceafuri ude în baie care, nici măcar în procesul meu, în procesul Pătrășcanu, încercând să mă transforme într-un martor mincinos, împotriva lui Pătrășcanu. Lucru pe care l-am refuzat cu îndârjire, cu toate chinurile prin care am trecut. Omul ăsta, după Revoluție, l-am întâlnit, trăiește foarte bine, are o pensie mare. Fiind o figură ușor de reținut, când a văzut a încercat să treacă pe trotuarul celălalt și l-am oprit (…) Când am ieșit din pușcărie, biata mamă care mai trăia nu m-a recunoscut. La un moment dat, m-a întrebat dacă m-am gândit la ea. Zic, mamă, m-am gândit ceas de ceas la tine, dar chiar dacă nu aș fi vrut să mă gândesc, torționarii îmi aduceau aminte că te înjurau în fiecare minut.  

Va rog sa urmariti intreg materialul, aici:

Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo