Criteriul National

Replica la dezinformarea internaţională a SKY NEWS cu privire la falşii traficanţi de arme din România

Replica la dezinformarea internaţională a SKY NEWS cu privire la falşii traficanţi de arme din România
august 11
14:01 2016

SKY NEWS

Replica la dezinformarea internationala a SKY NEWS

            cu privire la falşii traficanti de arme din România

  Punct de vedere oficial al ziarului CRITERIUL NATIONAL despre dezinformarea SKY NEWS  cu privire la traficul internaţional de armament  ce ar fi pornit chiar din România şi care ar avea loc la graniţa Româno – Ucrainiană.

Z

În urma cercetărilor noastre aprofundate şi a verificării informaţiei din mai multe surse, vă putem informa că acei jurnaliştii de la renumitul post de televiziune britanic nu erau angajaţi oficiali ai postului ci doar colaboratori cu ştate vechi. Diferenţa dintre a fi angajat sau colaborator se defineşte prin a fi sau nu FREE LANCER. Aceasta formă de colaborare se reduce la simplul nivel de a recunoaste dacă tocmai “colaboratorul” are credibilitate. Deci toată acţiunea de dezinformare nu poate fi atribuită SKY NEWS ci se reduce la o simpla greşeală ce se localizeaza între FREE LANCER şi prestigiosul canal media Sky News.

Trebuie ţinut cont de faptul că,  dacă România ar fi fost un pericol datorită acestui presupus fapt de a trafica ilegal arme de asalt din Ucraina, ar fi trebuit să se fi întâmplat déjà destule cazuri, iar Poliţia de Frontieră a României a reuşit să confişte din 2013 la graniţa cu Republica Moldova şi Bulgaria şi până în prima jumătate a anului 2016, circa  400 de arme. Dintre acestea, 258 au fost depistate doar în anul 2013. Ulterior, în anul 2014 au fost confiscate 62 de arme iar în 2015 au depistat 45. În primele şase luni ale anului în curs, la punctele de trecere a fronterei au fost confiscate 25 de arme, precizează Ministerul de Interne. Majoritatea acestor arme fiind considerate neletale, iar restul ne fiind arme militare de asalt. În concluzie, nu putem spune ca ar fi fost vorba de o reţea  de trafic de arme…

ARME

Apoi s-a dovedit foarte clar cu probe si declaraţii ale celor implicaţi din România la realizarea acelui film documentar incriminator pentru ţara noastră, că a fost a ştire falsă, ba chiar una care ar fi putut crea prejudiciu de imagine pe termen lung.

Noi credem că situaţia este mult mai complexă şi că poate face parte dintr-un joc strategic la comanda Kremlinului, iar asta datorită faptului că în UK există un anume general Lebedev care deţine trusturi de presă britanice si chiar ar avea la discreţie un sistem de relaţii bazate pe prietenie sau antipatie, dar care şi acestea pot fi cumpărate cu bani sau servicii sexuale. Ne gândim oare câţi cetăţeni de origine rusă traiesc în UK? 

Documentându-ne vă putem spune, din statistici şi studii de ultimă oră că pe teritoriul Marii Britanii sunt sute de mii şi chiar foarte mulţi consideraţi a fi o parte dintre oligarhii Rusiei sau ajutoarele acestora…

 Este clar că în această operaţiune pot fi implicaţii mult mai complexe, iar pentru a dovedi acest aspect al supoziţiei se poate începe investigaţia de la simpla întrebare referitoare la cine a pornit ideea de realizare a filmului defăimător?  Cei din Târgu Mureş sau realizatorul falsului documentar?

În urma investigaţiei româneşti s-a descoperit că prima data au telefonat cei din UK către România, la Tg. Mures. Mai departe investigaţia revine partenerilor de la Mi6, pentru a depista unde duce firul descoperit de către redactorii ziarului Criteriul Naţional. Noi avem certitudinea intuiţiei că firul va duce direct la Kremlin.

Ţinând cont de conjunctura internaţională actuală datorată şi relaţiei NATO –Rusia, vă putem arata clar că ceea ce se vede în cadrul mass-mediei interne şi internationale cu privire la acest subiect, nu este decât o acţiune planificată şi care face parte dintr-o “piesă de puzzle” în care toţi cei implicaţi au strânse legături cu serviciile de informaţii ale Rusiei ce acţionează în Marea Britanie prin filiera formată în cadrul ultranaţionaliştilor britanici UKIP, care are legături fructuoase şi deosebit de strânse şi în celelalte ţări puternic industrializate ale UE.

 

Obiectivul acestei actiuni de dezinformare la adresa Romaniei este unul deosebit de grav datorită situaţiei strategice din cadrul Alianţei Nord – Atlantice cu implicaţii la nivel înalt ce pot şi trebuiesc a fi rezolvate la nivel UE. Gândiţi-vă că acţiunile de diversiune ale Kremlinului din ultimile 3 luni de zile au fost foarte eficiente, încât au reuşit să ducă la dezinformarea opiniei publice britanice pe care au indus-o în eroare atât de mult, încât aceştia au votat ieţirea UK din UE.

JURNALIST BRITANIC

Jurnalistul cu experienţă Stuart Ramsey, protagonistul principal al falsului documentar, face afirmaţii pe reţele de socializare cu privire la tipul de armament aşa zis traficat, încât susţine că ar fi fost vorba despre arme de asalt AK47. Ei bine acest aspect nu se confirmă, deoarecearmele din imagini nu sunt cele menţionate în documentarul publicat, iar aşa zişii traficanţi de arme din reportaj, sunt oameni ce deţin premise legale de vânătoare, iar armele filmate sunt arme de vânătoare. Una singura era  fabricată în România la Uzina de la Sadu pe mecanism AK, dar care era o copie PSL cu modificări speciale pentru uzul civil de vânătoare.

arm
Dar ceea ce ste deranjant e faptul că pseudo- jurnaliştii de investigaţie de la Sky News au venit în România pentru a se întâlni cu traficanţi dispuşi să vândă armament unor cumpărători din Europa Occidentală. Cel puţin aşa susţine postul de televiziune britanic.

Intrând pe firul dezinformării grosolane am aflat ţi povestea fabricată.După luni de negocieri, Sky News relata că a fost ghidată spre o zonă îndepărtată din România pentru o întâlnire cu membrii unei bande de traficanţi pregătiţi să arate de ce ofertă dispun.

 

Iar ceea ce ne-a surprins este tocmai o declaraţie veninoasă ţi mincinoasă ca de felul acesta :”Nu este niciun subterfugiu aici. Ei ştiau că noi suntem o instituţie de presă care doreşte să ilustreze modul relativ uşor de procurare a unei arme şi credeau că vom cumpăra arme. Noi nu am făcut asta, ceea ce a complicat puţin lucrurile. Ceea ce este esenţial este că lor nu le pasă dacă eram pregătiţi să plătim. În timpul întâlnirii noastre ne-au spus clar că ar vinde absolut oricui – celor ce jefuiesc bănci, criminalilor în masă sau teroriştilor, fără nicio deosebire”, a explicat unul dintre jurnaliţtii britanici.
„Le aducem din Ucraina impreuna cu munitia, cat de multe doriti”, a spus unul dintre membrii bandei de traficanţi de arme. Acesta a precizat că banda lui se ocupă doar de arme de foc, dar are legături strânse cu altă bandă, specializată în armament greu, grenade şi mine. Printre armele prezentate jurnaliştilor britanici erau şi puşti cu luneta, de ultimă generaţie. Una dintre ele, care costa 3.000 de euro, era un model austriac Steyr.

false

Trebuie specificat că în aspect internaţional serviciile secrete ale lui Vladimir Putin au reuşit să afecteze şi să compromită unitatea NATO prin manipularea celor doi membrii din Europa, UK şi Turcia. Dacă cu Marea Britanie nu s-a reuşit scoaterea totală din UE şi NATO, se pare că relaţia de ultimă oră a Rusiei cu Turcia a condus la o schimbare radicală la nivel structural a armatei turce conduse politic de Erdogan, care reduce dramatic principiile democratice a statului turc.

Acesta amesteca religia în politic, fapt ceea ce încalcă flagrant normele de bază ale statului de drept şi ale democraţiei. Noi credem că Vladimir Putin va coopera cu Erdogan până acolo încât la structurile de conducere ale armatei turce nu vor mai fi ofiţeri şcoliţi ai NATO, dar care ar avea idei islamice puternic înrădăcinate pentru a destabiliza NATO şi a-i decapita astfel unul dintre pilonii de bază ai luptei împotriva statului Islamic ţi antieuropean. Acest fapt aduce servicii Federaţiei Ruse, pentru slăbirea NATO şi implicit a extinderii Uniunii Europene către estul Continentului European, adica în spaţiul ex-sovietic.

Prin alianţa dintre Putin ţi Erdogan, Turcia şi-a pierdut mult din credibilitatea avută în cadrul NATO, iar astfel României ii revine o responsabilitate sporită în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Trebuie să specificăm faptul că în cadrul acestei situaţii speciale, România nu-şi permite să i se aducă prejudicii de imagine, cum ar fi acela în care s-ar propaga ideea conform căreia noi am fi o ţară în care ar avea loc tranzacâii ilicite şi necontrolate de armament. Acest fapt ar fi putut crea ideea că statul român este lipsit de control şi că nu ar putea fi demn de încredere în arealul Mării Negre.

În acest studiu jurnalistic lăudăm în mod cert implicarea serviciilor abilitate care şi-au făcut datoria prompt, iar România va lua act de acţiunea rău intenţionată a jurnalistului britanic, care sperăm că va fi pedepsită exemplar, pentru a se descuraja viitoare acţiuni de acest gen.

România ar trebui să ceară despăgubiri de un milliard de euro de la SKY NEWS, pentru prejudicierea imaginii naţionale, iar prin imposibilitatea de a se putea plăti să fim mulţumiţi cu acţionariat total asupra SKY NEWS. Prin acest procedeu vom putea ajunge şi controla, direct de la nivelul conducerii acestei instituţii.

502

Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficantii romani de arme, a publicat, miercuri, pe Twitter, un al treilea mesaj in care isi sustine ancheta, despre care autoritatile de la Bucuresti afirma ca este o inscenare. Noul mesaj al jurnalistului britanic a generat noi critici de la jurnalisti romani, precum si de la Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), conform stirileprotv.ro.

 

In ciuda acuzatiilor aduse de anchetatorii romani, si postul Sky News se acopera de ridicol si il  aparara pe Stuart Ramsay, care cu impertinenta, scria pe Twitter: „Prostii care nu inteleg jurnalismul, pur si simplu, nu-l inteleg”.

 

”Heheheh, este adevarat! Pur si simplu nu va convine! AK-urile si pustile cu luneta sunt – err – militare, de vanzare. Noroc”, a mai scris Stuart Ramsay pe Twitter, in cel de-al treilea mesaj pe care l-a publicat pe reteaua de socializare dupa izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupusi traficanti de arme din Romania.

În încheierea articolului nostru de astăzi cu privire la operaţiunea de denigrare a României , atragem încă o dată atenţia asupra unora dintre multiplele şi perfect demonstrabilele legături cu agenţi ai Rusiei din UK impreuna cu cei din zona controlată de UDMR în România.

0

Pentru justeţe,vă invităm să parcurgeţi articolul cu pricina ce a stîrnit multe reacţii.

 

Ţinând cont că ziarul nostru v-a obişnuit cu o informare temeinică şi pertinentă, va promitem că vom continua să fim în continuare alături de dumneavoastră ca şi până acum.

Ne luăm rămas bun şi vă promitem ca vom reveni şi cu alte amănunte incendiare în ediţiile viitoare ale acestei platorme de new-media, pe care-l citiţi din ce în ce mai mulţi şi care este cu siguranţă pe masa tuturor preşedintilor de stat care se respectă.

 

Sursa foto : www.google.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo