Criteriul National

Replici dure între Washington şi Kremlin

Replici dure între Washington şi Kremlin
aprilie 30
11:57 2016

 

obama-putin-600x290 Pe data de 26 Aprilie 2016, preşedintele Barack Obama a acordat postului de televiyiune CBS un interviu în care a spus că nu este pe deplin convins de ideea unei Europe unite.„Domnul Putin vede NATO, Uniunea Europeană şi unitatea transatlantică drept o ameninţare la adresa puterii ruse”, a declarat Obama, în cadrul acestui interviu televizat, difuzat integral marţi.

 „Ei bine, cred că el greseşte aici. I-am spus că de fapt, o Europă puternică şi unită care colaborează cu o Rusie puternică şi deschisă către exterior este soluţia cea bună”, a continuat preşedintele american.„În acest moment, el nu este pe deplin convins”, a adăugat Obama.

Reamintim o mai veche declaraţie expusă de preşedintele american : „Lumea vreo o Rusia puternică şi responsabilă, nu una slabă. Şi vrem ca poporul rus să trăiască în securitate, prosperitate şi demnitate la fel ca orice alt popor – mândru de istoria sa. Asta nu înseamnă însă că Rusia îşi poate călca în picioare vecinii”.

Pe de altă parte Rusia s-a arătat iritată din mai multe puncte de vedere,primul fiind referitor la realizarea pieţei libere dintre Europa şi SUA, iar cea de a doua nemulţumire constă în faptul că NATO îşi întăreşte capacitatea de apărare în prima linie a flancului estic.

Însă, totul a culminat în momentul în care cele două aparate F22 Raptors au aterizat la Constanţa.

nato

O flotă multinațională NATO la Marea Neagră „subminează grav securitatea și stabilitatea în această parte a continentului și forțează Rusia să răspundă pentru a-și menține securitatea”, a declarat, săptămâna aceasta, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

România va începe demersurile pentru înființarea unei flote NATO în Marea Neagră, a anunțat recent, ministrul Apărării, Mihnea Motoc. „Scopul va fi unul de aparare și descurajare. E vorba de un complement firesc al unei prezente terestre aliate, pe care o concepem ca parte a posturii de apărare și descurajare, ce va fi discutată și la summitul NATO, sperăm noi”, a adăugat Mihnea Motoc

„Separat de găzduirea unor elemente ale scutului antirachetă de la Deveselu, acesta este un efort în vederea extinderii activității militare regionale în imediata proximitate a granițelor Rusiei. Acest lucru subminează grav securitatea și stabilitatea în această partea continentului și forțează Rusia să răspundă pentru a-și menține securitatea”, a reacționat Maria Zaharova.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe de la București a venit astăzi. „Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu şi iniţiativa unei Grupări Navale la Marea Neagră au un caracter strict defensiv, respectă pe deplin dreptul internaţional şi nu sunt îndreptate împotriva Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat al MAE.

589bfbc65c7e07d79cd8b34793af7e62                           combat-aegis

„Activitatea militară a Rusiei în Ucraina continuă să ne provoace îngrijorări mari atât nouă, cât şi aliaţilor noştri”, a declarat Pentagonul într-o conferinţă de presă: „În opinia US Air Force, o mobilizare a F-22 reprezintă, cu siguranţă, un atu”.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Mark Welsh a declarat că această primă mobilizare în misiuni de antrenament în Europa le va permite forţelor americane să se antreneze împreună cu parteneri NATO, în întreaga Europă, în vederea testării capacităţii avioanelor de a comunica şi lupta alături de avioane de tip Eurofighter şi de alte tipuri avansate de avioane de război.

Pe de altă parte, este vorba despre o demonstrație de forță a aliaților în regiunea Mării Negre, acolo unde influența rusă a crescut considerabil după ocuparea Crimeii. Decizia vine la scurt timp dupa incidentul în care a fost implicat distrugătorul USS Donald Cook în Marea Baltică. În urmă cu doi ani, același distrugător a fost survolat de avioane ruse în Marea Neagră.

Demontarea diversiunilor ruseşti pentru destabilizarea UE prin înfiinţarea unei pieţe libere euro trans atlantică într UE şi SUA (acord TAFTA  sau TTIP) , ceea ce e echivalentă cu prima cărămidă la uniunea euro trans atlantică.Acest fapt este similar cu Uniunea industriaşilor din domeniul cărbunelui din anii 50, când s a pus baza U.E de azi.Astfel se realizează o piaţă liberă de peste 800 de milioane de oameni ce înseamnă dezvoltare economică atât pentru europeni cât şi pentru americani.Reamintim faptul că acest lucru se leagă de aceste aspecte unesc entităţile mai sus amintite din punct de vedere politic, economic şi militar.

Am demonstrat că ideile reporterilor ziarului Criteriul Naţional sunt în trend cu programul propus şi adoptat pe data de 24 Aprilie 2016, la Hanovra de către Grupul G5.Menţionăm şi faptul că avceastă dată reprezintă ă zi deosebit de importantă în care doi fraţi Romulus şi Remus au întemeiat oraşul Roma, acum 2763 de ani. Această dată este actul de naştere al Imperiului Roman care de altfel este strămoşul Uniunii Europene de astăzi.Nu ştim dacă este doar pură întâmplare acest fapt, dar se pare că această dată reprezintă începutul unei noi ere la un nivel mult mai mare.

Considerăm că acest pas a fost mişcarea cea mai inteligentă care demontează total acţiunile diversioniste cu scopul de a destabiliza U.E,conform celebrului dicton latin „Divide et Impera” !

În urma loviturii de şah de mare rafinament în anihilarea efectelor survenite procesului de destabilizare a UE, preşedintele Barack Obama a realizat că este momentul să dea şah mat Kremlinului, exact în punctul său forte. În acest scop, a trimis la Constanţa cele două avioane F22 Raptor ceu scopul de a arăta forţă şi superioritatea tehnologică a NATO.

f22 raptors

A sosit momentul să vă explicăm motivul real pentru care Kremlin ul a fost surescitat pentru simpla prezenţă a două “simple” avioane.Dacă ruţii au şicanat cu bină ştiinţă pe distrugătorul Donald Cook ,iată că ruşii „au luat foc”  la simpla prezenţă a celor două avioane aflate la o distanţă mai mare de 400 de kilometri. Dacă toti n aţi intuit cauza enervării lor peste măsură, vom face referire la faptul că aceste avioane ar fi putut în condiţii reale să ajungă la Sevastopol în numai şapte minute.

În condiţiile în care un motor de vapor porneşte în 30 de minute, gândiţi vă că, mai mult de atât, aceste avioane sunt şi invizibile pe radar.Considerând puterea de foc asupra unor ţinte navale, este un semnal de alarmă că flota rusească de la Marea Neagră de la Sevastopol poate fi anihilată în numai 38 de secunde. Acest fapt este echivalent cu efectul devastator pe care l au avut japonezii asupra americanilor în atacul de la Pearl Harbour. Din acest punct de vedere, înţelegem că ursului rusesc i-a intrat …o viespe în dos.

Vladimir Putin i-a chemat la ordin pe Serghei Lavrov pe Dmitri Medvedev şi ministrul apărării rus cu care a şters la propriu pe jos, ameninţându i cu vorbe grele . Răgetul lui Ras –Putin s-a auzit atât de tare ,”direct la Washington prin microfoanele Motorola montate de agenţii Mossad în biroul “ Ţarului”.

putin nervos Sunetul a fost atât de puternic pe frecvenţe înalte încât şefului CIA i-a ţiuit urechea stângă timp de două zile !

Ne bucurăm în mod deosebit de a aduce la cunoştinţa publicului românesc că am fost singurii jurnalişti din România apreciaţi în mod real de cître SUA pentru informarea în timp util şi real opinia publică românească privin evenimentele din UE, SUA şi NATO la un nivel nemaiîntâlnit.Totodată suntem onoraţi că am reuşit să ne ridicîm la înălţimea colegilor noştri de la CNN, CBS şi Washington  Post  şi ân acest fel am reuşit să demonstrăm că un ziar tânăr poate fi o piatră puternică cu efect răsunător la nivel mondial.

Este o dovadă clară a faptului că Informaţia înseamnă Putere , iar Cine are Informaţia stăpâneşte Situaţia . Sincronizarea strategică coroborată cu planificarea etapizată  duce  întotdeauna la răsturnări de situaţii de neimaginat. Recunoaştem că ne putem enumera printre fanii marelui strateg militar Sun Tzu.

Mentalitatea învingătorului are la bază reale informaţii de istorie, de politică, de jrnalism, vaste cunoştinţe tehnico – ştiinţifice, muzică şi cultură. Cine nu şi cunoaşte istoria, riscă să şi- o repete , până când îşi dă seama de Adevăr.

În încheierea acestui articol, ne exprimăm speranţa că reuşim să oferim publicului românesc că pentru a înţelege ce se întâmplă în România, trebuie să ânţelegi ce se petrece la nivel internaţional. În ciuda faptului că lupta pentru ciolan în campania pentru alegerile locale orbeşte interesul naţional, trebuie să atragem atenţia că a sosit momentul unui alt tip de politician în România.Acesta trebuie să respecte interesul naţional înaontea celui personal şi să nu uite că Istoria a fost şi este cea mai frumoasă poveste.

Este lucru de la sine înţeles că un politician eficient naţiunii sale pe care o serveşte trebuie să îşi cunoască adevărata istorie a neamului său pentru a putea înţelege prezentul.Cheia succesului pe plan de politică externă constă în diplomaţie, bazată pe o puternică educaţie şi o temeinică pregătire psihologică .

 

Sursa foto : play.google.comwww.foxnews.com,www.ziaruldeiasi.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu