Criteriul National

Reportaj foto-video! Biobaza Constanța „respiră” alt aer… după tirania celor de la Puppy Vet!

Reportaj foto-video! Biobaza Constanța „respiră” alt aer… după tirania celor de la Puppy Vet!
februarie 09
15:46 2016
   Astăzi 9 Februarie 2016, după orele 12 :00 am luat parte la unele discuții destul de aprinse la Biobaza Constanța.
Din data de 3 februarie,atunci când s-a finalizat contractul de prestari servicii dintre Primăria Constanța și firma de ecarisaj „Puppy Vet,serviciul privind prinderea, transportul și gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța a fost preluat în gestiune directă de Primăria Constanța.
Cel puțin așa stau lucrurile ” pe hârtie”, teoretic… Realitatea, din nefericire  contrazice această ultimă idee…
paddock  Criteriul Național
Drept urmare, reprezentanții administrației publice locale s-au gândit ca primă măsură aceea de face apel la cei care doresc să presteze activități în regim de voluntariat la „Adăpostul pentru câini fără stăpân” situat pe strada Vârful cu Dor numărul 5.
Baricada Verde reprezentat de domnul Belu Sorin, iubitorii de animale, voluntarii, reprezentanți ai Primăriei Constanța cât și Victor Maxim… dialoghează destul de aprins pe baza trecutului fostului „abator al morții ” gestionat atât de defectuos și rigid de către Puppy Vet dar și despre actuala stare a lucrurilor.
Momentan, asistăm la o perioadă de tatonare, de tranzit pănă când Primăria Constanța va avea disponibilitatea și își va asuma ceea ce a promis-aceea că va găsi o soluție și se va îngriji de soarta câinilor comunitari!
Datorită voluntarilor, câinii sunt îngrijiți prin donațiile în alimente, boabe și bani venite periodic!
Chiar astăzi 9 Februarie un important număr de oameni cu suflet au fost prezenți și au donat toate cele necesare acestor câini : boabe, medicamente.
 Situația este departe de a fi una dătătoate de speranță, în condițiile în care bietele patrupede trăiesc în aceleași padock-uri, de această dată mai curate, mai spălate…
Oricum, una din victoriile activiștilor constănțeni o reprezintă încheierea contractului cu S.C Puppy-Vet care, de-a lungul anilor a comis nenumărate abuzuri și crime împotriva patrupedelor.
De aceea,din acest punct de vedere, ruperea ndefinitivă de acest SRL al morții este un bun prilej de a construi, dimpreună cu ajutoarele promise de către reprezentanții Primăriei a unui nou adăpost de câini, ce ar trebui să respecte normele și condițiile minime, garantate atât de legislația actuală cât mai ales de cea europeană în domeniu!
Așteptările sunt mari, dar până nu se rezolvă cadrul legislativ, nu se pun la punct ultimele detalii, tot voluntarii sunt cei care pun suflet, energie și bani pentru a rezista aceste suflete chinuite…
Am surprins în imagini sugestive  ” moștenirea ” lăsată de către acest SRL ce a adus atâtea neplăceri, deservicii și pricini de scandal în oraș. Dumneavoastră puteți să vă faceți o imagine asupra fenomenului…
Veți fi uimiți de „diversitatea” obiectelor din această incintă…De la cuști părăsite, găuri de rozătoare uriașe, stâlpi de beton ridicați, țevi de plexi-glas și pănă la angajați sprijiniți de padock uri…
groapa Puppy Vet   custi europene ...parasite
gauri sobolan P Vet  furnal
tevi plastic  angajati
Reamintim faptul că potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea nr. 52/2003 se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice până la data de 19.02.2016.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi trimise în scris:
-prin poștă, la sediul Primăriei municipiului Constanța din str. Mihail Kogălniceanu nr. 28;
-prin fax, la nr. 0241/488176;
-prin e-mail, la adresa cristina.itoafa@primaria-constanta.ro.
Informații suplimentare pot fi obținute la tel. 0241/488175, persoană de contact: Cristina Itoafă.
Vom urmări cu atenție evoluția ulterioară a evenimentelor, deoarece în acest oraș cu pretenții de a fi considerat european, aceste aspecte știrbesc și asigură o imagine total nefavorabilă tuturor factorilor de decizie, din sectoarele sociale și politice.
Ținând cont că acest an 2016 este unul electoral, redacția ziarului Criteriul Național vă va ține la curent cu evoluția lucrurilor în acest subiect de cele mai multe ori ignorat,prin acea lege nescrisă „las că se poate” asemănătoare Omertei…
Poate că numai  așa veți ajunge la „tainicul” scop al acelei înțelegeri tacite dintre „SRL-ul Morții” și fosta administrație locală ce s-a dovedit a fi o afacere profitabilă pentru ambele părți menționate anterior cât și o spălare de bani în cel mai grotesc mod, fapte ce pot face oricând obiectul unor cercetări ale organelor specializate- DNA, ANI etc

Video : 

https://www.youtube.com/watch?v=y8ZRiUMSpmY&feature=youtu.be
Redacția ziarului Criteriul Național
Sursa foto: www.criteriul.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro