Criteriul National

Reprezentație artistică în Capela Sixtină a chitaristului The Edge

Reprezentație artistică în Capela Sixtină a chitaristului The Edge
mai 02
15:19 2016

Chitaristul trupei U2- The Edge a devenit primul artist care cântă muzică comercială în chiar celebra Capelă Sixtină din Vatican.

the edge

Acest fapt a fost confirmat de către revista americană Rolling Stone. Vineri, The Edge a cântat în cadrul unei conferințe despre medicina regenerativă, câteva melodii ale trupei U2: „Walk On,” „Yahweh” și „Ordinary Love”, dar și un cover după melodia lui Leonard Cohen, „If It Be Your Will”.

Muzicianul  care a descris capela ca fiind  ” cea mai frumoasă din lume „a prezentat la sfârșitul unei conferințe de medicină regenerativă la o audiență de 200 de medici, cercetatori si filantropi un mini-recital . Nascut în urmă cu 54 de ani ,David Howell Evans- The Edge integrează fundații care lucrează în domeniul cercetării și prevenirii cancerului .Motivația suplimentară a artistului o constituie faptul că  și-a pierdut tatăl care a fost o victimă a unei tumori ,cu o lună în urmă și fiica lui a învins leucemia.

the-edge-o-protos-rok-star-pou-epaikse-mousiki-stin-capela-sistina

Starul irlandez a spus că a fost surprins de această invitație.

Chitaristul trupei irlandeze  a glumit cu publicul , spunând că el a fost mut atunci când a cerut să cânte în această capelă . ” Când m-au întrebat dacă am vrut să devină primul artist contemporan , care s-ar arăta în Capela Sixtină , nu am știut ce să răspund , pentru că există de obicei unul cântă  celuilalt  „, a spus el, referindu-se la solistul U2 , Bono .

Referindu-se la Papa Francic, artistul l -a numit ” Papă al poporului . ” deoarece ” el a făcut o treabă fantastică și sper că va continua pentru o lungă perioadă de timp „, a mai spus el,

Ca și dovadă, mărturie în acest sens, un participant a înregistrat o mică parte din prestația artistică, din care vă oferim acest clip postat :

Sursa foto : www.ansabrasil.com.br.

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro