Criteriul National

Reprezentație artistică în Capela Sixtină a chitaristului The Edge

Reprezentație artistică în Capela Sixtină a chitaristului The Edge
mai 02
15:19 2016

Chitaristul trupei U2- The Edge a devenit primul artist care cântă muzică comercială în chiar celebra Capelă Sixtină din Vatican.

the edge

Acest fapt a fost confirmat de către revista americană Rolling Stone. Vineri, The Edge a cântat în cadrul unei conferințe despre medicina regenerativă, câteva melodii ale trupei U2: „Walk On,” „Yahweh” și „Ordinary Love”, dar și un cover după melodia lui Leonard Cohen, „If It Be Your Will”.

Muzicianul  care a descris capela ca fiind  ” cea mai frumoasă din lume „a prezentat la sfârșitul unei conferințe de medicină regenerativă la o audiență de 200 de medici, cercetatori si filantropi un mini-recital . Nascut în urmă cu 54 de ani ,David Howell Evans- The Edge integrează fundații care lucrează în domeniul cercetării și prevenirii cancerului .Motivația suplimentară a artistului o constituie faptul că  și-a pierdut tatăl care a fost o victimă a unei tumori ,cu o lună în urmă și fiica lui a învins leucemia.

the-edge-o-protos-rok-star-pou-epaikse-mousiki-stin-capela-sistina

Starul irlandez a spus că a fost surprins de această invitație.

Chitaristul trupei irlandeze  a glumit cu publicul , spunând că el a fost mut atunci când a cerut să cânte în această capelă . ” Când m-au întrebat dacă am vrut să devină primul artist contemporan , care s-ar arăta în Capela Sixtină , nu am știut ce să răspund , pentru că există de obicei unul cântă  celuilalt  „, a spus el, referindu-se la solistul U2 , Bono .

Referindu-se la Papa Francic, artistul l -a numit ” Papă al poporului . ” deoarece ” el a făcut o treabă fantastică și sper că va continua pentru o lungă perioadă de timp „, a mai spus el,

Ca și dovadă, mărturie în acest sens, un participant a înregistrat o mică parte din prestația artistică, din care vă oferim acest clip postat :

Sursa foto : www.ansabrasil.com.br.

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo