Criteriul National

Resemnarea,măștile și ingineriile financiare… Contra-editorial

Resemnarea,măștile și ingineriile financiare…  Contra-editorial
martie 22
09:25 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

sua„Și totuși, unde ne sunt banii?”… O ducem din ce în ce mai rău, ne este din ce în ce mai frică de ziua de mâine…Iar totul are alt curs, în timp ce imperiile, sau în general lumea așa zis capitalistă dar dezvoltată nu știe decât să fabrice inginerii financiare concomitent cu acțiunea de a tipări sume enorme.De asemenea există o competiție nebună pe acest tărâm si ea este din ce în ce mai dură, cu cât „arta”furatului este mai consistentă.Acum,fără să devin prea devreme direct, vreți să știți ce părere ar avea familia Rockefeller sau cea Rothschild? …

Să nu uităm totuși cine suntem sau ce anume ne determină să fim așa… Credeți sau nu,dar în privirea anumitor oameni,(în societate mai ales,fără să-mi permit în a chestiona),există acele lucruri despre care alții,specializați o pot cataloga drept resemnare și chiar o împăcare cu o situație.

Iar,durerea crește oarecum în progresie atunci când,în jurul meu ca și al dumneavoastră, când reușesc să intru în discuție,sentimentele de resemnare și de neîmplinire sunt atent ținute în frâu.E și o consecință a ceea ce mă determină să cred că majoritatea poartă măști de rezervă, fără a avea vreo pregătire sau chemare sau fără a fi nevoiți de a fi selectați de vreun manager al vreunui teatru.

Nu sunt deloc sarcastic, dar nu am niciun fel de pretenție în acest caz! Dar, dacă asemenea procese de dedublare,de schimbare doar de fațadă sunt atât de evidente, practic voi refuza categoric să cred în domnia acestei fățărnicii și auto-amagiri în care ne aflăm! Pe lângă toate acestea, toți au acea îndoială-acel imbold în a fi sceptici,asemănându-se acelor farisei și saduchei din timpul Mântuitorului ce nu au crezut nici atunci și nu cred nici în prezent,așteptând izbăvirea din alte părţi…

Dar,să nu deviez de la subiect! Ceea ce este mai mult decât vizibil, în afara situațiilor financiare și politicilor economice falimentare ale acestui tip de organizare, se leagă de faptul că omul de rând nu-l mai interesează decât „pătrațica lui”,fără să-i pese de semenul său aflat poate într-o situație similară sau chiar mai dificilă!Iar,în tot acest cadru proliferează anumite gânduri,idei și energii legate de nesiguranța zilei de mâine.

rothschild-tax-haven-nevada-reno

Numai cu ceva mai mult de șapte luni în urmă, Rothschild&Co a plătit, (numai ce se știe oficial), suma de 11,5 milioane de dolari în amenzi către Departamentului de Justiție al SUA, pentru a evita o condamnare a unor angajați ai companiei, care au ajutat un număr de americani bogați pentru a nu declara veniturile pe care le dețin în afara teritoriului yankeilor care nu sunt taxabile, sau mai bine zis…se regăsesc în paradisurile financiare ale unor „onorabili”.

Doar ce am menționat… Resemnarea,jocul măștilor și ingineriile financiare au o legătură aproape invizibilă!

 Rothschild&Co este una dintre cele 80 de mari bănci elvețiene, care în total au preferat să plătească o sumă cifrată la peste 5 miliarde de dolari către autoritățile americane pentru ascunderea unor evazioniști de top americani…dimpreună cu averile lor!

Poate că de aici,înțelegeți dumneavoastră faptul că acești bancheri sunt indiscutabil niște infractori și poate ar fi trebuit să-şi petreacă restul vieții prin „locuri mai răcoroase” . Dar, după cum se observă, libertatea se cumpără la un anumit nivel și tot lor…le rămân destui bani.

Acum, Rothischild&Co, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe glob, a început o mișcare inversă a banilor, ajutând bogații planetei, care își văd în pericol fondurile illegal constituite și depozitate în Elveția, să-și depună”marfa” în SUA, prin intermediul unui “trust fond” constituit de Rothschild în localitatea Reno, Nevada. Pentru dinastia Rothschild, frauda nu are limite și nici nu se gândește vreo secundă să se despartă de ea, ci doar schimbă coordonatele și participanții, cu o mișcare plină de viclenie.

După ani de zile, în care anumite zone și țări de pe glob au fost judecate de americani ca fiind infractoare, (pentru că dețin fondurile evazioniștilor americani, aceștia mărindu- și fondurile odată cu tipărirea în America a mii de miliarde de dolari), a venit rândul Americii să ocupe locul Elveției. Deoarece sumele sunt proporționale cu ceea ce are nevoie SUA, Scott Cripps- un manager din conducerea Rothschild&Co- spunea că în acest moment compania este asaltată de “solicitanți”, care doresc să își asigure banii câștigați cu “sudoarea frunții”, iar pentru ei, cel mai important fiind aspectul siguranței banilor…

Reno

Având în vedere faptul că statele Nevada și Dakota de Sud se întrec în abordarea acestor clienți îmbogățiți pe munca noastră și sacrificiile pe care le facem, constatam că în România,chiar dacă muncim mai bine de 10-12 ore pe zi,ducem o viață plină de stress și chiar lipsuri…

 Sunt uimit să observ asemenea lucruri care sunt și publice,perfect demonstrabile.Modalitatea în care ne sfidează clanul Rothschild pe noi toți, arătându-ne că acești mafioți din clanul lui sunt „dumnezeii” planetei e o consecință a atitudinii de resemnare,de fariseism în care ne complacem.Nu sunt cel mai avizat în a-mi permite să vă etichetez,dar,după cum observați practic există o anumită elită și o mare masă critică.Iar,ca în alte perioade istorice,celor de „viță nobilă” nu li se poate întâmplă niciodată…nimic.

De asemenea vreau să vă amintesc de altceva. Prin luna septembrie a anului trecut a avut loc o întâlnire a unor oameni de afaceri la San Francisco. Cu această ocazie Andrew Penney a realizat o prezentare a modului cum puternicii planetei, elita îmbogățiților a reușit să evite plata taxelor de asemenea manieră încât guvernele să nu poată sa le dea de urma banilor pe care îi dețin și în prezent. Într-o singură sesiune de comunicări, el a dat exemple ipotetice ale unor investitori din domeniul internetului, precum unii cetățeni chinezi, care și declină identitățile și banii sub “pătura mecanismelor evazioniste” create de…cine altul decât Imperiul Rothschild.

Cu alte cuvinte , bogații capitaliști au probat faptul că nu au nevoie de cursuri de investiții pentru a se integra și a- şi mări conturile în economia reală.  Ci, ei trebuie să știe doar cum anume să-și ascundă banii făcuți “legal”, demonstrând că în acest domeniu Oculta funcționează ireproșabil!

După cum bine v-ați dat seama, Rothschild i-a învațat  pe acești bogați, nu numai cum să-şi ascundă bogăția și să aibă permanent acces la ea, ci mai mult, cum să câștige și să aibă un profit de la statul american, pentru depozitare. Ar fi inutil să intru în amănunt, ca să vă amintesc că îmbogățiții din America de Sud își deschid conturi la SD Trident Trust, unul dintre cele mai mari companii furnizoare de “trust” în regim “offshore” cu operațiuni nelimitate în Cayman Island și multe altele, pe care probabil le știți…sau poate nu!

Ceea ce este interesant, este faptul că această practică de readucere a banilor la sursă, adica în America, de către bogați își are originile în Legea din 2010, denumita FATCA sau Foreign Tax Compliance Act, care cere băncilor de pe glob să divulge cetățenii americani frauduloși care au conturi în acele bănci și să-i raporteze agenției IRS, care se ocupă de colectarea de taxe în SUA.Inspirată de FATCA, OECD, o organizaţie finanțată de guvernele țărilor componente a construit standarde, care la prima vedere par și mai stricte decât cele americane.

Ce s-a petrecut, imediat după punerea în aplicare de către țările OECD a acestor standarde, care erau obligatorii de respectat pentru toate țările OECD pare un mister. Cine nu a semnat acest protocol împotriva evaziunii internaționale? Mai este cazul să readuc discuția despre state precum SUA, Bahrein, Nauru și Vanuatu? Ce ziceți stimabililor de această combinație de infractori financiari ?

Eric Schneiderman, Andrew Ceresney

Operațiile lui Rothschild de la Reno, Nevada sunt extrem de greu de detectat. Biroul lui este la etajul al doisprezecelea, dar lifturile normale circulă numai până la etajul al zecelea…

Aceste amănunte oferă o imagine a celor de la care românii așteaptă să-i învețe arta corectitudinii, cei care arată românilor că ei trebuie să „vrea o țară ca afară”, de la cei ce promit și se jură că oferă siguranță și stabilitate economiei României, cei care pentru bani își trădează și cei mai apropiați prieteni, cei care construiesc paradisuri pentru hoții pe care tot ei i-au alimentat si pe care vor să-i țină în frâu și să-i asmută asupra popoarelor care trăiesc într-o amărăciune de nedescris…

Oare aceasta să fie adevărata față a Americii cât și mentalitatea de a face bani? Nu de alta, cu riscul de a deveni malițios, această mentalitate pare desprinsă dintr-un manual al cametei și vicleșugului! Bineînțeles că sunt reguli și reguli, cazuri și cazuri , deoarece există nebănuite privilegii pentru că cel care inventează  jocul câștigat dinainte și nu pentru cei care nu știu absolut nimic despre acest joc al măștilor și al ingineriilor financiare!

Să nu spuneți că doar așa stau lucrurile sau numai în domeniul finanțelor sunt alte legi…Mai mult ca sigur că România a acceptat să intre de prea multe ori în acest joc, fara să-şi dea seama că nu este tocmai jocul dorit de popor. Numai că, rămâne așa, oarecum împinsă de către unii care își închipuie că fac „servicii importante” anumitor organisme internaționale…

Și poate tot din aceleași considerente pur subiective, resemnarea face „casă bună „atunci când această rețetă a ingineriilor financiare prosperă deoarece jocul măștilor continuă, într-un ritm galopant!

 

Sursa foto : Steph Davidson,http://www.bloomberg.com/, Photo/Mark Lennihan,  Justin Metz for Bloomberg Businessweek; Reno: Matt Licari/Gallerystock

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo