Criteriul National

„Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor, e prost!”/”Acum intelegem de ce Portocala e invitat de onoare”

„Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor, e prost!”/”Acum intelegem de ce Portocala e invitat de onoare”
septembrie 04
01:01 2020

Un conflict având ca miză controlul gigantului Romprest, compania-simbol a contractelor de salubritate cu statul, deschide publicului o fereastră către patronul puțin cunoscut al unei vechi televiziuni de știri din România, arată Libertatea.

„Cu 3.000 de angajați, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești care se ocupă de curățenie urbană și are numeroase contracte cu statul. Firma a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la FC Dinamo. După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie.
Ce se vede pe imagini? Maricel Păcuraru își face apariția la ședința AGA Romprest, forul de conducere al companiei.
Discuția are loc la sediul central al companiei, din Bulevardul Poligrafiei. Replicile sunt între avocatul lui Dracea și Maricel Păcuraru. ”Băi, respectă infractorii, mă! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!” Păcuraru: Băi, ciobane! Nu mi-e rușine nici c-am fost cioban, nici că am fost țăran, nu mi-e rușine, mă! Muncesc! Mă, nu te-am furat, nici nu te-am șantajat! (…)
– Domnul Maricel, sunteți prea jos!
– Ia vezi, barosane! Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani!
– Și asta e șmecherie?
– Bă, banii mei, fac ce vreau! N-am fost ca Dracea, mă, să iau contracte… să dau contracte mari…
– Spălarea de bani înseamnă ce? Cea mai gravă faptă, infracțiune financiară, economică. Dumneavoastră ați făcut-o. Domnul Maricel, sunteți prea jos!
– Uaaa! Câtă treabă ai, câți bani ai de luat! Băi, te invidiez! Dar știi până când? Până pierzi procesul. Mă, tu confunzi, Maricel Păcuraru nu e scriitor, e cioban…
– E un infractor! ”Maricel Păcuraru e șmecher”
– Și care e problema, mă? Te oftici? Că te-nvăț? Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!
– Șantajezi?
– Când îl vezi tu pe Maricel Păcuraru că semnează vreun articol, atunci stai de vorbă! Maricel Păcuraru e șmecher, mă, și are grijă și el să-și pună șoferi, cum v-ați pus și voi!
– Maricel Păcuraru îi șantajează, îi amenință…
– Nu-i șantajează! Ia zi tu, Maricel Păcuraru ce șantaj a făcut la adresa voastră!
– Dacă Dracea nu face ce vrei tu…
– Dracea? Mă, ce treabă are Dracea cu mine, ești nebun? Dracea și-a pus un șofer, îl consiliază pe șofer… Șoferul îi plătește, lună de lună…
– Care are studii și care a avut rezultate, habar n-ai! Că, dacă nu era ăsta, nu erai aici! Păcuraru: ”Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!” La un moment dat, în discuție a apărut și Bogdan Adimi, executivul Romprest, care are și el acțiuni, împreună cu Dracea.
– Ți-a făcut ție? Stai, prietene… Fac o adresă să-mi spui și mie câți bani ai luat de la Romprest și ce-ai făcut de banii ăștia!
– E confidențial! Domnul Maricel, sunteți prea jos! – N-am treabă cu tine, nu te băga!
– Să nu faci infarct, te rog, ești prea jos! Tu respecți legea, alții fură…
– Băi, am furat atât de mult, am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!
– Eu nu aveam nevoie de bani furați. Eu nu aveam nevoie de escroci…
– Dar tu ce aveai, mă?
– Eu? Eu apăr legea. Eu îs corect.
– Hahaha!
– Eu apăr munca unor oameni și nu vin pe combinații în companie, nu vin să șantajez. Asta i-ați făcut lui Dracea”, se arată în înregistrările difuzate de Libertatea.
Fostul premier Victor Ponta a avut o prima reactie la inregistrarea halucinanta cu patronul Realitatea TV, Maricel Pacuraru, in care acesta din urma spunea ca infractorii trebuie respectati si ca „cine nu e infractor, e prost”.
Ponta asociaza declaratia lui Pacuraru cu faptul ca Realitatea TV protejeaza tocmai personaje descrise de acesta, dandu-l exemplu pe Mircea Negulescu „Portocala”, exclus din magistratura si condamnat pentru abuzuri.
„Televiziunea la care invitatii de onoare sunt mereu Lucovid Orban si Negulescu Portocala – plus niste useristi care lupta cu “penalii.
Acum intelegem de ce!
Dupa ce au lasat o gaura de 200 de milioane de lei la Buget / cateva sute de angajati fara salarii si fara contributiile la sanatate, pensii si somaj platite/ firme “tepuite” de alte sute de milioane!
Acum avem insa “Stat de Drept” – nu?”, a scris Ponta, pe Facebook. (Cerasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul