Criteriul National

Respinși în Occident de la construcția rețelelor 5G, Huawei a încheiat cu Ungaria un acord de cooperare pe termen lung – Companii

Respinși în Occident de la construcția rețelelor 5G, Huawei a încheiat cu Ungaria un acord de cooperare pe termen lung – Companii
octombrie 28
03:24 2021
Ministrul inovării şi tehnologiei din Ungaria, László Palkovics, şi Colin Cai, directorul general al Huawei Technologies Hungary, au semnat o declaraţie de intenţie privind cooperarea pe termen lung, care cuprinde transformarea digitală a învăţământului, dezvoltarea reţelelor 5G şi a celor fixe, precum şi soluţii de „smart city”, potrivit agenției maghiare MTI.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferinţe organizate de compania Huawei, la Budapesta. Potrivit comunicatului remis de Huawei Technologies, conferinţa Tech4Green – Digital Power Summit a evidenţiat importanţa unor noi tehnologii precum inteligenţa artificială, cloud-computing sau Big Data, în perspectiva evoluţiei spre neutralitatea climatică, citează Rador.

Potrivit comunicatului, László Palkovics, ministrul Inovării şi Tehnologiei, a subliniat în prezentarea sa că, pentru Ungaria, cele mai importante tehnologii sunt legate de digitalizare şi tehnologii verzi care îmbunătăţesc eficienţa energetică.

László Palkovics a afirmat că una dintre cele mai importante tehnologii ale viitorului va fi cea a acumulatoarelor, a stocării energiei, iar Ungaria şi-a stabilit obiectivul de a deveni al doilea stat membru din UE, după Germania, din punctul de vedere al capacităţii de producţie în acest sector.

În legătură cu Strategia privind inteligenţa artificială, ministrul ungar a arătat că o parte semnificativă a aplicaţiilor şi platformelor IA se ocupă deja de modalităţile de utilizare a inteligenţei artificiale în domeniul economiei verzi.

În documentul semnat se precizează că Huawei va continua să lucreze în strânsă legătură cu instituţiile de învăţământ naţionale din Ungaria, sprijinind dezvoltarea învăţământului digital prin inovare şi transfer de cunoştinţe.

Compania susţine învăţământul superior din Ungaria prin testarea şi lansarea unor soluţii pentru campusuri inteligente, continuă să dezvolte sisteme Wi-Fi şi reţele de bandă largă în instituţiile de învăţământ şi oferă soluţii de colaborare inteligentă şi de desktop virtual pentru a creşte eficienţa învăţământului la distanţă.

De asemenea, Huawei va continua să sprijine pregătirea inginerilor IT talentaţi, în total aproximativ 2.000 de studenţi maghiari, în cadrul universităţilor ungare, potrivit unui acord semnat cu ministerul în 2019.

Compania s-a angajat pentru accelerarea utilizării comerciale a tehnologiei 5G, astfel încât toate sectoarele industriale interne să poată beneficia de avantajele celei de-a patra revoluţii industriale, Industria 4.0. Prin acordul de cooperare, Ministerul Inovării şi Tehnologiei s-a angajat să asigure în continuare un mediu de afaceri deschis şi nediscriminatoriu pentru dezvoltarea reţelelor de generaţia a 5-a în Ungaria.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul