Criteriul National

„Respira”: O tânără declarată decedată și-a deschis ochii la o casă funerară când angajații se pregăteau să o îmbălsămeze – International

„Respira”: O tânără declarată decedată și-a deschis ochii la o casă funerară când angajații se pregăteau să o îmbălsămeze – International
august 25
12:00 2020
O tânără care a fost declarată decedată la locuința sa dintr-o suburbie a orașului american Detroit și-a deschis ochii la casa funerară când se făceau pregătirile pentru a fi îmbălsămată, a declarat avocatul femeii citat de The Guardian.

„Ar fi început să îi dreneze sângele ca să fiu foarte foarte sincer cu privire la asta”, a declarat avocatul Geoffrei Fieger care a relatat că a fost angajat de familia femeii identificată drept Timesha Beauchamp.

Departamentul de pompieri din Southfield a admis că a fost implicat într-un lanț bizar de evenimente vineri care a început după ce un echipaj a fost chemat la o locuință unde o tânără în vârstă de 20 de ani era inconștientă.

Paramedicii au încercat să o resusciteze timp de 30 de minute și au consultat un medic de la camera de urgență, „acesta declarând pacientul decedat pe baza informațiilor medicale furnizate” de la locul incidentului, potrivit pompierilor americani.

Biroul medicului legist din Comitatul Oakland a afirmat că trupul neînsuflețit poate fi ridicat de familie fără o autopsie iar apoi a venit descoperirea tulburătoare de la casa funerară James H. Cole din Detroit: femeia era încă în viață.

„Angajații noștri au confirmat că aceasta respira” și au chemat ambulanța, au afirmat reprezentanții casei funerare, adăugând că „ceea ce este cel mai înfricoșător e că angajații se pregăteau să o îmbălsămeze dacă nu și-ar fi deschis ochii…când au deschis sacul pentru cadavru, exact atunci au văzut că este în viață cu ochii deschiși”.

Beauchamp se afla în condiție critică luni noaptea, potrivit unui purtător de cuvânt al Centrului Medical Detroit.

Autoritățile locale au anunțat deschiderea unei anchete interne dar au insistat că atât poliția cât și departamentul de pompieri au urmat procedurile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul