Criteriul National

Restaurantul Ticnez din Timisoara, refugiu pentru rasfatul culinar de zi cu zi

Restaurantul Ticnez din Timisoara, refugiu pentru rasfatul culinar de zi cu zi
decembrie 29
17:50 2017

Restaurantul Tinecz este localul de prestigiu gazduit in inima Timisoarei, care si-a insusit de-a lungul timpului reputatatia bucatariei romanesti si a devenit un refugiu pentru gusturile rafinate si pretentioase ale celor care ii calca pragul. Infiintatat la initiativa familiei Martinecz, in data de 10 decembrie 1996, restaurantul poarta o deosebita incarcatura a prestigiului si elegantei italiene, atribute care se regasesc cu preponderenta in meniurile ce dau frau liber creativitatii gastronomice, dar pastreaza cu iscusinta un conservatorism al retetelor traditionale.

Restaurantul din Timisoara specializat in bucatarie internationala si romaneasca ii rasfata pe timisoreni de mai bine de 20 de ani cu cele mai alese feluri, mizand pe calitatea meniurilor servite, un serviciu ireprosabil si portii generoase care permit experiente gastronomice la preturi extrem de accesibile. Detaliile fac diferenta, fapt pentru care mancarea servita de restaurantul Tinecz este unica in Timisoara, astfel ca somitatile parlamentare si oamenii de afaceri renumiti isi gasesc refugiul pentru a degusta in tihna preparatele servite de restaurantul Tinecz din Timisoara.

Mancarea servita in atmosfera citadina a restaurantului Tinecz aminteste de radacinile familiei Martinecz, incitand gusturile printr-o explozie de prospetime si combinatii efervescente. Din meniul restaurantului nu puteau lipsi pastele a la Italia si pizza cu blat pufos, preparate vitale ale bucatariei italiene, care satisfac cele mai avangardiste gusturi, cu riscul de a crea dependenta, dar nici preparatele investite cu puternice nuante extravagante, care pluseaza prin ingredientele atent selectionate. Astfel, gustul anost al pastelor este inlocuit de o explozie de arome calitative, astfel ca iubitorii bucatariei italiene se pot desfata cu pastele Aglio Olio, Arrabiata, Bolognese sau Milaneze, iar cei mai pretentiosi se pot bucura de farfuria perfecta ce cuprinde paste cu fructe de mare sau tagliatelle cu somon, broccoli si mazare.

Friptura delicioasa servita in TimisoaraDorul pentru mancarea deosebit de gustoasa din Timisoara ii atrage pe cei care trec pentru prima data pragul restaurantului Tinecz sa revina cu drag si cu toata increderea, pentru a repeta experienta culinara promisa de gastronomia internationala. Eleganta, rafinamentul si serviciile ireprosabile care stau la temelia restaurantului Tinecz alcatuiesc crezul respectat cu iscusinta in ultimii 20 de ani, pentru ca restaurantul Tinecz din Timisoara sa devina o emblema atat pentru oras, cat si pentru bucataria efervescenta primita cu drag si caldura intr-o tara traditionalista si destul de limitata in varietate la acea vreme.

Restaurantul Tinecz din Timisoara care a cucerit papilele gustative a celor mai pretentiosi si rafinati amatori de bucatarie internationala se adreseaza tuturor categoriilor de clienti, independent de bugetul pe care sunt dispusi sa il aloce unor preparate servite in cadrul unui restaurant de prestigiu. Mancarea servita in cadrul restaurantului se adapteaza atat gusturilor sofisticate, ce pot fi multumite prin preparate fusion precum piept de pui cu sos gorgonzola, impregnat cu un gust puternic, dar si gusturilor conservatoare si traditionaliste, care pot fi ofertate cu salata Caprese, acaparata de gustul bogat al mozzarellei, sau salata Tinecz, investita cu eticheta gustului rafinat si de prestigiu.

Tinecz este restaurantul din Timisoara care a cucerit gusturile a mii de clienti ce revin multumiti de fiecare data, manati de prestigiul si eticheta rafinamentului pe care restaurantul a perpetuat-o cu iscusinta in cei mai bine de 20 de ani de existenta. Experienta gastronomiei desavarsite oferteaza gusturile avangardiste prin preparate inedite ce se bucura de o popularitate notabila in randul demnitarilor si afaceristilor care calca pragul restaurantului Tinecz, adresandu-se in egala masura si persoanelor conservatoare manate de curiozitatea degustarii unor preparate internationale. Restaurantul Tinecz este locatia predilecta in care intalnirile importante si revederile neasteptate se transforma in momentele speciale, dovezi ale unui timp calitativ petrecut in compania oamenilor cu adevarat importanti.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu