Criteriul National

Rețeaua Facebook va folosi programe specializate care vor detecta și monitoriza postările cu conținut extremist

Rețeaua Facebook va folosi programe specializate care vor detecta și monitoriza postările cu conținut extremist
iunie 16
10:31 2017

cover

Reprezentanţi ai Facebook au anunţat recent faptul că reţeaua de socializare va utiliza softuri de inteligenţă artificială care vor permite identificarea şi eliminarea mesajelor extremiste, informează publicaţia The New York Times .

Una dintre funcţiile pe care această tehnologie o va acoperi în viitor o va reprezenta tocmai identificarea conţinutului care contravine termenilor de utilizare a reţelei de socializare, precum mesaje postate de grupuri extremiste, crime sau postări cu tentă rasistă.

Inteligența artificială va fi utilizată în mare măsură în colaborare cu moderatorii umani care vor avea sarcina de a examina conținutul de la caz la caz. Dar dezvoltatorii speră că utilizarea sa va fi extinsă în timp, a declarat șefa managementului politicilor globale la Facebook-  Monika Bicker .

Una dintre primele aplicații pentru această tehnologie este identificarea conținutului care încalcă în mod clar termenii de utilizare ai Facebook, cum ar fi fotografiile și videoclipurile de decapitări sau alte imagini greoaie și oprirea utilizatorilor de a le încărca pe site. ” Am văzut recent mai multe atacuri teroriste”, a spus doamna Bickert. „Pe măsură ce vedem mai multe atacuri, vedem mai mulți oameni care întreabă ce companii de social media fac pentru a păstra acest conținut offline.”

Platforma Facebook a descris modul în care  sistem de inteligență artificial va identifica expresiile cheie care au fost semnalate anterior pentru a fi folosite pentru a susține un grup terorist cunoscut. Același sistem, pe care l-au creat, ar putea învăța să identifice utilizatorii Facebook care se asociază cu grupuri de pagini sau grupuri care promovează conținut extremist sau care se întorc din nou pe site, creând conturi false pentru a răspândi online un astfel de conținut.

„În mod ideal, într-o zi tehnologia noastră va aborda totul”, a spus doamna Bickert. „Este în curs de dezvoltare chiar acum.” Dar moderatorii umani, a adăugat ea, sunt încă necesari pentru a revizui conținutul în funcție de context. Brian Fishman, managerul principal al Facebook pentru combaterea terorismului, a declarat că platforma are o echipă de 150 de specialiști care lucrează în 30 de limbi care efectuează astfel de recenzii.

Rețeaua de socializare Facebook a fost criticată pentru că nu a făcut suficiente instrumente pentru a monitoriza activitatea sa  dar mai ales pentru conținuturile postate de grupurile extremiste. Luna trecută, premierul Marii Britanii- doamna Theresa May a anunțat că va cere platformelor de internet dar și rețelelor de socializare, inclusiv Facebook să facă tot ce le stă în putință pentru a monitoriza și a opri orice fel de atac sau incident nedorit.

1

„Nu putem permite acestei ideologii spațiul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce”, a spus doamna May după atacul cu bombă provocat după un concert din Manchester care s-a soldat cu moartea a 22 de persoane. „Totuși, aceasta este exact ceea ce oferă internetul – și companiile mari care furnizează servicii bazate pe internet „, a avertizat oficalul britanic.

JM Berger, un membru al Centrului Internațional pentru Combaterea Terorismului de la Haga este de părere că o mare parte a provocării pentru companii precum Facebook este imaginea a ceea ce se califică drept terorism . Aceasta este o definiție care s-ar putea aplica mai mult decât afirmațiile în sprijinul grupurilor Statul islamic. „Problema, ca de obicei, este determinarea a ceea ce este extremist și ce nu este, și merge mai departe decât doar jihadiștii”, a spus domnia sa.

„Vorbeau doar despre ISIS și Al-Qaeda, sau vor merge mai departe pentru a face față naționalismului alb și mișcărilor neonaziste?”

Doamna Bickert a declarat că Facebook a fost de speranță că noua tehnologie de ar putea fi utilizată pentru a contracara orice formă de extremism care a încălcat termenii de utilizare ai companiei, deși, deocamdată, va fi strict concentrat.

Sursa foto  : EvzDZR

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro