Criteriul National

Rețeta de Pizza Quattro Formaggi și un Desert Bonus

Rețeta de Pizza Quattro Formaggi și un Desert Bonus
martie 07
19:50 2022

De foarte mult timp am vrut sa impartașesc această rețeta de pizza Quattro Fromaggi cu voi. In sfărșit mi-am facut curaj și am trecut-o de pe carnețelul cu rețete in format digital. Sper să va fie de ajutor și să vă bucurați de ea mult timp de acum inainte.

Ingrediente și cantități:

  • 1 blat pizza
  • 250 g de gorgonzola,
  • 50 g de mozzarella,
  • 75 g de cașcaval,
  • 50 g de parmezan,
  • 50 g de sos de roșii
  • 75 g de oregano,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare :

Se întinde blatul cu sucitorul (de preferat direct pe o foie de copt, astfel nu va mai fi neoie să transferați aluatul de pe masa de lucru in tigaie). Se unge pe toată suprafața cu sos de roșii, se pune brânza gorgonzola tăiată mărunt, apoi moțarella, cașcaval și se bagă în cuptorul încins la 205 C timp de 7 – 8 minute. Cănd pizza este rumenă deasupra se scoate și se presară parmezan.

Pentru a putea vizualiza și alte articole din aceeași categorie, puteți accesa  suntgospodina.net. Vă dorim poftă bună!

Bonus: rețeta de găluște cu prune

În fiecare an mi-e dor de găluștele cu prune din copilărie. Dacă ești la regim fără gluten, nu înseamnă să renunți la toate obiceiurile culinare vechi, doar le adaptezi la noul regim.

Am înlocuit făina albă cu făină de orez, n-am pus deloc zahăr, le-am servit cu ulei de cocos, foarte puțină ciocolată amară răzuită și semințe de cânepă. Gustul aluatului a fost perfect, așa că n-am dus dorul pesmetului cu zahăr.

Dacă aveam in casă fulgi de cocos, tare le-aș fi trecut prin fulgi de cocos.

Rețeta pentru aluatul de Găluște de prune fără gluten și fără zahăr:

  • aproximativ 300 gr cartofi noi fierți întregi și curățați de coajă
  • 1-2 ouă din sursă sigură (găini crescute fără concentrate/hormoni)
  • sare după gust
  • 1/2-1 cană făină de orez + cât cuprinde (se poate și făină de ovăz, hriscă, cocos)
  • eu am pus și 30 ml lapte de capră de la capre care au pajiște cu plante medicinale
  • 1/2 unt de cocos (1-2 linguri lichid)

Se amestecă cartofii cu toate ingredientele. Se frământă doar cât să rezulte un aluat omogen, moale. Nu exagerați cu făina, trebuie să fie un aluat moale, foarte puțin lipicios și ușor de întins.

Se presară suprafața de lucru cu făina de orez și se întinde aluatul subțire.

Eu am împăturit prune fără sâmburi, dar și caise fără sâmburi pe care le-am umplut cu câte o felie de banană.

Le-am servit calde cu ulei de cocos, semințe de cânepă și 10 grame de ciocolată amară (75% cacao) răzuită.

Mi-au mers gândurile la înghețata de pepene roșu din congelator, dar n-am vrut să exagerez. Și așa combinația de carbohidrați cu fructe nu e ideală pentru noi, dar am avut o poftă. Mama soacră făcea odată cu mine găluștele tradiționale și mi-am dat seama că dacă n-am o variantă la regim, n-o să rezist la ale ei. Ioana sper că nu mă cerți prea tare.. ????

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul