Criteriul National

Retrospectiva relației NATO-Rusia din 17 – 24 iunie 2016

Retrospectiva relației NATO-Rusia din 17 – 24 iunie 2016
iunie 23
09:19 2016

           ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nu putem începe acest articol fără sa remarcam faptul că ,după publicarea articolului de data trecută s-au întergistrat peste 27.000 de vizualizări chiar din prima zi de la apariție. Facem public acest aspect pentru a vă împărtăși bucuria noastră, a celor care suntem implicați în redactarea și conceptul acestui studiu săptămânal despre relația dintre NATO și Rusia.

Până în acest moment au fost evenimente surpriză de ambele părți, cu răsturnări de situație și chiar în momente de neconceput. Așa cum am mai spus și data trecută, trăim moment unice și istorice chiar, atât pentru noi ca națiune cât și ca parte integrantă a Uniunii Europene ca pivot central al NATO.

Vinerea trecută dacă vă mai amintiți, președintele ales al României domnul Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul său bulgar și au căzut de comun acord cu strategia NATO de a forma o forță navală consistentă la Marea Neagră, însă imediat, în ziua următoare, Bulgaria a făcut public prin intermediul mass-mediei că vor turiști ruși pe litoralul lor… nu nave de război!…

a

Președintele Obama face un apel către Germania să se implice activ în NATO și să trimită trupe în România, cu scopul de a întări flancul estic al Alianței. Ei bine, Germania vine la București într-o vizită oficiala de trei zile, ocazie cu care președintele Germaniei domnul Joachim Pauck este primit cu onoruri militare de către omologul său din România, care este cetățean român de etnie germană. Astfel putem spune că cei doi pot vorbi aceeași limbă și avem convingerea că nu vor exista greșeli de translator.

Mesajul președintelui german a fost unul clar, în care a lăudat munca și efortul depus în combaterea eficientă a corupției în România și că DNA trebuie să devină ” a treia putere în Stat „, cu scopul clar de a readuce România pe linia de supraviețuire a dreptății și echității sociale, similar cu cele din țările vest europene.

Președinții s-au întâlnit la Cotroceni și au mers apoi la Sibiu, unde au vizitat edificii ale comunității germane din România și unde domnul Joachim Pauck a ținut un discurs sibienilor. Pe agenda de lucru a celor doi președinți a fost cu siguranță și intervenția Germaniei cu trupe pentru întărirea flancului estic al NATO, însă domnia sa a mai afirmat că este de parere ca UE să „reducă treptat embargo-ul economic impus Rusiei, dar numai dupa ce aceasta își va reduce efectivele din Ucraina.”

Nu în cele din urma dorim să comentăm câteva aspecte ale declarației președintelui Republicii federale Germania deoarece acesta a punctat clar că: România este un conglomerat de minorități și culturi naționale”, iar ”Cultura și minoritatea germană este una dintre ele, unul din elementele care caracterizează țara dumneavoastră. Cu toții știm că, în perioada comunistă, oamenii din Transilvania, și cei din Banat, au trecut prin vremuri foarte grele, au avut dificultăți în a părăsi această țară. Oameni ca dumnevoastră, domnule președinte, nu sunteți de vină. De vină au fost alții”.

Apoi avem în completarea domniei sale și declarația domnului ministru de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier care a criticat sâmbătă, Alianța Nord-Atlantică pentru exercițiile militare organizate în estul Europei, care nu sunt decât „o demostrație belicoasă de forță, contraproductive pentru securitatea regională și pasibile să inflameze relațiile cu Rusia”.

d

Vedem aici o schimbare de atitudine în cadrul UE, dar și la nivel de țări membre a NATO, care se pare că dau înapoi la primul mârăit  al ursului rusesc, ocazie cu care și-a arătat colții. Dacă Bulgaria a reacționat precum un cățeluș care fuge schelălăind la telefonul primit de la Putin, ei bine nu prea înțelegem atitudinea Germaniei, decât dacă am ține cont de contextul istoric al Rusiei și Germaniei.

NU înainte de a comenta puțin declarația președintelui Germaniei, dorim să scoatem în evidență faptul că președintele Klaus Iohannis a afirmat că „proiectul K22 al NATO este o prostie!” Bineînțeles că acest proiect este numele de cod dat proiectului de a constitui o flotă NATO permanentă la Marea Neagră.

Considerăm din capul locului că acesta este un proiect îndrăznet demn de o națiune măreață și foarte apreciat de către partenerii americani care au înțeles necesitatea acestuia în contextul în care Flota Rusiei din Marea Neagră este tot mai agresivă, iar amenințările la adresa României au fost continue. Inițial credeam că reacția președintelui Iohannis este una de moment, însă se pare că ar fi primit directive pe linie germană de la Berlin.

x

Căutând prin arhive am găsit că domnul Joachim Pauck a fost la un moment dat însărcinat cu arhivele STAZI, la Berlin și că există o anume legătură între Putin și acesta de când președintele Vladimir Putin era șeful KGB de la Berlin, iar Germania era divizată în est și vest. Păi, de ce nu spuneți așa domnilor și păstrați secretul ….mărind inutil suspansul? Nu de alta,de acum înainte începem și noi să înțelegem care este spiel-ul!

Cred că ați înțeles și dumneavoastră jocul lui Putin, ce apelează la foștii agenți ai KGB din Germania, ca să îl atingă la coarda sensibilă pe Iohannis, prin intermediul inter-etnic. Așa înțelegem acum și declarația mai sus menționată a președintelui german.

Adică. ar veni cam așa: „ Măi Klaus ai înnebunit?… tu chiar îți iei rolul în serios, ca președinte al României?… Adu-Ți aminte ce au pățit germanii din România!… Apoi mai sunt și ungurii care tot de noi ascultă și așteaptă de 100 de ani deja să preia controlul în Transilvania!…”

 „Dacă mergi pe această direcție a NATO și stai la ordinul SUA, le vei face jocurile iar România va ajunge o putere regională. Hai, ce naiba, nu vezi că noi am investit strategic, doar în Transilvania?…

Vedeti?!…Precizăm că aceasta este părerea noastră!… Să dea Dumnezeu sa nu fie cum credem și să ne înșelăm, dar nasul nostru fin de jurnaliști de investigatie ne face să gândim de așa manieră…

harta

Generalul American Ben Hodges, care se face că nu înțelege ce se-ntâmplă în Europa, are totuși o altă părere !… „Moscova poate transfera mai rapid decât Alianta Nord-Atlantică efective militare, avertizează generalul american, propunând crearea unui „Spațiu Schengen militar” în Europa și avertizând că Moscova poate distruge orice țară, inclusiv SUA, Germania și Marea Britanie.

Generalul Hodges afirmă că Alianța Nord-Atlantica trebuie să creeze un „spațiu Schengen de tip militar”, pentru a oferi libertate de mișcare trupelor, în statele membre membre NATO.

Tot el mai afirma că „este îngrijorător că Rusia a putut transfera rapid 20.000 de militari și cantități mari de echipamente tot mai  aprope de un anume  stat membru NATO sau în țări precum Georgia sau Ucraina”.

„Rusia este singura amenințare potențială care ar putea distruge Statele Unite, Marea Britanie, Germania, ori orice altă țară. Din cauza capabilităților nucleare. Iar rușii chiar vorbesc mult despre armele nucleare deținute”, a mai afirmat Hodges, comandantul NATO din Europa.

Noi credem că Germania ar fi bătut palma cu Rusia și încearcă să obțină maximum de profit din această situație, în care Rusia ar ataca România. De asemenea, avansăm ideea conform căreia în momentul în care Rusia va ataca România, chiar dacă nu vom fi pregătiți de a ne aăara, adică fără flotă la Marea Neagră, cu soldați germani în Transilvania care chipurile „vor apăra România de acolo de peste munții Carpați,” alături eventual de Ungaria, în acel moment incredibil… România va fi lăsată de izbeliște în fața invaziei ruse!

Bineînteles că singurii care vor fi de partea noastră vor fi americanii care vor lupta cu noi „shoulder by shoulder” , împreună cu care vom fi trădați de chiar partenerii europeni din cadrul Alianței Nord-Atlantice… Să nu vă supărați pe noi, însă acesta este cel mai nenorocit scenariu care ni se poate întâmpla. Dacă vom lua măsuri de precauție nu vom avea parte de așa ceva.

Transmitem pe această cale factorului decizional al armatei că Domnul Klaus Iohannis nu este un bun strateg militar, ci doar un bun manager, care a făcut ceva în Sibiu. Spre exemplu, Traian Băsescu este și un bun strateg militar (fiind absolvent al Academiei Navale), deoarece tot PSD-ul împreună cu KGB-istul de Ion Iliescu nu au reușit în 10 ani să-l doboare!…

Traian Băsescu este un produs al Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanța, o școală militară de prestigiu internațional deja. Vrem și de această dată să fim cu ochii-n patru la cea ce se petrece în România și în jurul României și să vă facem cunoscut absolut tot ce se întrețese” pe sub masă” în cancelariile occidentale.

Spunem toate acestea deaorece credem din ce în ce mai mult că singura noastra șansă de a supraviețui este inteligența și să ne uităm mereu în urmă, la adevărata istorie a noastră, a tuturor europenilor. Și data trecuta am reușit să demontăm toate „ițele” rusești cu privire la planurile ascunse cu caracter antiromânesc…

rus 1 De ce Germania nu a luat nicio poziție împotriva exercițiilor NATO din Polonia și s-a trezit așa tam nisam doar la cele din România? Un răspuns este clar, pentru că Polonia este vecinul Germaniei și astfel se apără ți Germania, care nu are efective militare suficiente să facă față unui atac rusesc. În schimb cu privire la România, se trezesc președintele Pauck și ministrul de externe german să ia atitudine, pro-rusă!…

Îi înțelegem că pot avea de câștigat din această combinație cu Rusia!…

Vrem sa înțelegeți clar, deoarece tot ceea ce am prezentat referitor la atitudinea Germaniei și Bulgariei din ultimile zile, coroborat cu informațiile provenite din istorie, ne-au dus la o idee de scenariu posibil din partea Germaniei, Ungariei si de ce nu chiar și a Bulgariei.

Rusia încearcă sa destabilizeze Europa și NATO și se pare că rezultatele încep să apară, pentru că in ciuda faptului că trădătorii nu sunt agreați în nicio organizație serioasă, totuși Vladimir Putin este cel care în astfel de situații iubește trădătorii!…

Știm bine că atunci când doi ce ceartă, întotdeauna va câștiga cel de-al treilea, pentru că el este cel care dezbină și care astfel cucerește…Tactica nu este nouă, însă doar navii suntem noi…Ideea este că relația noastră, a României să nu se strice cu SUA, deoarece sunt singurii care ne pot ajuta într-o astfel de situatie…

Oficialul american RAY Maybus a afirmat că SUA respecta conventia de la Monteaux și că este de datoria US Navy de a descuraja acțiunile agresive ale Rusiei din Marea Neagră, iar Turcia, România și Bulgaria sunt țări riverane și au dreptul de a fi prezente în zonă.

c

Renumitul istoric Neagu Djuvara afirma într-un interviu că: „țările occidentale se tem de Vladimir Putin, iar Germania are atâtea interese economice cu Rusia, încât li se accepta multe rușilor, iar Germania nu va reactiona pre mult in NATO decât daca vor dori sa obțină anumite avantaje.” Întrebat într-un alt interviu dacă Rusia este o putere globala, acesta declara că Rusia este o nimica toată în comparație cu USA și ca noi nu trebuie să ne temem de Rusia atât timp cât suntem parteneri loiali ai Washington-ului.

Vineri, cu puțin timp înainte de întâlnirea cu omologul său german Joachim Pauk, președintele Klaus Johannis a declarat că : „Este vorba de punerea la îndoială de către Federația Rusă a principiilor și mecanismelor de asigurare a securității la nivel european, fie prin formule hard security, fie prin folosirea forței armate, cu încălcarea dreptului internațional, prin formule ale războiului hibrid, prin amenințări directe sau prin propaganda mediatică, cum am văzut recent”.

Suntem tare curioși ce va declara domnul Klaus Johannis după întrevederea cu omologul german și cum va scoate cămașa în fața americanilor. Noi considerăm că România trebuie să își vadă de propriile interese și să ia măsurile cele mai drastice, pentru a nu fi prinși de către ruși (scuzați expresia) cu chiloții în vine! Ca fapt divers, puteți să vedeti cine au fost semnatarii acordului de la Minsk din 1997, atunci când Ucraina a renunțat la focoasele nucleare de pe teritoriul său.

Va spunem noi dacă ați uitat! Ucrainei i se garanta pacea și integritatea teritoriala de către Rusia, Franța, Germania și SUA. Ce s-a întâmplat cu Ucraina? Stiți și dumneaoastră.. Apoi poporul ucrainian a votat în unanimitate că dorește să devină memebru aliat al NATO și asemeni Ucrainei, a fost și Georgia. Nu au fost primite în NATO datorită insistenței frenetice a lui Putin, care s-a prezentat la București neinvitat și a făcut amenințări dure, pentru ca aceste două țări să nu fie acceptate în NATO.

y

Vă mai aduceți aminte ce s-a întâmplat ? A invadat Georgia și s-a oprit la intrarea în capitala Georgiei doar când SUA a somat că va distruge toata armata invadatoare. Nu a trecut mult până când a invadat sudul Ucrainei, ne referim la peninsula CRIMEEA și apoi estul Ucrainei, Donbass si Lugansk.

Rusia ataca numai când este sigură de victorie rapidă… Acum apelează la Bulgaria și Germania ca să nu ne întărim apărarea navală și terestră. CARE ESTE SCOPUL? Noi credem că țelul lor este invazia!Deocamdată totul nu este altceva decât un joc de șah pe harta geopolitică a Europei cu scopul final de refacere a zonelor de influență a defunctului URSS, cu mize energetice de neimaginat.

În acest context, România joacă totul ! Dezmembrarea teritorială și dispariția de pe harta Europei sau devenirea unei puteri regionale demne de luat în calcul. Planul genial este de a forma de la Marea Baltică la Marea Neagră a unui culoar de securitate, adică consolidarea unor țări democratice puternice formate din Țările baltice, Polonia, România, Moldova, Ucraina și eventual Bulgaria.

Asta în cazul în care și Bulgaria dorește să ni se alăture sau daca nu cumva are alte planuri să facă o alianță cu Grecia și să se plimbe cu  vaporul rusesc plin de rusoaice venite să contribuie la creșterea natalitaăți Rusiei cu cod genetic bulgăresc. Sau poate că dorește să redevină parte a Turciei, așa cum a fost de altfel timp de 500 de ani.

pact

Noi credem că Turcia are tot dreptul ăa revendice teritoriile Bulgariei și să facem granița comună cu noua Uniune est Europeană. Și chiar de ce nu o Uniune Est Europeana împreună cu Turcia. Noi românii ne-am înțeles bine cu Turcia, până când Rusia țaristă ne-a împins în război contra aliaților noștrii cu care am împărțit totul și la bine și la greu.

În aceste condiții în care Rusia a început să șchioapete serios din punct de vedere economic, Vladimir Putin declara că ar fi pregătit să coopereze cu SUA, însă să nu se amestece în afacerile Rusiei!… Apreciem dorința dumnealui de cooperare, dar toate acestea vor fi posibile doar când va elibera Ucraina și va respecta pactul de la MINSK din 1997. Însă probabil domnia sa se gândește la o anumită negociere cu privire la România, asta s-o zicem așa, ca totul se cam schimba în Europa așa zis Unită.

În acest moment ne gândim serios că vizita președintelui german în România nu se justifică în vreun anume sens, deoarece ni se pare destul de curios că vine până în România să se convingă de faptul că înca România se confruntă cu corupție la nivel înalt și să laude DNA?.Doar atât?…

În condiții normale, vizita unui președinte este însoțită de o suită de oameni de afaceri și specialiști în anume domenii. Președintele German cu cine a venit, că nu a scris nimeni din presă? Să nu vă mirați, dar a vemit însoțit doar de doamna Daniela care nici nu îi era soție!.Credem că cei doi președinți au discutat ceva foarte serios!… Dar nu am descoperit decât informații care se referă la DNA, la Sibiu, a cântat in biserica, că deh, Domnia sa este pastor asemeni lui Laslo Tokes, a ascultat corul bisericii și ….mai ceee?…Atâta deranj pentru ca să îi atragă atenţia că în România trăiesc şi alte minorităţi nationale care…. bla, bla, blaaaa?  Ni se pare ciudat…

4

Însă din dorința de a găsi ceva care să ne atragă atentia, vrem să facem public ceva deosebit care ne-a atras atenția în mod deosebit!

În ultimile 6 luni relațiile ruso-germane s-au amplificat, s-au făcut vizite importante în care s-au stabilit chiar și înțelegeri și acorduri, bineînțeles publicate nu așa nepublicate, ca la noi în România.

Iar daca mai subliniem și faptul că Germania și Franța aproape că au fost de acord cu faptul că Ucraina să accepte invazia din Crimeea, începem să credem că Acordul de la MINSK nu este decât o cacealma politico-economică în care cei mari și puternici nu fac altceva decât să obțină avantaje economice în detrimentul Ucrainei.

Atunci, de ce să credem noi în medalia acordata domnului Joachim Pauck de către președintele ales al României?… Oare o fi venit domnia sa cu intenții bune vis-a-vis de poporul român?…Începem să credem că, acum când destramărea „Europei Unite” bate la ușă, fiecare membru încearcă în mod firesc si normal să își protejeze națiunea sa și de ce nu chiar să atragă avantaje în favoarea națiunii sale.

În aceste condiții România pe ce poziție se află? Este amenințată de către Rusia în absolut toate formele, începând cu dezmembrarea teritorială și împărțirea teritoriului național între Rusia și Ungaria,până la distrugerea națiunii române ori lansarea vreunui atac nuclear!…Singurii vizati suntem doar noi și Polonia, doar pentru simpul fapt că dorim să ne apărăm viitorul, independența și propria existență?Nu vi se pare că este chiar ciudat ?

Put

Singurii care nu au făcut jocurile celor implicați în aceste, să le zicem „tendințe mediatice” ale Rusiei, Germaniei, Franței, ar fi doar USA. Marea Britanie nu zice nimic cu excepția Brexit-ului din data de 23 iunie 2016. Uitându-ne pe harta Europei observăm că Rusia și-a făcut lobby în Grecia, Bulgaria, Ungaria și mai nou și oficial…îin Germania. Adica în jurul nostru n mai avem de partea noastra decat Marea Neagra…..

Să continuăm cu cele întâmplate între timp și ce declarații s-au mai facut între timp…

Nikolai Petrusev, secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova a afirmat că mobilizarea trupelor NATO în apropierea granițelor Rusiei înrăutățește situația mondială.

Oficialul rus notifică reacțtia NATO ca fiind plină de frenezie, pe când acțiunile rusești sunt reacții normale și firești la faptul că țări membre NATO ar invoca o așa zisă invazie rusească… Apoi trebuie să arătăm publicului că Vladimir Putin amenință din nou și declara Agenției Tass în 20 iunie 2016 că este îngrijorat de faptul că în urma confruntării dintre Rusia si SUA, „LUMEA ESTE TÂRÂTĂ ÎNTR-O NOUĂ DIMENSIUNE”.

Trebuie să recunoaștem că deocamdată nici noi nu înțelegem la ce se referă domnia sa, însă promitem că vom încerca să deslușim sensul afirmațiilor sale. Bineînțeles că este vorba despre o acțiune strategico-militară a Rusiei, prin care se dorește să iasă în avantajul lor. Dar, iată că am și găsit ce urma să zică: sistemul american de apărare antirachetă în Europa are potenţialul de fi transformat într-un sistem ofensiv şi poate fi utilizat împotriva Federaţiei Ruse”.

e

Ei bine, acum începe să se recontureze ceva ce noi știm deja referitor la apărarea României împotriva unei invazii rusești. Da, așa este!… Asta se vorbește la nivelul cel mai înalt posibil din punct de vedere politic. Nu noi spunem asta ci chiar ei!…Noi v-am mai spus că rușii nu riscă aiurea și nu atacă dacă nu au certitudinea de a avea succesul garantat! Iar într-o „Europă Unită” în care absolut toți vecinii sunt ușor de speriat și de manipulat, noi ce să facem?…

Să ne predăm așa pur și simplu? CATEGORIC NU!…

 

Preşedintele Vladimir Putin a mai declarat că SUA şi statele aliate s-au folosit de criza din Ucraina pentru a „justifica existenţa Blocului Nord-Atlantic. Au nevoie de un adversar extern, un inamic extern, în caz contrar care este scopul acestei organizaţii? Nu mai există nici Pactul de la Varşovia, nici Uniunea Sovietică, deci împotriva cui îi este îndreptată?

În momentul în care voi rușilor, atacați țări precum Ucraina și Georgia și amenințați cu distrugeri nucleare alte țări precum Polonia și România, ce doriți să facem să vă primim cu flori și cu parade? Voi jucați în continuare rolul copilului prost căruia i s-au luat jucăriile și care nu recunoaște că a bătut copii vecinilor !Nu se poate așa ceva !…

Vreți să vă amintim ce ați discutat cu Victor Orban la Budapesta? Că le-ați promis că veți împărți România între Rusia și Ungaria? Sau vreți să vă mai aducem aminte încă o dată că nu respectați acordul internațional de la Minsk? Să vă mai aducem aminte că în Crimeea nu vă aflați în vacanță și nici în excursie?… SUNTEȚI  INVADATORI !

RUS

 Din cauza dumneavoastră au murit mii de oameni nevinovați. Nu mai faceți pe “ni znaiu” cu noi, că nu sunteți deloc credibil ! NATO nu a invadat niciun metru pătrat de pământ rusesc!În acest moment sunteti niste CRIMINALI !…Aveți pământ suficient, însă nu știți ce să faceți cu el sau nu vreți să-l munciți !

Am învățat de la strămoșii noștrii să nu cedăm fără luptă, de fiecare dată când cădem, trebuie să nu cedăm și să ne ridicăm din nou și să luptăm…pentru că numai așa poți câștiga. Nu avem decât o singură șansă!

Americanii spun”never give up, stand up and fight”!…Priviți, un exemplu de voință, Germania și Japonia care au reînviat din propria cenușă precum pasărea Phoenix!…Dacă ei au putut, atunci și noi vom reuși!Dacă vreţi cu adevărat, reuşiţi !…

Dar să vedem ce spune comandantul Forţelor NATO din Europa „NATO este în prezent incapabil să apere ţările baltice în cazul unei invazii a forţelor ruseşti. Este adevărat că Rusia ar putea să cucerească mai repede ţările baltice decât putem noi ajunge pentru a le apăra”, a declarat generalul Ben Hodges.

Ei bine stimaţi concetăţeni europeni!… Noi cei de la redacţia ziarului „CRITERIUL NATIONAL” credem ce spune generalul Ben Hodges, chiar credem… Aşa este! Ruşii sunt foarte mulţi, sunt nebuni, proşti, înfometaţi şi plini de ură… Ei sunt realmente îndoctrinaţi în ideea faptului că europenii sunt vinovaţi pentru sărăcia şi foametea lor!

Poate nu ştiaţi… de curând Putin a promis o mărire de salariu minim pe economia naţională la suma de …. 100 de dolari ! Nici măcar euro. Da, aşa este, suntem siguri că Vladimir Putin face aceeaşi greşeală ca şi Ceauşescu când a promis românilor creşterea salarială cu 100 de lei. Ce a păţit Ceauşescu şi alţi dictatori nu vrem să vă amintim. De obicei acest aspect apare înaintea căderii de la putere.

Vladimir Putin încearcă să pregatească o cucerire ca să îşi justifice greşelile personale de management. Am aflat de la cineva care tocmai s-a întors din Rusia, că oamenii simpli îl injură la tot pasul, iar alţii fac glume pe seama sa !Că vezi Doamne ce fel de om este asta daca se crede veşnic tânăr şi nu acceptă faptul că a îmbătrânit.

p

Vladimir Putin este un şef de stat care se doreşte a fi puternic şi care se pozează călare pe cal, făcând scufundări şi găsind amfore întregi şi nevătămate, face poze jucând hockey pe gheaţă, sau este îmbrăcat în costum de judo. În ciuda faptului că îi place şah-ul, nu l-am văzut în nicio poză cu Kasparov. Fiind cel mai deştept om din Rusia, vă daţi seama că îl bate şi pe Kasparov la şah…

Ne-am documentat despre viaţa lui Vladimir Putin, cu scopul de a înţelege cum gândeşte, cum reacţionează şi cât de inteligent este… Ei bine, noi chiar credem că este foarte inteligent, este un foarte bun om politic, suficient de agresiv în exprimare, încât să credem că poate fi în stare şi de ceea ce spune. Credem că nu este mai bun la şah decât Kasparov ! Ştim că este şi deştept, nu numai inteligent, doar a fost şeful KGB la Berlin, vorbeşte fluent mai multe limbi străine şi trage foarte bine cu pistolul.

Totuşi, dacă Rusia ar fi fost membră a Uniunii Europene, stăm şi ne întrebăm ce ar fi facut atunci Putin, din postura de preşedinte al Uniunii Europene, când i-ar fi venit rândul la guvernarea de 6 luni…Să vă spunem de ce ne punem această întrebare, pentru simplul motiv că este un bun strateg şi cu siguranţă un bun manager!…

Apropo, ca veni vorba de bun manager şi bun strateg, nu acelasi lucru îl putem spune despre preşedintele României! Klaus Iohannis este un bun manager, daa nu poate fi un bun strateg. În schimb un bun strateg este Traian Băsescu, care are un caracter similar cu cel al lui Putin.

Personal noi nu vrem în acest moemnt sa îl pieptănăm pe Vladimir Putin, iar asta să ne credeţi pe cuvânt!… Vă putem da chiar două motive, nu unul. Primul ar fi că este chel şi nu ai cum să-l piepteni, iar cel de-al doilea ar fi că noi v-am făcut o scurtă caracterizare din informaţiile găsite în presa internaţională, cu scopul de a vă determina să vă gândiţi cu toţii  la Vladimir Putin! El este omul în jurul căruia, întreaga Europa se învârte, ţări precum Ungaria, Grecia, Bulgaria, Germania şi Franţa au devenit satelitii Moscovei!…

Europa este deja destrămată, pentru ca oamenii decidenţi ai ţărilor menţionate sunt manipulaţi de către Putin. Pentru a crede ce spunem, v-am prezentat „subiectul PUTIN”, nu pentru că vrem să intrăm în simpatia lui… Ştim că ne citeşte şi cunoaştem că ne admira şi că datorită nouă a descoperit chiar în jurul său oameni care nu-i făceau cinste să îi stea aproape. Ştim că a îndepărtat proştii din jurul său, pe care i-au introdus serviciile.

Avem curajul să punem pariu că dacă am fi fost faţă în faţă cu Putin, am fi reuşit să-i demonstrăm că România nu îi este duşman şi nu va dori niciodată să invadeze Rusia!Suntem siguri că va râde cu gura până la urechi când va citi aceste rânduri!Însă noi, ca cetăţeni români suntem datori să ne apărăm ţara şi neamul, cu bune şi cu rele, iar din acest punct de vedere îi acordăm toată atenţia şi îi spunem că în viitorul nu prea îndepărtat, România va exploata în Marea Neagră petrol şi gaze, iar americanii vor deveni cei mai buni parteneri ecomonici şi militari ai Rusiei.

Dar, pentru toate acestea trebuie să faceţi voi ruşii, primul pas în direcţia”refacerii încrederii reciproce”, iar asta chiar înainte de Summit-ul de la Varşovia.

xx

Uitaţi Domnule Putin, vă dăm o idee extraordinară! Părăsiţi TRANSNISTRIA de bună voie, lăsaţi-vă militarii să meargă înapoi acasă în Rusia, tehnica de război existentă faceţi-o cadou Republicii Moldova ca semn de prietenie şi apoi retrageţi-vă din Crimeea, cu condiţia ca această zonă să aleagă dacă doreşte să fie cu Ucraina sau să fie ţară independentă, dar sub protectorat rusesc până când va avea propria armată!

Estul Ucrainei unde sunt neînţelegeri inter-etnice să fie teritoriu ucrainean, dar sub control OSCE, iar în cadrul acestui contingent să facă parte şi Rusia. Astfel aţi putea opri cu adevărat cursa înarmărilor din Europa de est, iar ca efect imediat s-ar putea debloca embargourile impuse Rusiei şi aţi recâştiga încrederea Europei şi NATO.

Apoi în semn de refacere a prieteniei dintre România, Ucraina şi Rusia vom pregăti la Bucureşti evenimentul semnatar al viitorul acord, ocazie cu care recunoaşteţi oficial şi Unirea Moldovei cu România.

Apoi ca să ne înţelegem şi mai clar, să faceţi o cerere de aderare la NATO şi împreuna cu NATO să facem pace în Siria. La acordul de la Bucureşti ar merita să facă parte alături de  Rusia, Ucraina, Moldova, Turcia, SUA şi  Marea Britanie. Ca oamenii politici cu notorietate internaţională, Jean Klaus Juncker, Prinţul Charles şi preşedinţii ţărilor deja enumerate.

Daca veţi considera că ideea noastră este bună, vă rugăm să faceţi propunerea către domnul Klaus Iohannis cu o zi înainte de Summit-ul NATO.

xxx

Numai aşa vă puteţi „spăla păcatele” şi puteţi să vă reabilitaţi în ochii opiniei publice! Nu de alta, dar situaţia e similară cu aceea de după desfiinţarea fostei Securităţi a lui Ceauşescu,atunci când statul român dirijat de oameni trimişi de la Kremlin a avut înţelepciunea de a-i concedia pe vechii agenţi ai serviciilor de informaţii, iar noul spionaj românesc a încetat să-şi mai pună obiective la scară mondială.

Sunt celebre acele relatări pe tema scandalului diplomatic ruso-român, atunci când agenţiile internaţionale de ştiri scriau că relaţiile reci ale României cu Rusia au devenit mai tensionate din motive cunoscute, pe care le-am tot amintit.

Iar dacă tot am ajuns la acest punct, trebuie să facem uitate acele îngrijorări ruseşti faţă de decizia României de a găzdui interceptoare de rachete în cadrul scutului american în Europa, proiectat să prevină eventuale ameninţări din partea Iranului. Autorităţile române şi americane vor da asigurări repetate Rusiei că sistemul este unul pur defensiv.

7

Acestea fiind spuse, cerem tuturor cititorilor nostri sa dea „like” pe Facebook si Twitter,  în semn de apreciere vis-a-vis de ziarul nostru care şi-a făcut datoria să informeze cât mai aproape de adevăr opinia publică naţională şi internaţională.

Ne luăm rămas bun şi vă promitem ca vom reveni şi cu alte amănunte incendiare în ediţiile viitoare ale acestei platorme de new-media, pe care-l citiţi din ce în ce mai mulţi şi care este cu siguranţă pe masa tuturor preşedintilor de stat care se respectă.

În încheiere vă dorim o lectură plăcută și să nu uitați că noi vom fi mereu alături de cititorii noștrii și promitem că vom face tot ce este posibil pentru a fi bine informați în orice moment. Vă dorim o săptămână plăcută în continuare !Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa foto : www.google.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu