Criteriul National

Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe criza din Ucraina în ciuda opoziției din partea Moscovei și a Chinei: SUA acuză Rusia că dorește să trimită peste 30.000 de soldați în Belarus – International

Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe criza din Ucraina în ciuda opoziției din partea Moscovei și a Chinei: SUA acuză Rusia că dorește să trimită peste 30.000 de soldați în Belarus – International
ianuarie 31
19:23 2022

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat luni, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, că Rusia că dorește să trimită „până la începutul lunii februarie peste 30.000 de soldați” în Belarus, lângă Ucraina, relatează AFP.

„Avem dovezi că Rusia intenționează să-și mărească prezența militară la peste 30.000” în Belarus, lângă granița cu Ucraina „până la începutul lunii februarie”, a spus ea. Vor fi „la mai puțin de două ore la nord de Kiev”, a spus ea, spunând că astăzi Rusia a desfășurat 5.000 de soldați în Belarus, inclusiv forțe speciale, rachete și baterii antiaeriene.

De altfel și ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a spus luni că vede semne conform cărora Rusia îşi va spori prezenţa militară viitoare în Belarus.

”’Avem cunoştinţă de exerciţiile planificate ale trupelor ruse şi belaruse în februarie (…) Observăm chiar nişte tendinţe care ar putea indica faptul că ne vom confrunta cu o prezenţă militară sporită în Belarus în viitor”, a afirmat ministrul Zbigniew Rau, aflat într-o vizită în Estonia.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a mulțumit Chinei – care s-a opus – și celor trei țări care s-au abținut de la votul pentru organizarea reuniunii Consiliului de Securitate.

El a spus că „desfășurarea de trupe pe propriul nostru teritoriu” nu înseamnă că va exista un „act de agresiune” și că nu este nevoie de „isterie”.

„Nu există nicio dovadă” că o astfel de acțiune va avea loc, a spus el, adăugând că Rusia a negat în repetate rânduri că va invada Ucraina.

Nebenzya a pus la îndoială cifra de 100.000 de soldați pe care țările occidentale o citează ca fiind la granițele Ucrainei, potrivit The Guardian.

Rusia a fost acuzată de la sfârșitul anului 2021 că a masat până la 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, în pregătirea unui atac.

Moscova neagă orice proiect în această direcție, cerând în același timp garanții scrise pentru securitatea sa, inclusiv respingerea aderării Ucrainei la NATO și încetarea întăririi militare a Alianței Atlantice în Est.

Această solicitare cheie a fost respinsă de Statele Unite și NATO.


Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul