Criteriul National

Reuters: Nici noul guvern german nu vrea ca NATO să furnizeze arme Ucrainei / Poziția Berlinului față de eventualele sancțiuni asupra Nord Stream 2 – International

Reuters: Nici noul guvern german nu vrea ca NATO să furnizeze arme Ucrainei / Poziția Berlinului față de eventualele sancțiuni asupra Nord Stream 2 – International
decembrie 14
17:13 2021
Guvernul german nu dorește ca eventualele sancțiuni impuse asupra Rusiei de Occident să se concentreze în jurul gazoductului Nord Stream 2 întrucât Gazprom folosește și alte conducte pentru a alimenta cu gaze naturale Europa, a declarat marți o sursă din cadrul executivului de la Berlin pentru Reuters.

Statele occidentale au amenințat Rusia cu impunerea unor sancțiuni economice dure în cazul în care aceasta va invada Ucraina.

Sursa din cadrul guvernului german le-a relatat jurnaliștilor de la Reuters că Berlinul dorește ca Rusia să explice masarea de trupe la granița ucraineană însă că este de părere că livrările de arme către Ucraina nu reprezintă o soluție.

Aceeași sursă afirmă că executivul condus de Olaf Scholz consideră că reducerea tensiunilor poate fi obținută prin negocieri în așa-numitul format Normandia între Germania, Franța, Rusia și Ucraina.

Ucraina acuză Germania de blocarea livrărilor de armament către Kiev

Oleksii Reznikov, noul ministru ucrainean al apărării, a acuzat luni Germania de blocarea livrărilor de arme către Kiev prin NATO, în pofida avertismentelor americane privind iminența unei invazii rusești.

„Ei încă construiesc gazoductul Nord Stream 2 și în același timp ne blochează armele defensive. Este foarte nedrept”, a declarat Reznikov.

Reznikov le-a declarat jurnaliștilor de la Financial Times că Germania și-a folosit luna trecută dreptul de veto pentru a împiedica Ucraina să achiziționeze mai multe arme anti-drone și sisteme anti-lunetiști de la agenția NATO responsabilă de livrările de echipament militar.

Reznikov afirmă că, dat fiind dreptul de veto exprimat de Germania – o poziție asumată de guvernul Angelei Merkel -, Kievul va încerca să cumpere armament prin acorduri bilaterale încheiate cu unii aliați precum Statele Unite, Marea Britanie, Lituania și Franța.

Poziția noului cabinet de la Berlin, condus de social-democratul Olaf Scholz, asupra subiectului nu este deocamdată clară.

Ministerul german al economiei, responsabil de aprobarea sau respingerea exporturilor de armament, a refuzat să ofere comentarii pentru jurnaliștii de la FT, la fel ca și cancelaria germană.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul