Criteriul National

Revista presei externe despre evenimentele politice ambigue din România

Revista presei externe despre evenimentele politice ambigue din România
iunie 16
23:02 2017

Despre calcule şi scenarii politice se scrie în  presa externă care urmăreşte actualitatea din România, cu accent pe criza politică fără precedent de la Bucureşti.

ziare_internationale

Ziarele și agențiile de presă străină tratează pe larg criza politică de la București. Ele au sesizat faptul că guvernul care a condus una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din UE, urmează să fie demis de propriul partid prin… procedeul „democratic” al moțiunii de cenzură.

Bloomberg arată că această criză „se adânceşte în timp ce premierul este în conflict cu partidul”. Jurnaliştii comentează că „la mai puţin de şase luni de la desemnarea sa, premierul Sorin Grindeanu a pierdut susţinerea propriului partid după ce liderul acestuia, Liviu Dragnea, a spus că este dezamăgit de rezultatele guvernului.Domnul Grindeanu a spus că îşi va da demisia doar după ce preşedintele Klaus Iohannis aprobă un înlocuitor din partidul său”, PSD.

Liberation titrează „România: guvernul demisionează, premierul este izolat” şi precizează – citez – că „in vreme ce executivul social-democrat român este susţinut de opinia publică, în special pentru rezultatele din domeniul economiei, liderul partidului aflat la putere doreşte sa-l dea jos pe şeful guvernului, care ar fi căpătat prea multă importanţă şi independenţă de când este în funcţie”.

La Libre Belgique aminteşte că PSD a decis să depună o moţiune de cenzură la adresa guvernului, cel mai probabil aceasta urmând să fie supusă votului miercuri. Iar publicaţia France Soir comentează că „social-democraţii aflaţi la putere în România l-au abandonat pe prim-ministrul Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze, cu riscul unei noi crize politice la patru luni după manifestaţii fără precedent împotriva corupţiei”.

Associated Press anunţă că PSD a votat pentru introducerea unei moţiuni de cenzură împotriva propriului Guvern, după ce i-a retras susţinerea premierului Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze. Materialul celor de la Associated Press a fost preluat, printre alţii, de către Fox News, care  îl citează pe Sorin Grindeanu, potrivit căruia „disputa este motivată politic.”

Situaţia din România este urmărită şi de presa din Franţa. Agenţia France-Presse citează analişti potrivit cărora Sorin Grindeanu a devenit indezirabil din cauza „disciplinei insuficiente”. „Revolta” lui Grindeanu, anterior „docil”, “sugerează că motivele acestei dezavuări sunt în altă parte”, a scris AFP.

Libération notează că, „în condiţiile în care Executivul social-democrat român este susţinut de opinia publică, în special pentru rezultatele pe plan economic, liderul partidului de la putere vrea să îl elimine pe şeful Guvernului, care ar fi luat prea multă anvergură şi (ar fi obţinut – n.r.) prea multă independenţă de când este în funcţie”.

2

Sursa foto www.rfi.roeconomiaonline.ro

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro