Criteriul National

Revoltător! Florăreasă luată la pumni şi înjurături în plină stradă – zeci de martori pasivi, poliţia vigilentă ca o trupă de balet

Revoltător! Florăreasă luată la pumni şi înjurături în plină stradă – zeci de martori pasivi, poliţia vigilentă ca o trupă de balet
februarie 28
21:38 2016

 

articol

Piaţa agroalimentară de la Murfatlar probabil că este foarte importantă şi pentru oraşul Constanţa deoarece majoritatea comercianților sosiţi aici duminică de dimineata sunt ţărani din zona comunei cu marfă de foarte bună calitate. Astăzi 28.02.2016 de dimineaţă am decis să merg împreună cu părinţii mei la această piaţă, convins că va fi o plimbare plăcută şi că mă voi deconecta de săptămâna puţin agitată petrecută în oraş.

Am ajuns la piaţă in jurul orei 7:30 AM şi am parcat în apropiere. Am coborât din maşină nerăbdător să respir aer curat de ţară şi să văd mărfurile prezentate dar în primele secunde aud foarte clar: ,,Ia-ţi mă bagajele de aici băg_-mi-aş p_la-n mă-t_!” Mă îndrept către domnul care tocmai rostise aceste cuvinte, era în spatele unei camionete albe cu uşile deschise, cu marfă (legume) înăuntru şi îl întreb cum îşi permite să vorbească aşa cu o femeie. Nu primesc nici un fel de replică, încerc să văd dacă femeia din apropiere şi căreia i se adresase este în regulă şi o văd cum plângea și îşi aduna lăzile cu ghivece de flori. O întreb ce s-a întâmplat, înțeleg repede că respectivul nu doar că ocupa cu mașina lui aproape 6 metri din trotuarul unde comercianţii își expuneau marfa în apropierea pieţei, acum vroia şi spaţiul florăresei pentru a-şi întinde marfa. Femeia îşi aduna lăzile încercând să elibereze o parte din locul dânsei într-un plânset. Îmi spune printre suspine că nu doar injurii a primit ci şi câţiva pumni în spate şi în cap. Am rămas înmărmurit câteva secunde apoi am întrebat cu glas tare cine a fost martorul violenţei. O doamnă şi o domnişoară au răspuns afirmativ şi apoi am sunat imediat la 112. Legătura a fost făcută către ambulanţă iar discuţia a fost ascultată în paralel de poliţie. Nu am interacţionat deloc aproape cu agresorul asteptând echipajul de poliţie. Aceştia au întârziat şi agresorul împreună cu un coleg s-au urcat în camioneta albă  Peugeot – CT 08 FRA – pentru a părăsi locul faptei. M-am pus în faţa maşinii împreună cu alţi doi bărbaţi şi le-am zis că nu pleacă nicăieri până nu vine poliţia. Şoferu (agresorul) a accelerat, m-a împins cu capota, cu un gest disperat am sărit în lateral, dar roata dreapta a trecut peste degetele de la piciorul meu drept si cei doi au părăsit locul în trombă.

Am sunat din nou la 112 si am anunţat că agresorul, un domn puţin supraponderal și cu ten măsliniu, a fugit de locul faptei fiind la un pas să ne accidenteze grav pe noi, cei 2-3 bărbaţi care stăteam în faţa maşinii.

Poliţia tot nu vine la faţa locului si primesc un telefon de la agentul de la poliţia naţională, dl C.S., transmitând femeii agresate să meargă la secţie să depună plângere dacă doreşte ?!?!? Secţia de poliţie Murfatlar este la 200m de piaţă. Dânsul trebuia să vină în maxim 3 minute la locul faptei, să-i pună cătuşele agresorului și să-l ia la sectie pentru a fi interogat. Dar cum poliţia este puţin mai gingaşă decât trupa de balerine, preferă sa acorde asistenţă prin telefon. Tot la insistențele mele telefonice a venit pe jos, agale, îmbrăcat civil, cu mâinile în buzunar şi o agendă la subraţ un domn agent de poliție C.S. de la Poliţia Naţională împreună cu un politist local după 23 de minute de la primul meu apel 112. Sosise între timp şi ambulanţa şi dna florăreasă a fost consultată. Am prezentat polițistului pe domnişoara martoră a actului violent şi am părăsit locul incidentului putin dupa ora 8, dna agresată urmând să meargă să depună o plângere, iar eu sa revin după prânz să dau o declaraţie ca martor.

Am plecat câteva ore direct la Mănăstirea Casian şi Cheile Dobrogei, pe drum a început să mi se inflameze piciorul călcat de roata maşinii şi am revenit în Constanţa în jurul orei 14:30. Am plecat din nou la Murfatlar, în drum am relatat si poliţiei rutiere cele intamplate, am depus declaraţie ca martor, i-am spus politistului că sunt total nemulţumit de reacţia dânsului la apelul meu iar dânsul părea resemnat că vinovatul nu va plăti din diferite motive (plângerea va fi retrasă, părţile se vor impăca). De la poliţie am plecat direct la spitalul judeţean, am primit un certificat medical si tratament pentru traumatismul de la picior pe care să-l prezint mâine la medicina legală pentru a primi certificat medico-legal. Spre seară am ajuns şi la IJP unde am depus o plângere împotriva şoferului agresiv (nr 5575/28.02.2016) şi am descris in detaliu în patru pagini cele întamplate.

Mâine voi merge la medicina legală pentru formalităţi şi voi aştepta apelul poliţiei pentru a fi audiat in legătură plângerea făcută.

Pur si simplu nu îmi vine să cred în ce lume trăiesc: mor oameni de frig şi foame, mai toţi intelectualii sforăie la ştiri sau lustruiesc touch-ul la mall şi habar nu au că există sediu Crucea Roșie în oraşul lor, parcuri distruse, monumente căzute, fum ca la balamuc în oras, dar nu vezi pe nimeni indignat la sedinţele publice, foarte puţini cetăţeni fac sport, dar supermarketurile sunt pline. O femeie ia pumni în cap in plină strada si plânge şi zeci de oameni întorc spatele. Nu ştiu când se vor trezi oraşul acesta şi ţara aceasta la realitate, dar ar fi bine să o facă cât mai curând. Educaţia civică ar trebui să devină o prioritate pentru reforma educatională intr-o ţară în care educaţia ar trebui să devină prioritate naţională.

11.03.2016 – după discuţii cu reprezentanţii poliţiei naţionale Murfatlar şi a poliţiei rutiere Constanţa şi în baza certificatului medico-legal obţinut aceasta săptămână, a fost reformulată plângerea împotriva agresorului – eu fiind în faţa maşinii agresorului, blocând plecarea lui, dânsul putea doar să sune la 112 şi să anunţe că este un domn în faţa maşinii lui şi nu poate pleca – punerea autovehicului în miscare cu mine pe capotă denotă evident voiţa de vătămare  – aşa că plângerea a fost reformulată - vătămare corporală şi tentativă de omor

martor, victima incident si relatare – arh Andrei Chivu

medical

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro