Criteriul National

Revoluția în comunicare a….zgomotului vorbelor

Revoluția în comunicare a….zgomotului vorbelor
martie 10
14:42 2018

zgomot

Trăim într-o lume a comunicațiilor ultra rapide și, cu toată această revoluție și tehnică, noi ca omenire nu comunicăm ce-i esențial. Nu știu cum anume se face cî rămânem cantonați în tot ceea ce înseamnă inedit sau superficial , efemer și local .

De aceea, deseori mă întreb dacă mai există în această țară oameni cviziune asupra Lumii în care trăim…
Dacă aș fi găsit răspunsul și i-aș fi identificat sau nominalizat, atunci pe ce ar trebui să ne bazam în momentul în care îndrăznim să exprimam o opinie care chiar contează?

În fiecare zi pe care Bunul Dumnezeu mi-a dăruit-o Noi, o percep ca o șansă de a ne regăso în această Simfonie creatoare mondială.Să nu credeți că folosesc sintagme sau exprimări savante, dar , de la o vreme am sesizat că destui gândesc că este prea mult și fără rost comunicarea, discuția din spațiul public, de la televizor până la platformele online, rețele de socializare etc referitoare la subiecte precum procesul de mondializare, de cel de guvernare mondială și chiar găsirea unui viitor comun, într-o lume atât de divizată.
Personal susțin ideea conform căreia, în inteligența poporului român, un om avizat, un om informat valorează cât zece.
Reamintesc că ceea ce se întâmplă în lume – IDEEA unei comunități universale condusa de un guvern mondial a fost enunțată pentru prima data în Roma antică. De atunci se caută actorii și mijloacele pentru implementarea acestui proces al mondializării, al uniformizării, mai întâi sub aspect material și, ulterior , ca o comunitate spirituală. Așadar, ca și versetul înțeleptului Solomon ” Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.”(Ecclesiastul Capitolul 1, versetul 9)
Dar, dumneavoastră chiar credeți că starea actuala dovedește că s-ar fi făcut pe acest drum pași foarte importanti , și că am fi in grafic ” .?
Cred că e deja prea mult. România, poporul român, este parte a Lumii ți , vrem nu vrem, vom trăi într-o Nouă Eră. De Noi depinde însă și cum vom trăi. Ca să fii acolo și sa contezi , trebuie să participi cu tot geniul tău creator !
Când zic -NOI- mă refer la nivelul de înțelegere, hotărâre și la acțiunile concrete ale clasei politice- forța care conduce destinele țării. Societatea umană , oriunde ar fi este condusă de o forță politică.
Dupa cum a dovedit forța politică care a guvernat România în ultima vreme, nu prea avem motive de bucurie. Dar, așteptăm cu speranț…

E vremea ca toți cei care au acces la mijloacele de informare- formatorii de opinie cât și șefii lor, să educe poporul , să-l pregatească pentru cunoașterea inteligenta a Realităților fiind singura garanție că schimbările radicale care sunt gata să se producă în lumenu ne vor acoperi.

Concluzia e clară ți nu lasă loc niciunei interpretări.
Să nu ajungem să doborâm recordul mondial la proba de ” Vorbe goale „. Majoritatea celor care prind un microfon în spațiul public se ceartă pentru vorbe.
Vorbesc – oamenii de partid și de stat – într-o veselie generală, sperând că așa vor acoperi toate câte ne lipsesc !
Cum să nu ne întristăm când vedem atâtea „minuni” prezentate ca proiecte ?
Cei care sunt plătiâi din bani publici ca să rezolve problemele de interes general, ne servesc „VORBE” , chiar în limbi străine , iar câte unul ” aruncă portocale” sperând că nu vor fi prinse de cei care sunt antrenați pentru acest „sport „.
Acest dialog al surzilor spune totul despre starea actuală și despre viitorul oamenilor României.
Cârma țării este în mainile unui „COMANDANT ” ( a se citi și CONDAMNAT) care nu poate să distingă interesele proprii de cele publice, între binele personal și binele celor mulți despre care vorbește că-i reprezintă.

Această constatare a zgomotului „vorbelor oficialilor” este una care pare să nu se oprească și pare (paradoxal) una pe deplin neîncapatoare pentru a comunica realizarea „bunăstării generale”. De aceea, propun să fie rapid înlocuite cu exprimarea prin INTERJECȚII, interjecția fiind, fără îndoială, singura care exprimă SUBLIMUL în limba română.

Sursa foto : Sanatate si Viata

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 10 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu