Criteriul National

Revoluția în comunicare a….zgomotului vorbelor

Revoluția în comunicare a….zgomotului vorbelor
martie 10
14:42 2018

zgomot

Trăim într-o lume a comunicațiilor ultra rapide și, cu toată această revoluție și tehnică, noi ca omenire nu comunicăm ce-i esențial. Nu știu cum anume se face cî rămânem cantonați în tot ceea ce înseamnă inedit sau superficial , efemer și local .

De aceea, deseori mă întreb dacă mai există în această țară oameni cviziune asupra Lumii în care trăim…
Dacă aș fi găsit răspunsul și i-aș fi identificat sau nominalizat, atunci pe ce ar trebui să ne bazam în momentul în care îndrăznim să exprimam o opinie care chiar contează?

În fiecare zi pe care Bunul Dumnezeu mi-a dăruit-o Noi, o percep ca o șansă de a ne regăso în această Simfonie creatoare mondială.Să nu credeți că folosesc sintagme sau exprimări savante, dar , de la o vreme am sesizat că destui gândesc că este prea mult și fără rost comunicarea, discuția din spațiul public, de la televizor până la platformele online, rețele de socializare etc referitoare la subiecte precum procesul de mondializare, de cel de guvernare mondială și chiar găsirea unui viitor comun, într-o lume atât de divizată.
Personal susțin ideea conform căreia, în inteligența poporului român, un om avizat, un om informat valorează cât zece.
Reamintesc că ceea ce se întâmplă în lume – IDEEA unei comunități universale condusa de un guvern mondial a fost enunțată pentru prima data în Roma antică. De atunci se caută actorii și mijloacele pentru implementarea acestui proces al mondializării, al uniformizării, mai întâi sub aspect material și, ulterior , ca o comunitate spirituală. Așadar, ca și versetul înțeleptului Solomon ” Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.”(Ecclesiastul Capitolul 1, versetul 9)
Dar, dumneavoastră chiar credeți că starea actuala dovedește că s-ar fi făcut pe acest drum pași foarte importanti , și că am fi in grafic ” .?
Cred că e deja prea mult. România, poporul român, este parte a Lumii ți , vrem nu vrem, vom trăi într-o Nouă Eră. De Noi depinde însă și cum vom trăi. Ca să fii acolo și sa contezi , trebuie să participi cu tot geniul tău creator !
Când zic -NOI- mă refer la nivelul de înțelegere, hotărâre și la acțiunile concrete ale clasei politice- forța care conduce destinele țării. Societatea umană , oriunde ar fi este condusă de o forță politică.
Dupa cum a dovedit forța politică care a guvernat România în ultima vreme, nu prea avem motive de bucurie. Dar, așteptăm cu speranț…

E vremea ca toți cei care au acces la mijloacele de informare- formatorii de opinie cât și șefii lor, să educe poporul , să-l pregatească pentru cunoașterea inteligenta a Realităților fiind singura garanție că schimbările radicale care sunt gata să se producă în lumenu ne vor acoperi.

Concluzia e clară ți nu lasă loc niciunei interpretări.
Să nu ajungem să doborâm recordul mondial la proba de ” Vorbe goale „. Majoritatea celor care prind un microfon în spațiul public se ceartă pentru vorbe.
Vorbesc – oamenii de partid și de stat – într-o veselie generală, sperând că așa vor acoperi toate câte ne lipsesc !
Cum să nu ne întristăm când vedem atâtea „minuni” prezentate ca proiecte ?
Cei care sunt plătiâi din bani publici ca să rezolve problemele de interes general, ne servesc „VORBE” , chiar în limbi străine , iar câte unul ” aruncă portocale” sperând că nu vor fi prinse de cei care sunt antrenați pentru acest „sport „.
Acest dialog al surzilor spune totul despre starea actuală și despre viitorul oamenilor României.
Cârma țării este în mainile unui „COMANDANT ” ( a se citi și CONDAMNAT) care nu poate să distingă interesele proprii de cele publice, între binele personal și binele celor mulți despre care vorbește că-i reprezintă.

Această constatare a zgomotului „vorbelor oficialilor” este una care pare să nu se oprească și pare (paradoxal) una pe deplin neîncapatoare pentru a comunica realizarea „bunăstării generale”. De aceea, propun să fie rapid înlocuite cu exprimarea prin INTERJECȚII, interjecția fiind, fără îndoială, singura care exprimă SUBLIMUL în limba română.

Sursa foto : Sanatate si Viata

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 10 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu