Criteriul National

REVOLUTIONAR! Ghiozdanul zburător va apare de anul viitor!

iunie 26
11:44 2015

 

 „Rucsacul zburator”, dezvoltat de compania Martin Aircraft Company este vazut ca un mare pas inainte!

Martin Aircraft 

O companie din Noua Zeelanda a primit toate aprobarile pentru primul jetpack comercial, un aparat de zbor care arata, de fapt, ca un minielicopter. Rucsacul zburator poate sta in aer 30 de minute si se poate deplasa pe o distanta de pana la 30 de minute.

Ghiozdanul zburător a fost dezvoltat în ultimii 35 de ani şi are un motor de 200 de cai putere, V4 cu benzină, care asigură până la 30 de minute de zbor. Aeronava originală poate susţine un om de 120 de kilograme în zbor. Viteza maximă este de 80 de kilometri pe oră, iar altitudinea maximă este de 1.000 de metri, ceea ce pare înfiorător

Construit in scop recreational (pentru parcuri de distractii), Martin Jetpack a devenit foarte repede interesant si pentru cei care si-ar putea permite un asemenea aparat de zbor. Testele desfasurate de autoritatea aeronautica din tara de la Antipozi au fost efectuate cu un manechin precum cele folosite in industria auto la testele noilor modele de masini.

Rucsacul zburator a fost dezvoltat de inventatorul Glen Martin, inspirat de serialele de televiziune „Thunderbirds”  si „Lost In Space”. Pretul acestuia nu este unul foarte prietenos, totusi: intre 150.000 si 250.000 de dolari.

Prototipul a fost demonstrat la Paris, folosind un Oculus Rift, pentru ca spectatorii să poată trăi, virtual, experienţa zborului. Şefii Martin Aircraft spun că rucsacul nu e făcut pentru cei cu bani care vor să se distreze, deşi sigur va fi folosit în aceste scopuri. Ghiozdanul ar putea fi folosit şi de echipele de salvare pentru a găsi oameni pierduţi, dar şi de poliţie sau pompieri.

Impresionanta demonstratie si testele realizate va sunt relevate in clipul de mai jos :

Sursa foto@ video : http://www.martinjetpack.com/

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo