Criteriul National

REVOLUTIONAR! Ghiozdanul zburător va apare de anul viitor!

iunie 26
11:44 2015

 

 „Rucsacul zburator”, dezvoltat de compania Martin Aircraft Company este vazut ca un mare pas inainte!

Martin Aircraft 

O companie din Noua Zeelanda a primit toate aprobarile pentru primul jetpack comercial, un aparat de zbor care arata, de fapt, ca un minielicopter. Rucsacul zburator poate sta in aer 30 de minute si se poate deplasa pe o distanta de pana la 30 de minute.

Ghiozdanul zburător a fost dezvoltat în ultimii 35 de ani şi are un motor de 200 de cai putere, V4 cu benzină, care asigură până la 30 de minute de zbor. Aeronava originală poate susţine un om de 120 de kilograme în zbor. Viteza maximă este de 80 de kilometri pe oră, iar altitudinea maximă este de 1.000 de metri, ceea ce pare înfiorător

Construit in scop recreational (pentru parcuri de distractii), Martin Jetpack a devenit foarte repede interesant si pentru cei care si-ar putea permite un asemenea aparat de zbor. Testele desfasurate de autoritatea aeronautica din tara de la Antipozi au fost efectuate cu un manechin precum cele folosite in industria auto la testele noilor modele de masini.

Rucsacul zburator a fost dezvoltat de inventatorul Glen Martin, inspirat de serialele de televiziune „Thunderbirds”  si „Lost In Space”. Pretul acestuia nu este unul foarte prietenos, totusi: intre 150.000 si 250.000 de dolari.

Prototipul a fost demonstrat la Paris, folosind un Oculus Rift, pentru ca spectatorii să poată trăi, virtual, experienţa zborului. Şefii Martin Aircraft spun că rucsacul nu e făcut pentru cei cu bani care vor să se distreze, deşi sigur va fi folosit în aceste scopuri. Ghiozdanul ar putea fi folosit şi de echipele de salvare pentru a găsi oameni pierduţi, dar şi de poliţie sau pompieri.

Impresionanta demonstratie si testele realizate va sunt relevate in clipul de mai jos :

Sursa foto@ video : http://www.martinjetpack.com/

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo