Criteriul National

Rezultat dezastruos pentru aliații lui Merkel în alegerile din Bavaria

Rezultat dezastruos pentru aliații lui Merkel în alegerile din Bavaria
octombrie 15
19:17 2018

cover


 Conservatorii din CSU au înregistrat cel mai slab rezultat electoral din ultimii 60 de ani, pierzând majoritatea absolută din parlamentul regional. 
Potrivit rezultatelor preliminare, CSU a obținut doar 37% din voturi, Verzii ecologiști 18%, iar partidul populist Afd 10%.
 Partenerii conservatori ai Angelei Merkel din Bavaria au înregistrat cea mai proastă performanță electorală de mai bine de șase decenii. 
Acest rezultat al unui sondaj umilitor ar putea slăbi guvernul de coaliție al Germaniei.

Uniunea Socială Creștină a obținut un procent de 37,2% din voturi au arătat rezultatele preliminare, pierzând majoritatea absolută în prosperul stat sudic pe care îl avea aproape în mod constant de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. 
Sprijinul și îmcrederea în acest partid a scăzut sub 40% pentru prima dată din 1954.Markus Söder, prim-ministrul Bavariei, a etichetat ca fiind o "zi dificilă" pentru CSU, dar a spus că partidul său are un mandat clar de a forma un guvern.

Printre victorii principali se numără Partidul Verde pentru mediu, pro-imigrare, care, după cum a anticipat, aproape că și-a dublat cota electorală la 17,5% în detrimentul Partidului Social Democrat (SPD), care și-a pierdut poziția de cel de-al doilea cel mai mare partid înjumătățind la 9,7%.

Annalena Baerbock, co-liderul Verzilor, a declarat: „Astăzi, Bavaria a votat să susțină drepturile omului și omenirea”.

3670
Alternativa anti-imigrație Alternative für Deutschland, care a intrat în parlamentul național pentru prima dată după alegerile federale de anul trecut, a repetat fapta din Bavaria – o dată considerată a fi limită – și va intra pentru prima oară în parlamentul regional 10,2% din voturi.

Katrin Ebner-Steiner de la AfD a declarat suporterilor partidului jubiliar că va petrece în următorii cinci ani „reprezentând vocea voastră puternică” într-un moment în care Germania și Bavaria se aflau într-un „stat îngrozitor” în ceea ce privește migrația. „Suntem tăiați dintr-un lemn diferit de partidele de masă fără sânge”, a spus ea, promițând că „se va lupta pentru victorie nu pentru noi, ci pentru Bavaria”.

Alegătorii liberi, un partid de protest regional, este de asemenea probabil să intre în parlament, după ce a obținut un istoric de 11,6%. Liderul său, Hubert Aiwanger, a spus imediat după rezultatul că a chemat conducerea CSU să înceapă negocierile de coaliție.

Participarea la vot, la 72,5%, a fost la cel mai înalt nivel de aproape 40 de ani, datorită, în parte, timpului de clement, în parte naturii istorice a votului.

CSU, partida sora a creștin-democraților Merkel (CDU), a călătorit de zeci de ani pe un bilet de retorică populară de bere și promite să protejeze heimatul (patria), combinat cu dorința de succes economic – numit adesea „laptop și lederhosen“.

Merkel nu a reacționat la rezultate, dar secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, le-a numit „amar … dar nu surprinzător”, citând luptele guvernamentale din ultimele luni. Ea a spus că partidul se va consulta de urgență înainte de alegerile de stat din Hesse în două săptămâni. „Trebuie să abordăm problemele care ard sub unghiile oamenilor”, a adăugat ea.

La alegerile anterioare din 2013, CSU a obținut 47,7% din voturi, în comparație cu 62% la înălțimea popularității sale în 1974.

Partidul a acceptat, de altfel, poziția sa dominantă ca lider independent în Bavaria, dar baza sa de putere a început să se erodeze odată cu degradarea peisajului politic general din Germania și din alte părți ale Europei.

Cu toate acestea, slide-ul dramatic al averilor CSU a coincis cu sosirea a aproximativ 1 milion de refugiați în Germania în vara anului 2015 prin Bavaria, provocând incertitudini și o anumită xenofobie.

Conducerea CSU sub conducerea lui Söder și liderul partidului, Horst Seehofer – care este și ministrul federal de interne – au făcut tot ce-i stă în putință pentru a da vina pe sentimentul tot mai mare de instabilitate din Bavaria asupra politicii de refugiați a lui Merkel.

În efortul de a combate reacția împotriva refugiaților musulmani,acest partid a introdus o lege care a dorit să impună sălile de clasă și clădirile publice să atârne crucifixul și să interzică vălul islamic cu fața în față.

Sursa foto :DW

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei emdia Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu