Criteriul National

Rezultat dezastruos pentru aliații lui Merkel în alegerile din Bavaria

Rezultat dezastruos pentru aliații lui Merkel în alegerile din Bavaria
octombrie 15
19:17 2018

cover


 Conservatorii din CSU au înregistrat cel mai slab rezultat electoral din ultimii 60 de ani, pierzând majoritatea absolută din parlamentul regional. 
Potrivit rezultatelor preliminare, CSU a obținut doar 37% din voturi, Verzii ecologiști 18%, iar partidul populist Afd 10%.
 Partenerii conservatori ai Angelei Merkel din Bavaria au înregistrat cea mai proastă performanță electorală de mai bine de șase decenii. 
Acest rezultat al unui sondaj umilitor ar putea slăbi guvernul de coaliție al Germaniei.

Uniunea Socială Creștină a obținut un procent de 37,2% din voturi au arătat rezultatele preliminare, pierzând majoritatea absolută în prosperul stat sudic pe care îl avea aproape în mod constant de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. 
Sprijinul și îmcrederea în acest partid a scăzut sub 40% pentru prima dată din 1954.Markus Söder, prim-ministrul Bavariei, a etichetat ca fiind o "zi dificilă" pentru CSU, dar a spus că partidul său are un mandat clar de a forma un guvern.

Printre victorii principali se numără Partidul Verde pentru mediu, pro-imigrare, care, după cum a anticipat, aproape că și-a dublat cota electorală la 17,5% în detrimentul Partidului Social Democrat (SPD), care și-a pierdut poziția de cel de-al doilea cel mai mare partid înjumătățind la 9,7%.

Annalena Baerbock, co-liderul Verzilor, a declarat: „Astăzi, Bavaria a votat să susțină drepturile omului și omenirea”.

3670
Alternativa anti-imigrație Alternative für Deutschland, care a intrat în parlamentul național pentru prima dată după alegerile federale de anul trecut, a repetat fapta din Bavaria – o dată considerată a fi limită – și va intra pentru prima oară în parlamentul regional 10,2% din voturi.

Katrin Ebner-Steiner de la AfD a declarat suporterilor partidului jubiliar că va petrece în următorii cinci ani „reprezentând vocea voastră puternică” într-un moment în care Germania și Bavaria se aflau într-un „stat îngrozitor” în ceea ce privește migrația. „Suntem tăiați dintr-un lemn diferit de partidele de masă fără sânge”, a spus ea, promițând că „se va lupta pentru victorie nu pentru noi, ci pentru Bavaria”.

Alegătorii liberi, un partid de protest regional, este de asemenea probabil să intre în parlament, după ce a obținut un istoric de 11,6%. Liderul său, Hubert Aiwanger, a spus imediat după rezultatul că a chemat conducerea CSU să înceapă negocierile de coaliție.

Participarea la vot, la 72,5%, a fost la cel mai înalt nivel de aproape 40 de ani, datorită, în parte, timpului de clement, în parte naturii istorice a votului.

CSU, partida sora a creștin-democraților Merkel (CDU), a călătorit de zeci de ani pe un bilet de retorică populară de bere și promite să protejeze heimatul (patria), combinat cu dorința de succes economic – numit adesea „laptop și lederhosen“.

Merkel nu a reacționat la rezultate, dar secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, le-a numit „amar … dar nu surprinzător”, citând luptele guvernamentale din ultimele luni. Ea a spus că partidul se va consulta de urgență înainte de alegerile de stat din Hesse în două săptămâni. „Trebuie să abordăm problemele care ard sub unghiile oamenilor”, a adăugat ea.

La alegerile anterioare din 2013, CSU a obținut 47,7% din voturi, în comparație cu 62% la înălțimea popularității sale în 1974.

Partidul a acceptat, de altfel, poziția sa dominantă ca lider independent în Bavaria, dar baza sa de putere a început să se erodeze odată cu degradarea peisajului politic general din Germania și din alte părți ale Europei.

Cu toate acestea, slide-ul dramatic al averilor CSU a coincis cu sosirea a aproximativ 1 milion de refugiați în Germania în vara anului 2015 prin Bavaria, provocând incertitudini și o anumită xenofobie.

Conducerea CSU sub conducerea lui Söder și liderul partidului, Horst Seehofer – care este și ministrul federal de interne – au făcut tot ce-i stă în putință pentru a da vina pe sentimentul tot mai mare de instabilitate din Bavaria asupra politicii de refugiați a lui Merkel.

În efortul de a combate reacția împotriva refugiaților musulmani,acest partid a introdus o lege care a dorit să impună sălile de clasă și clădirile publice să atârne crucifixul și să interzică vălul islamic cu fața în față.

Sursa foto :DW

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor șef al platformei emdia Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu