Criteriul National

Rezultate finale alegeri București: Câte mandate a obținut fiecare partid la Consiliul General și în fiecare consiliu de sector. Unde s-au făcut majorități și unde înclină PMP balanța – Politic

Rezultate finale alegeri București: Câte mandate a obținut fiecare partid la Consiliul General și în fiecare consiliu de sector. Unde s-au făcut majorități și unde înclină PMP balanța – Politic
octombrie 05
17:46 2020

PSD a căștigat cele mai multe voturi în București la Consiliul General, dar și în aproape toate sectoarele. Cu toate acestea, doar într-un singur sector PSD ar putea forma o majoritate simplă în consiliul local. La CGMB, ca și în multe alte sectoare, PNL și USR-Plus au împreună o majoritate simplă, dar nu ar putea realiza o majoritate calificată (2/3) nici măcar cu voturile PMP. Într-un singur sector PSD ar putea forma o majoritate în Consiliul Local.


Consiliul General al Municipiului București:

PSD – 32,37 % – 21 mandate
USR-Plus – 26,98 % – 17
PNL – 19,31 % – 12
PMP – 7,82 % – 5

TOTAL – 55 mandate de consilieri

În CGMB PNL și USR-Plus au împreună 29 de mandate din 55, adică o majoritate simplă. Chiar și dacă ar intra în alianță locală cu PMP (5 mandate), tot nu se poate obține majoritatea calificată (2/3 = 37 voturi) întru cât ar avea în total doar 34 de voturi.

Consiliu local – Sectorul 1

PSD – 31,07% – 9 mandate
USR-PLUS – 29,97 % – 9
PNL – 18,94 % – 6

PMP – 8,76 % – 3

TOTAL: 27 mandate

La CL Sector 1 PNL și USR-Plus au majoritate (15 consilieri din 27), dar cu PMP nu doar că ar consolida majoritatea, însă ar obține la limită și majoritatea calificată (18 voturi).

Consiliu local – Sectorul 2

PSD – 31,31 % – 10 mandate
USR-PLUS – 29,13 % – 9
PNL – 18,97 % – 6

PMP – 6,18 % – 2

TOTAL: 27 mandate

În CL Sector 2 USR-Plus și PNL au la limită o majoritate simplă (15 voturi din 27), iar cu PMP doar ar consolida această majoritate și nu ar putea forma o majoritate calificată (2/3 = 18 voturi).

Consiliu local – Sectorul 3

USR-PLUS – 25,70 % – 10 mandate
PSD – 22,47 % – 8
PNL – 19,82 % – 7
Pro București 2020 – 15,18 % – 5

PMP – 7,63 % – 2

TOTAL: 31 mandate

În CL Sector 3 USR-Plus și PNL au împreună 17 voturi din 31, întrunesc o majoritate simplă, dar și cu voturile PMP tot nu ar putea obține o majoritate calificată.

Consiliu local – Sectorul 4

PSD-PPU – 37,15 % – 11 mandate
USR-PLUS – 28,54 % – 9
PNL – 15,96 % – 5

PMP – 6,58 % – 2

TOTAL: 27 mandate

În CL Sector 4 PNL și USR-PLus au împreună 14 voturi, la limita absolută pentru o majoritate simplă. Cu voturile PMP ar consolida această majoritate, fără a putea forma o majoritate calificată (2/3).

Consiliu local – Sector 5

PSD – 31,29 % – 10 mandate
PNL – 20,48 % – 6
USR-PLUS – 16,47 % – 5
PPU – 11,96 % – 4

PMP – 6,81 % – 2

TOTAL: 27 mandate

În CL Sector 5, PSD și Partidul Puterii Umaniste (PPU) au împreună 14 voturi, o majoritate simplă. PNL, USR-PLUS și PMP ar avea împreună 13 voturi.

Consiliu local – Sectorul 6

PSD – 29,42 % – 9 mandate
PNL – 26,61 % – 8
USR-PLUS – 24,74 % – 8

PMP – 7,68 % – 2

TOTAL: 27 mandate

La Sectorul 6 în Consiliul Local PNL și USR-Plus ar avea 16 voturi, o majoritate simplă, iar cu cele două voturi de la PMP ar putea forma la limită o majoritate calificată (2/3 = 18 voturi).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul