Criteriul National

Rezultate trimestriale SUA: Amazon, cel mai mare câștigător al pandemiei /Facebook, creștere peste așteptări / Alphabet (Google), pierde din venituri – Companii

Rezultate trimestriale SUA: Amazon, cel mai mare câștigător al pandemiei /Facebook, creștere peste așteptări / Alphabet (Google), pierde din venituri – Companii
iulie 31
03:42 2020

O cifră de afaceri mai mare cu 40% până la aproape 89 de miliarde de dolari și un profit net care se dublează la 5,2 miliarde: Amazon pare a fi cel mai mare câștigător al pandemiei pentru al doilea trimestru al anului 2020, potrivit AFP. Facebook a raportat că veniturile sale au crescut cu 11% în trimestrul doi, la 18,7 miliarde de dolari. Alphabet (Google) își vede profitul și veniturile în scădere, dar merge mai bine decât se aștepta.


AMAZON

O cifră de afaceri mai mare cu 40% până la aproape 89 de miliarde de dolari și un profit net care se dublează la 5,2 miliarde: Amazon pare a fi cel mai mare câștigător al pandemiei pentru al doilea trimestru al anului 2020, potrivit AFP.

Rezultatele sale publicate joi, cu mult peste așteptări, au fost întâmpinate cu bucurie pe piața bursieră, unde acțiunile sale s-a apreciat cu 5%.

„Am creat peste 175.000 de locuri de muncă din martie și suntem în proces de transformare a 125.000 în posturi permanente”, potrivit oficialilor Amazon.

Vânzările terților au crescut din nou mai repede decât vânzările directe ale Amazonului.

Măsurile de izolare au făcut ca Amazon să fie și mai popular și omniprezent în viața de zi cu zi a milioane de oameni.

Grupul și-a mărit capacitățile de livrare cu 160% în timpul crizei de sănătate.

Serviciul său cloud (calculare la distanță), AWS, a generat venituri de aproape 11 miliarde de dolari.


FACEBOOK

Gigantul social media a obișnuit piețele cu o creștere a veniturilor mai spectaculoasă, dar în perioadele de pandemie încă depășește cu un miliard așteptările analiștilor.

Acșiunile sale au crescut cu 7% pe bursă.

Profitul net s-a dublat aproape până la peste 5 miliarde de dolari, datorită comparației favorabile cu cea publicată în iulie 2019, când rețeaua socială a trebuit să plătească o amendă record impusă de autoritățile americane.

Un an mai târziu, Facebook este încă obiectul unor critici aprige din partea guvernelor și a societății civile. Autoritățile de reglementare cercetează modelul său economic de un an, atât la nivel federal, cât și în statele americane.

Însă, de lunile de carantină, care au afectat puternic economia globală, au beneficiat în general platformele digitale.

Rețeaua creată de Mark Zuckerberg este folosită acum de aproape 1,8 miliarde de persoane zilnic, sau cu 12% mai mult pe parcursul unui an.

Familia sa de aplicații (Facebook, Instagram și Messenger și WhatsApp) ajunge la 3,14 miliarde de oameni în fiecare lună (+ 14%).


Alphabet (Google și Youtube)

Alphabet, compania-mamă a Google și YouTube, a înregistrat o scădere a profitului net și a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2020, dar rezultatele sale sunt totuși mai bune decât se aștepta, iar șeful său vede „primele semne de stabilizare” a activității.

Profitul net al gigantului de căutare și publicitate online a atins 6,96 miliarde de dolari, cu aproape trei miliarde mai puțin decât cu un an mai devreme.

Cifra de afaceri, pe de altă parte, a scăzut cu 2%, până la 38,3 miliarde de dolari, din cauza veniturilor mai mici din publicitate. Adică un miliard mai mult decât se aștepta Wall Street.

„La fel ca alte companii, am văzut primele semne de stabilizare, utilizatorii revenind la afacerile online”, a spus șeful grupului, Sundar Pichai, într-o convorbire de conferință cu analiștii. Acest lucru este valabil „în majoritatea activităților noastre publicitare și în regiunile din întreaga lume”.

„Dar, desigur, climatul economic rămâne fragil”, a adăugat el, în timp ce pandemia pare să revină mai puternică în multe părți ale Statelor Unite și face ravagii în America de Sud.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul